Guy Pearce heeft spijt van commentaar over handtastelijke Kevin Spacey

Guy Pearce heeft spijt van commentaar over handtastelijke Kevin Spacey

De acteur denkt dat hij het beter voor zich had kunnen houden.

De Australische Guy Pearce ontketende vorige week wat reacties toen hij onthulde dat L.A. Confidential-collega Kevin Spacey handtastelijk was op de set, terug in de jaren 90. Tijdens een tv-programma zei de 50-jarige man dat Spacey een fantastisch acteur is, maar lastig om mee te werken. Daarop grapte hij: "Gelukkig was ik 29 jaar en niet 14."

Nu is Pearce teruggekomen op zijn eerdere uitspraak. Dat deed hij via een korte verklaring die door de Sydney Morning Herald is uitgegeven. De acteur wilde zijn commentaar verduidelijken: "Ik begrijp heel goed dat het onderwerp te gevoelig is om terzijde te schuiven. Toen het incident (met Spacey) plaatsvond, heb ik de situatie besproken en aangepakt. Daarom spijt het me dat ik het nu publiekelijk gemaakt heb."

Aan de Australische krant maakte Pearce ook duidelijk dat hij niet seksueel aangerand is, maar dat hetgeen waar hij getuige van was, hem ongemakkelijk deed voelen. Spacey ligt sinds vorig jaar augustus zwaar onder vuur. Star Trek: Discovery-acteur Anthony Rapp vertelde toen - na het op gang komen van de MeToo-beweging - dat hij op 14-jarige leeftijd door een 26-jarige Spacey aangerand is. De laatstgenoemde acteur reageerde hier meelevend op, maar ook ezelachtig. Hij probeerde het opvallende verhaal te verduisteren door tegelijkertijd uit de kast te komen.

Na het schandaal werd de 58-jarige Spacey door zijn vertegenwoordiger en talentenbureau laten vallen. Kort daarop brak streamingdienst Netflix alle banden met de acteur en ontsloeg hem van House of Cards. Het al afgeronde misdaaddrama All the Money in the World kampte toen ook met een probleem, maar dat wist regisseur Ridley Scott wel op te lossen. Hij schakelde Christopher Plummer in om alle scènes waarin Spacey zat opnieuw te filmen.



NieuwsFilm

meest populair