Legendary kondigt live-action 'Gundam'-film aan

De populaire mecha-franchise dook eerder dit jaar wel al even op in Steven Spielbergs Ready Player One.

Er wordt al behoorlijk lang over gesproken, maar nu is er dan eindelijk officieel een live-action Gundam-film aangekondigd. Legendary Entertainment slaat hiervoor de handen ineen met Sunrise, de Japanse animatiestudio die de mecha anime Mobile Suit Gundam ontwikkelde en sinds 1979 verantwoordelijk is voor alle spin-offs en sequels. De film lijkt dus wel in goede handen te zijn.

De originele Gundam-serie speelt zich af in de Universele Eeuw, een periode waarin de uit de hand lopende bevolkingsgroei ervoor zorgt dat tal van mensen naar ruimtekolonies emigreren. De kolonisten besluiten dat ze onafhankelijk willen zijn en gaan de strijd aan met de mensen op Aarde. Tijdens deze gevechten maken ze gebruik van robots - zogenaamde mobile suits - die ze bemannen en gebruiken als vechtmachines.

Er is op dit moment nog niets bekend over schrijvers, regisseur of hoofdrolspelers. Ook naar de plannen voor het verhaal kunnen we enkel gissen. Er is in ieder geval genoeg inspiratie, want sinds de jaren zeventig zijn er naast de tv-serie ook tekenfilms, computerspellen, boeken en action figures verschenen. Ook zouden de makers even kunnen kijken naar Steven Spielbergs VR-/verwijzingspetakel Ready Player One, waarin Gundam ook even voorbij komt.



NieuwsFilm

meest populair