Hoofdrol voor Rebecca Ferguson in 'The Shining'-sequel 'Doctor Sleep'

Hoofdrol voor Rebecca Ferguson in 'The Shining'-sequel 'Doctor Sleep'

De 'Mission: Impossible'-ster vergezelt Ewan McGregor in de Stephen King-verfilming.

Na Ewan McGregor is nu ook Rebecca Ferguson toegevoegd aan de cast van Doctor Sleep, het geplande vervolg op de klassieke griezelfilm The Shining uit 1980. De actrice, bekend uit Mission: Impossible - Rogue Nation (2015) en het nog te verschijnen vervolg Mission: Impossible - Fallout, speelt de rol van Rose the Hat. Dit is de kwaadaardige leidster van The True Knot, een groep griezelige vampier-achtigen die zo nu en dan een kind doodmartelen.

Deze "psychic vampires" lopen buiten rond en zijn op zoek naar kinderen met paranormale gaven. Dit is voor hen van levensbelang, want de stoom die deze kinderen tijdens het sterven afscheiden, houdt de vampieren juist in leven.

In Doctor Sleep speelt McGregor een volwassen versie van Danny uit The Shining. Hij moet zien om te gaan met zijn alcoholverslaving en de krachten die zijn teruggekeerd. Hij werkt in een hospice waar hij mensen begeleidt tijdens hun sterfproces, vandaar dat hij ook wel 'Dr. Sleep' wordt genoemd. Bepaalde gebeurtenissen leiden ertoe dat hij weer in het Overlook Hotel terechtkomt, de plek waar de gestoorde gebeurtenissen uit The Shining zich afspeelden.

Net zoals The Shining is Doctor Sleep een boek van Stephen King. De film wordt geregisseerd door Mike Flanagan (Oculus, Ouija: Origin of Evil) en moet begin 2020 in de bioscoop verschijnen.



NieuwsFilm

meest populair