Eng! Shailene Woodley magerde zichzelf helemaal uit voor filmrol

Eng! Shailene Woodley magerde zichzelf helemaal uit voor filmrol

Je moet het er maar voor overhebben...

Dat Hollywoodsterren soms ver moeten gaan voor hun voorbereidingen op een nieuwe filmrol, bewijst ook actrice Shailene Woodley (Divergent, Snowden). Voor haal rol in de film Adrift moest ze namelijk op een hels dieet en mocht ze nog maar 350 calorieën per dag eten. "Het was vreselijk", vertelt Woodley over de pittige draaiperiode in een interview met The Sunday Times.

In het volgende maand te verschijnen Adrift, een film gebaseerd op een waargebeurd verhaal, speelt Shailene Woodley de rol van Tami Oldham, de vrouw die samen met haar man een maand lang op zee heeft moeten ronddobberen nadat hun zeilboot werd verwoest door een orkaan. Compleet afgesloten van de buitenwereld moesten ze in harde omstandigheden zien te overleven. Om het lichamelijke verval realistisch in beeld te kunnen brengen, moest Woodley een hoop afvallen voor haar rol.

"Tijdens de laatste twee weken van het draaien kreeg ik per dag slechts een blikje zalm, wat gestoomde broccoli en twee eidooiers te eten", vertelt Woodley aan The Sunday Times. Een snel rekensommetje leert dat die hoeveelheid nooit in de gemiddelde energiebehoefte van een volwassen vrouw (à zo'n tweeduizend calorieën per dag) kan voorzien. "Ik kreeg maar 350 calorieën binnen op een dag. Het was echt verschrikkelijk", aldus de 26-jarige actrice.

Om die helse dieetperiode te overleven, vond Woodley haar toevlucht in de drank. "Ik kan niet slapen wanneer ik honger heb, dus ik dronk maar een glas wijn voor het slapen gaan en dat werkte erg goed", vertelt Woodley over haar overlevingstactieken. Volgens Woodley was de hele draaiperiode van Adrift enorm zwaar voor de cast en crew. "Veel mensen waren continu zeeziek", vertelt ze. Daar hielp een lege maag vast niet bij...

NieuwsFilm

meest populair