Regisseur Stefano Sollima niet terug voor 'Sicario 3'

Regisseur Stefano Sollima niet terug voor 'Sicario 3'

Sollia wist met Day of the Soldado afgelopen week een waardig vervolg op Denis Villeneuve's Sicario af te leveren.

Sicario -regisseur Denis Villeneuve verliet de regiestoel voor Sicario: Day of the Soldado wegens de kans om Blade Runner 2049 te kunnen regisseren. Stefano Sollima nam vervolgens het stokje over van Villeneuve en zijn sequel draait momenteel in de bioscopen.

Nu ook het tweede deel een succes lijkt te worden, wordt er alweer gepraat over een Sicario 3. Villeneuve zal wederom niet terugkeren wegens zijn droomproject Dune, maar ook Sollima lijkt niet te strikken voor een derde deel. Sollima zei er het volgende over tijdens een gesprek met Variety:

Elke film in de reeks moet op zichzelf kunnen staan. Ik zou dolgraag een nieuw hoofdstuk willen zien in de wereld van Sicario, maar dan wel gemaakt door een andere regisseur met een eigen specifieke stijl. Het zou anders te veel weg hebben van de echte filmfranchises."

Sicario: Day of the Soldado had een relatief laag budget van 35 miljoen dollar en bracht alleen al in het Amerikaanse openingsweekend 23 miljoen dollar in het laatje. De eerste film bracht wereldwijd 84 miljoen dollar op en was een grote hit op dvd en Blu-ray. Als het tweede deel dit bedrag evenaart, zal het een kwestie van tijd zijn voordat een derde Sicario wordt aangekondigd.

NieuwsFilm

meest populair