Star Wars-spinoffs komen er toch wel

Star Wars-spinoffs komen er toch wel

Lucasfilm ontkent te stoppen met de productie van de films.

Gisteren kwam er het onverwachte nieuws dat Lucasfilm af zou gaan zien van spin-off films in de Star Wars-reeks, die draaien om het verleden van al bekende personages, vanwege het floppen van Solo: A Star Wars Story. Nu volgt daarop echter alweer een tegengeluid.

Nieuwswebsite Collider claimde uit betrouwbare bron vernomen te hebben dat werkzaamheden aan nog niet officieel aangekondigde films over de jonge jaren Obi-Wan Kenobi (nee, geen remakes van de prequel-trilogie van George Lucas) en Boba Fett werden stopgezet en de focus van Lucasfilm volledig werd verlegd naar het volgend jaar komende Episode IX.

Vandaag komt ABCNews echter met het nieuws dat de bronnen van Collider ''onnauwkeurig" waren en dat alle nog niet officieel aangekondigde projecten nog steeds in productie zijn en blijven. Naast de al wel officieel aangekondigde trilogie waarbij The Last Jedi-regisseur Rian Johnson aan het roer staat en de reeks films van David Benioff en D.B. Weiss (de makers van Game of Thrones).

ABCNews is net als Lucasfilm eigendom van Disney. Zijn hun bronnen daardoor dichterbij Lucasfilm en daarom betrouwbaarder, of is dit een poging van Disney om negatieve publiciteit voor de Star Wars-films tegen te gaan en de conversatie daarover zoveel mogelijk te beheersen? De tijd zal het leren.



NieuwsFilm

meest populair