Het vervallen leven van een depressieve Johnny Depp

De populaire acteur zat er helemaal doorheen na zijn scheiding met actrice Amber Heard.

In een interview met het Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone heeft acteur Johnny Depp (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge, Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald) veel verteld over zijn rumoerige privéleven. Depp is op het moment verwikkeld in allerlei rechtszaken tegen zijn voormalige managers en financieel beheerders. De Hollywoodster onthult tevens dat hij ontzettend depressief is geweest na zijn scheiding met actrice Amber Heard, maar ook op dit moment maken veel bekenden van de populaire acteur zich zorgen om zijn gezondheid. Wat is er aan de hand?

"Dieper kon ik voor mijn gevoel niet zakken", zegt Depp over zijn gemoedstoestand in de heftige tijd van zijn echtscheiding. Zijn voormalige vriendin Amber Heard zou hij hebben mishandeld tijdens hun relatie en zelfs een blauw oog hebben geslagen. Tijdens deze vechtscheiding, die eind mei 2016 bekend werd, kwam de moeder van Depp ook nog eens te overlijden. Hij deed veel voor zijn moeder, maar noemde haar wel tijdens de uitvaart 'het gemeenste wezen dat ik ooit heb ontmoet'.

Heftige depressie
Deze levensgebeurtenissen hebben Depp erg geraakt op een emotioneel vlak. De nu 55-jarige acteur was in die tijd behoorlijk depressief, zo vertelt hij aan Rolling Stone. "De volgende stap was dat ik ergens met mijn ogen open zou arriveren en met mijn ogen gesloten zou vertrekken". Depp had dus zelfmoordgedachten en had naar eigen zeggen plannen om een einde aan zijn leven te maken. "Ik kon die pijn - dag in, dag uit - niet meer aan", aldus Depp.

Gelukkig kwam het niet zover en als vorm van therapie besloot hij zijn memoires op papier te zetten met behulp van een ouderwetse typemachine. "Ik zat 's morgens vroeg al aan de vodka en begon dan met schrijven totdat mijn ogen zo waren gevuld met traanvocht dat ik het papier niet meer kon lezen", vertelt Depp over zijn ongelukkige periode. Depp staat bekend als iemand die veel alcohol drinkt. Daarnaast gebruikt hij ook veel drugs. Hierdoor gedraagt hij zich soms onbehandelbaar op filmsets.

De waarheid
Depp heeft moeite met het vinden van een antwoord op de onderliggende schuldvraag. "Ik heb geprobeerd om erachter te komen wat ik fout heb gedaan, waarom ik dit verdien", vertelt hij. "Ik heb altijd geprobeerd om goed voor iedereen te zijn, iedereen te helpen, eerlijk tegenover iedereen te zijn". Depp pauzeert eventjes om na te denken, voordat hij zijn monoloog vervolgt: "De waarheid is het allerbelangrijkste voor mij. En toch is dit me allemaal overkomen".

De waarheid. In zijn scheidingszaak met Heard werd er flink over en weer gegooid met modder. Uiteindelijk kwamen de twee tot een overeenkomst en betaalde Depp bijna zeven miljoen dollar aan zijn ex. Of Depp een kans maakt in zijn zaak tegen zijn voormalig managementsteam, is nog maar de vraag. Volgens zijn oude partners ligt de schuld bij Depp zelf. De acteur zou er een extreem uitgavenpatroon op nahouden. Uiteindelijk zal de waarheid vast boven water komen...

NieuwsFilm

meest populair