Chloe Grace Moretz vergelijkt 'Suspiria'-remake met Kubricks 'The Shining'

Chloe Grace Moretz vergelijkt 'Suspiria'-remake met Kubricks 'The Shining'

Regiseur Luca Guadagnino heeft eerder al aangegeven de vroege werken van Argento, Roeg en Kubrick als inspiratie te gebruiken voor de film.

Hoewel er nog steeds mensen twijfels hebben over de Suspiria-remake van Luca Guadagnino (Call Me By Your Name), lijken veel van deze zorgen weg te zijn genomen na de recente onthulling van de trailer, waarin we zagen dat we geen kopie van Dario Argento's horrorklassieker voorgeschoteld zullen krijgen.

Guadagnino lijkt meer te gaan voor de toon van Britse horrorfilms uit de jaren '70. Hij liet dan ook al eerder weten dat regisseurs als Nicolas Roeg en Stanley Kubrick grote bronnen van inspiratie zijn. Laatstgenoemde regisseur kwam ook weer naar voren tijdens een interview met actrice Chloe Grace Moretz, die een grote rol speelt in de film. Tijdens het Provincetown Film Festival zei Moretz er het volgende over:

"Ik weet dat dit nogal een groot statement is, maar deze Suspiria komt het dichtste bij een film van Stanley Kubrick als een moderne film kan komen. Je komt in een wereld terecht die je op veel vlakken kunt vergelijken met die van The Shining. Je hebt zelden gezien wat je in deze film zult zien."

Moretz speelt in de film een jonge vrouw genaamd Patricia Hingle, die voor het grootste deel van de film op de vlucht is voor iets. Over haar personage liet ze het volgende kwijt:

"Het zit zo...Alles wordt voorlopig geheimgehouden en dat wil ik zo houden om de schok van de film harder aan te laten komen. Deze film is wild en gestoord. Ik spreek voornamelijk Duits in de film. Ik lijk een compleet ander persoon en ik klink als een compleet ander persoon."

Naast Moretz zien we in de film ook actrices als Tilda Swinton, Dakota Johnson en Mia Goth. Suspiria zal naar verwachting eind dit jaar in de Nederlandse bioscopen draaien.



NieuwsFilm

meest populair