Gerucht: Obi-Wan film exclusief op streamingdienst Disney

De toekomst van Star Wars is onzeker...

We hoorden lange tijd geruchten rond een Obi-Wan spin-off van Lucasfilm en Disney. Maar sinds Lucasfilm naar verluidt wat voorzichtiger te werk gaat met Star Wars-films, is het stil. Naar het schijnt kwam de Obi-Wan film in de problemen en is regisseur Stephen Daldry niet meer aan het project verbonden.

Nu zou Lucasfilm zoeken naar een nieuwe regisseur en nog niet zeker weten wie straks het roer overneemt. The Playlist meldt op basis van anonieme bronnen binnen Disney, dat Daldry al "lange tijd geleden" opstapte. Nu horen ze ook dat de film mogelijk gelanceerd zal worden op de streamingdienst van Disney.

Dat is een interessant verhaal, want de streamingdienst krijgt ook al een live-action televisieserie, en naar het schijnt ook andere live-action films. Gezien de hoeveelheid mensen die uitkijken naar een eventuele live-action film rond Obi-Wan, zou dit een goed idee zijn om op de dienst te lanceren. Immers trekken meer mensen dan aan een abonnement.

Naar het schijnt zal Ewan McGregor terugkeren in de film. Ook zou het een mid-budget film zijn, die wel duur is, maar niet peperduur.



NieuwsFilm

meest populair