Toekomstige spin-offs 'Star Wars' in ijskast na floppen 'Solo'

Toekomstige spin-offs 'Star Wars' in ijskast na floppen 'Solo'

Studio Lucasfilm gaat zich nu eerst focussen op de hoofdreeks.

Volgens Collider zullen we voorlopig geen spin-offs van de Star Wars-franchise meer in de bioscoop te zien krijgen. Filmstudio Lucasfilm zou al haar plannen namelijk even in de ijskast hebben gezet na de teleurstellende prestaties van het vorige maand verschenen Solo: A Star Wars Story en zou zich nu vooral willen focussen op de hoofdserie. Lees hieronder alle details!

Bekijk de afbeelding
Nadat de Star Wars-franchise in 2015 met Star Wars: The Force Awakens met succes weer tot leven was gewekt, kwamen er langzaam steeds meer geruchten en berichten naar buiten over allerlei mogelijke spin-offs die Lucasfilm zou willen gaan produceren. Zo zijn er plannen gemaakt voor films over iconische ruimtepersonages als Obi-Wan Kenobi en Boba Fett. Vorige week nog zei stemacteur Tom Kane, die de stem van Yoda insprak in de The Clone Wars-serie, dat er op dit moment maar liefst negen films in ontwikkeling zijn.

Er zijn nog veel verhalen te vertellen
Dat de Star Wars-canon nog genoeg interessante verhalen bevat om te vertellen, moge duidelijk zijn. Lucasfilm-president Kathleen Kennedy sprak zich onlangs in een interview ook ambitieus uit over de toekomstige plannen en leek min of meer een film over het personage Lando aan te kondigen. "Er zijn nog veel meer verhalen te vertellen over Han en Chewbacca, maar Lando is en komt zeker ook aan de beurt".

Bekijk de afbeelding
Een ander geluid
Nu krijgen we dus een ander geluid te horen. Collider beweert met betrouwbare insiders te hebben gesproken die nu juist vertellen dat de toekomstplannen van Lucasfilm - na de matige ontvangst en Box Office-resultaten van Solo - gewijzigd zijn. Kennedy zou hebben besloten dat alle aandacht nu eerst gevestigd moet worden op het laten slagen van Star Wars: Episode IX (2019), het laatste deel in de huidige trilogie. Ook zou er al een nieuwe trilogie in ontwikkeling zijn.

Dat besluit heeft dus wel gevolgen voor de spin-offs. Achter de schermen werd er namelijk hard gewerkt aan een Obi-Wan-film, maar die werkzaamheden zouden inmiddels zijn gestopt, zo weet Collider te vertellen. Regisseur James Mangold (bekend van o.a. Logan) bleek vorige maand in gesprek te zijn met Lucasfilm om de film over Boba Fett te gaan maken, maar aangezien die gesprekken plaatsvonden voor de release van Solo, lijken die plannen nu eigenlijk alles behalve zeker.


Productionele rampen
Hoewel we de berichtgeving van Collider nog niet officieel kunnen bevestigen, lijkt een heroverweging van de strategie wel aannemelijk. Daarbij speelt het feit dat er achter de schermen dikwijls sprake is van een productionele ramp vermoedelijk ook een rol. De Star Wars-films kosten veel geld om te maken, dus een flop als Solo heeft men liever niet. Wie weet wat de toekomst ons nog brengt!

Nog even afwachten dus...

NieuwsFilm

meest populair