Algemeen

Toekomstige spin-offs 'Star Wars' in ijskast na floppen 'Solo'

Studio Lucasfilm gaat zich nu eerst focussen op de hoofdreeks.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jeffrey Kouters om 11:37 in Algemeen
Volgens Collider zullen we voorlopig geen spin-offs van de Star Wars-franchise meer in de bioscoop te zien krijgen. Filmstudio Lucasfilm zou al haar plannen namelijk even in de ijskast hebben gezet na de teleurstellende prestaties van het vorige maand verschenen Solo: A Star Wars Story en zou zich nu vooral willen focussen op de hoofdserie. Lees hieronder alle details!


Nadat de Star Wars-franchise in 2015 met Star Wars: The Force Awakens met succes weer tot leven was gewekt, kwamen er langzaam steeds meer geruchten en berichten naar buiten over allerlei mogelijke spin-offs die Lucasfilm zou willen gaan produceren. Zo zijn er plannen gemaakt voor films over iconische ruimtepersonages als Obi-Wan Kenobi en Boba Fett. Vorige week nog zei stemacteur Tom Kane, die de stem van Yoda insprak in de The Clone Wars-serie, dat er op dit moment maar liefst negen films in ontwikkeling zijn.

Er zijn nog veel verhalen te vertellen
Dat de Star Wars-canon nog genoeg interessante verhalen bevat om te vertellen, moge duidelijk zijn. Lucasfilm-president Kathleen Kennedy sprak zich onlangs in een interview ook ambitieus uit over de toekomstige plannen en leek min of meer een film over het personage Lando aan te kondigen. "Er zijn nog veel meer verhalen te vertellen over Han en Chewbacca, maar Lando is en komt zeker ook aan de beurt".


Een ander geluid
Nu krijgen we dus een ander geluid te horen. Collider beweert met betrouwbare insiders te hebben gesproken die nu juist vertellen dat de toekomstplannen van Lucasfilm - na de matige ontvangst en Box Office-resultaten van Solo - gewijzigd zijn. Kennedy zou hebben besloten dat alle aandacht nu eerst gevestigd moet worden op het laten slagen van Star Wars: Episode IX (2019), het laatste deel in de huidige trilogie. Ook zou er al een nieuwe trilogie in ontwikkeling zijn.

Dat besluit heeft dus wel gevolgen voor de spin-offs. Achter de schermen werd er namelijk hard gewerkt aan een Obi-Wan-film, maar die werkzaamheden zouden inmiddels zijn gestopt, zo weet Collider te vertellen. Regisseur James Mangold (bekend van o.a. Logan) bleek vorige maand in gesprek te zijn met Lucasfilm om de film over Boba Fett te gaan maken, maar aangezien die gesprekken plaatsvonden voor de release van Solo, lijken die plannen nu eigenlijk alles behalve zeker.


Productionele rampen
Hoewel we de berichtgeving van Collider nog niet officieel kunnen bevestigen, lijkt een heroverweging van de strategie wel aannemelijk. Daarbij speelt het feit dat er achter de schermen dikwijls sprake is van een productionele ramp vermoedelijk ook een rol. De Star Wars-films kosten veel geld om te maken, dus een flop als Solo heeft men liever niet. Wie weet wat de toekomst ons nog brengt!

Nog even afwachten dus...

34 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Niet alleen is de focus volledig gericht op Episode IX, Forces of Destiny, Jon Favreau's TV serie, maar ook op de trilogie van Rian Johnson, en de serie films die vanuit de handen van Benioff en Weiss gaan komen.

Een verlies is dus het niet, er staat genoeg Star Wars films en andere meuk op de planning. Hopelijk wordt het alsnog niet kwantiteit boven kwaliteit vanuit een cookie-cutter fabriek.

Roeltje

Avatar

Jammer dat ze dit opgeven. Er zijn zoveel factoren die tot het floppen van Solo hebben geleid (de slechte timing, mensen nog niet bekomen waren van TLJ, slechte marketing, regiewissel etc etc), maar Rogue One heeft goed geld opgebracht. Als ze zich aan de december release houden en SW-spin-offs brengen die mensen echt willen zien (er is best veel enthousiasme rond Boba Fett en Kenobi-films heb ik het idee), kunnen deze films makkelijk succesjes worden. Dit vind ik dus jammer.

psv

Avatar

zo als het geschreven staat in de tekst is het episode 11.

benjamin

Avatar

Lijkt mij eigenlijk gewoon een redelijk verstandig besluit. Je kunt je perfect afvragen voor wie Solo eigenlijk was en datzelfde kan dus zeker het geval zijn bij andere dergelijke projecten.

benjamin

Avatar

rukubrick "en dan word kennedy vervangen"
Dan pas? Waren er niet een paar weken geleden nog overal geruchten van hoe ze al ontslagen zou zijn?

Master Of Films

Avatar

Aww wat leuk zeg, waarzegster rukkebrick doet weer een voorspellingke.

GreenHornet

Avatar

Solo had nooit gemaakt moeten worden

Master Of Films

Avatar

^ Humor van de bovenstaande plank. Je blijft lachen met die gozert :)

benjamin

Avatar

Gelezen bij de recensie:

Master Of Films "Ik snap niet wat er zo leuk was aan Solo. Ik ben best wel positief over de acteurs, zelfs over Alden Ehrenreich!
Ook kudos aan Bradford Young.
Maar wat is die film zo veilig. Alleen in de 1e akte waren er nog wat nieuwe dingen over Solo, maar daarna was meteen een checklist geworden. Hierdoor zat er totaal geen spanning in. Je weet toch wel hoe het afloopt. Helaas de zoveelste Ewok film die je in de prullenbak kan gaan gooien."
Wat een studio shill zeg.

Master Of Films

Avatar

Ok ok, dus ik heb een aparte mening over Bradford Young cinematography. Ik ben bewust van het geklaag (murky, dark, bla, bla), maar ik vond het wel 1 van de positieve punten die ik kon vinden van Solo, een overbodige Star Wars Story.

Om iedereen gerust te stellen en om een hartbezwijking te besparen. Bradford is nog geen Roger Deakins. Aldus deze studio shill :)

Scheerzeep

Avatar

@psv

Oeps! Dank, heb het aangepast!

Mav Damian

Avatar

Lijkt mij ook verstandig keuze om te doen.

SAS1982

Avatar

Het lag niet Solo maar aan The last Jedi. Die was gewoon kut dat mensen er geen vertrouwen meer in Solo hadden en links lieten liggen. Niet dat Solo een top film was maar in iedere geval leuker om naar te kijken dan TLJ
Het was ook beter om Solo in december uit te laten komen ipv in mei.

benjamin

Avatar

SAS1982 "Het lag niet Solo maar aan The last Jedi. Die was gewoon kut dat mensen er geen vertrouwen meer in Solo hadden en links lieten liggen."
Oh nee, toch niet weer die onzin.

benjamin

Avatar

rukubrick "de studio shills hier"
Uit de reacties bij een ander artikel:
Master Of Films "Naarmate ik meer over Solo denk, zakt mijn enthousiasme van Star Wars dieper naar beneden."
Alweer typisch gedrag van een studio shill uiteraard. En nog geen 48 uur geleden schreef ikzelf:
benjamin "Dat geeft nog even tijd dan om in te zien dat er misschien betere ideeën zijn dan een film rond Boba Fett..."
Ook dat is natuurlijk weer typisch hoe studio shills over de ideeën van een studio spreken zeker?

benjamin

Avatar

rukubrick "shill benjamin..."

Master Of Films

Avatar

Als studio shill prefereer The Star Wars Holiday Special boven Saaie Solo. Ik heb trouwens het geld om Solo hier te promoten maar terug gegeven aan Disney/Lucasfilm & Kathleen Kennedy.
Zelfs een zwerver weigerde dat corrupte bloedgeld. Tja dan maar terugstorten. Disney kan het toch gebruiken voor hun Fox aankopen.

Maar de giften van de promotie voor The Star Wars Holiday Special die hou ik uiteraard wel. :) Zo gek ben ik nou ook weer niet. Plus The Star Wars Holiday Special is super vet en enorm vermakelijk.

Ik kreeg trouwens net een whatsappje binnen van Kathleen Kennedy, of ik de de hartelijke groeten van haar wil gaan overbrengen naar onze vrolijke komiek rukkebrick. Dus bij deze.

Pronk47

Avatar

Jammer,ik hoop dan wel dat ze een deeltje 2 maken,wat ik heb me wel vermaakt met Solo niet hoogstaand maar het kon slechter.

Artificialis

Avatar

Wat? Staan ze op het punt om eindelijk iets met een prequel-acteur (Ewan McGregor) te gaan doen, trekken ze de stekker er uit! Solo had gewoon gemaakt moeten worden voor 90 miljoen dollar of zoiets. Dat was een veel logischer budget geweest. Het is een flop omdat ze bij Kennedyfilm zichzelf onterecht hebben aangepraat dat elke Star Wars film makkelijk rond de 1 miljard dollar zal binnenhalen. Niet dus.

Kathleen Kennedy "Er zijn nog veel meer verhalen te vertellen over Han en Chewbacca, maar Lando is en komt zeker ook aan de beurt."

Natuuuuuurlijk... En verhalen over Luke, Leia, stormtroopers, rebellen, Han Solo, Chewbacca, de Millenium Falcon, de Death Star, Luke, Han Solo, Leia, Chewbacca, stormtroopers, Han Solo, Leia, rebellen, Lando, de Millenium Falcon, de X-Wing, stormtroopers, Leia, Han Solo, Chewbacca, Lando.. En verhalen over Han Solo natuurlijk. Wat een inspiratie!

benjamin

Avatar

Artificialis "Staan ze op het punt om eindelijk iets met een prequel-acteur (Ewan McGregor) te gaan doen"
Ray Park zal graag horen dat hij niet bij de prequel-acteurs mag gerekend worden.

Artificialis "En verhalen over Luke, Leia, stormtroopers, rebellen, Han Solo, Chewbacca, de Millenium Falcon, de Death Star, Luke, Han Solo, Leia, Chewbacca, stormtroopers, Han Solo, Leia, rebellen, Lando, de Millenium Falcon, de X-Wing, stormtroopers, Leia, Han Solo, Chewbacca, Lando.. En verhalen over Han Solo natuurlijk."
Je hebt precies het deel gemist waarin die ideeën in de ijskast gezet zijn. Was natuurlijk ook makkelijk over het hoofd te zien aangezien het maar in de titel stond.

Artificialis "Wat een inspiratie!"
In tegenstelling natuurlijk tot het geïnspireerde terugbrengen van Obi-Wan.

Artificialis

Avatar

benjamin "Ray Park zal graag horen dat hij niet bij de prequel-acteurs mag gerekend worden."

Wat wil je hiermee zeggen? Dat ik als sympathisant van de prequels maar gewoon tevreden moet zijn met de cameo's die van Bail Organa en Darth Maul voorbij zijn gekomen?

benjamin "Je hebt precies het deel gemist waarin die ideeën in de ijskast gezet zijn. Was natuurlijk ook makkelijk over het hoofd te zien aangezien het maar in de titel stond."

Je hebt precies het deel gemist waarin ik aangeef op Kathleen Kennedy's quote te reageren. Was natuurlijk ook makkelijk over het hoofd te zien aangezien het in de rest van de tekst stond. Wat jij natuurlijk niet leest. Je bent immers te druk bezig met het corrigeren van andere mensen.

benjamin

Avatar

Artificialis "Je hebt precies het deel gemist waarin ik aangeef op Kathleen Kennedy's quote te reageren."
En de relevantie daarvan was...?

Master Of Films

Avatar

Over Kathleen Kennedy's quote gesproken.

Kathleen Kennedy "Er zijn nog veel meer verhalen te vertellen over Han en Chewbacca, maar Lando is en komt zeker ook aan de beurt."

Nee, dat zei ze niet.


UPDATE: We namen de quote al minder letterlijk dan de bron zelf, maar toch is een clarificatie op zijn plaats. Kathleen Kennedy zei juist dat Lando’s verhaal mínder relevant is dan dat van Han en Chewbacca. Verwacht dus voorlopig géén Lando film. De echte quote:
Kathleen Kennedy "We would love to tell a story about Lando Calrissian one day, but it’s not relevant, it would be fun to tell the story of Han and Chewie …"


Bron: Een website vol met Star Wars nerds

Goeie poging Artificialis, maar niet heus. :P

Thiver

Avatar

Master Of Films "Hopelijk wordt het alsnog niet kwantiteit boven kwaliteit vanuit een cookie-cutter fabriek."

Of erger nog: een wookiee-cutterfabriek. ;)

Master Of Films "Ok ok, dus ik heb een aparte mening over Bradford Young cinematography. Ik ben bewust van het geklaag (murky, dark, bla, bla), maar ik vond het wel 1 van de positieve punten die ik kon vinden van Solo, een overbodige Star Wars Story."

Ik kan dit compliment deels onderschrijven. Het eerste uur wordt weliswaar gemankeerd door veel te donkere shots, maar wanneer de actie zich eindelijk in het daglicht afspeelt (de slotfase), zorgt dat voor mooie westernplaatjes.

rukubrick "maak je geen zorgen het boycot gaat gewoon door"

Wel met het juiste lidwoord, mag ik hopen?

Sunspot

Avatar

Zwak hoor.

Ze hadden gewoon niet zo snel na Harrison Ford al met een jongere versie moeten komen, zat niemand op te wachten.

Had dan Kenobi gedaan eerst, dat is ook een tijd geleden ook. Baal wel als het echt klopt, kijk echt uit naar een Obi-Wan film, met McGregor.

Denk dat ze met McGregor toch wel aandurven, die gast heeft er zelf ook zin in

Colruiter

Avatar

Het blijft mij verbazen dat Ewan McGregor zo geïnteresseerd blijft in de idee van een Obi-wan-trilogie, maar het heeft mij altijd wel aangesproken, want Ewan was veruit het beste aan de prequels en hij verdiende het weleens om de hoofdrol te spelen in een Star Wars-film. De vraag blijft wel wat je gaat vertellen over Obi-Wan, want je kan geen trilogie maken over een eenzame man in een woestijn, en dat is wel het gevoel dat je had over Obi-Wan in New Hope, dat hij altijd in de buurt van Luke is gebleven uit angst dat hij ooit ontdekt zou worden door de Emperor.

Monojaxx

Avatar

Jammer, ik vond het best nog een vermakelijke film, niet hoogstaand, Rogue One vond ik echt tof als spin-off.

Thiver

Avatar

Colruiter "...want Ewan was veruit het beste aan de prequels"

Correctie: de muziek was het beste element van de prequels. En daarna waarschijnlijk Ian McDiarmid. Ewan McGregor begon pas met de derde film een beetje in zijn rol te komen; vooral in The Phantom Menace heeft hij niets te doen en zit hij zich vooral te vervelen.

thomschuur

Avatar

Letterlijk de enige film die mensen willen (Obi wan) gaat nu niet door omdat ze de enige film die niemand wilde(solo) hebben gemaakt. Goed bezig...

Han Trio

Avatar

Ik zou graag de Solo film van Lord en Miller willen zien. Volgens mij waren ze op de goede weg met een donkere en harde SW film. Niet voor kindjes bedoeld, maar voor de volwassen fans. Helaas heeft Kathleen Kennedy er een stokje voor gestoken. Zolang deze vrouw nog de leiding heeft bij Lucasfilm, worden alle volgende SW films flops en niet alleen de spinoffs. En Rian Johnson hoop ik ook niet meer op de titelrol tegen te komen.

Saraaaz

Avatar

Kijk alleen op deze site >>>

Saraaaz

Avatar

Kijk alleen op deze site >>>

Sunspot

Avatar

@ThomSchuur

Haha, inderdaad

MovieWanker

Avatar

Kennedy, pleur alsjeblieft op zeg! Dat schaap snapt er echt helemaal niks van!

nieuwslaatste nieuws

meest populair