Celebrity

Guy Pearce heeft spijt van commentaar over handtastelijke Kevin Spacey

De acteur denkt dat hij het beter voor zich had kunnen houden.

door Rik Timmer om 06:00 in Celebrity
De Australische Guy Pearce ontketende vorige week wat reacties toen hij onthulde dat L.A. Confidential-collega Kevin Spacey handtastelijk was op de set, terug in de jaren 90. Tijdens een tv-programma zei de 50-jarige man dat Spacey een fantastisch acteur is, maar lastig om mee te werken. Daarop grapte hij: "Gelukkig was ik 29 jaar en niet 14."

Nu is Pearce teruggekomen op zijn eerdere uitspraak. Dat deed hij via een korte verklaring die door de Sydney Morning Herald is uitgegeven. De acteur wilde zijn commentaar verduidelijken: "Ik begrijp heel goed dat het onderwerp te gevoelig is om terzijde te schuiven. Toen het incident (met Spacey) plaatsvond, heb ik de situatie besproken en aangepakt. Daarom spijt het me dat ik het nu publiekelijk gemaakt heb."

Aan de Australische krant maakte Pearce ook duidelijk dat hij niet seksueel aangerand is, maar dat hetgeen waar hij getuige van was, hem ongemakkelijk deed voelen. Spacey ligt sinds vorig jaar augustus zwaar onder vuur. Star Trek: Discovery-acteur Anthony Rapp vertelde toen - na het op gang komen van de MeToo-beweging - dat hij op 14-jarige leeftijd door een 26-jarige Spacey aangerand is. De laatstgenoemde acteur reageerde hier meelevend op, maar ook ezelachtig. Hij probeerde het opvallende verhaal te verduisteren door tegelijkertijd uit de kast te komen.

Na het schandaal werd de 58-jarige Spacey door zijn vertegenwoordiger en talentenbureau laten vallen. Kort daarop brak streamingdienst Netflix alle banden met de acteur en ontsloeg hem van House of Cards. Het al afgeronde misdaaddrama All the Money in the World kampte toen ook met een probleem, maar dat wist regisseur Ridley Scott wel op te lossen. Hij schakelde Christopher Plummer in om alle scènes waarin Spacey zat opnieuw te filmen.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Ben vooral benieuwd wat er nu door Spacey heen gaat.. Zou graag een oprecht interview zien en dus niet met voorgekauwde antwoorden.
Van een geliefde Hollywood ster die de rollen voor het uitkiezen had naar iemand die gehaat wordt en maybe nooit meer in een film te zien is en altijd zo herinnerd zal worden.
Die Jar Jar Binks gozer had er al een einde aan gemaakt.

benjamin

Avatar

Frietgezicht "Zou graag een oprecht interview zien en dus niet met voorgekauwde antwoorden."
Maar zo'n oprecht interview zal er niet snel van komen, zeker omdat dat anders een hele hoop (niet onterechte) kritiek zou uitlokken.

Artificialis

Avatar

Hoewel advocaten hem ongetwijfeld het advies hebben gegeven om zijn mond dicht te houden, ben ik het met Frietgezicht eens dat Kevin Spacey met een interview schade kan herstellen. Er wordt in de media immers voortdurend gesproken over seksuele aanranding, verkrachting en kindermisbruik, terwijl dat helemaal niet de aantijgingen zijn.

Ja, hij heeft in de jaren 80 op een feestje in een dronken bui een tiener opgetild, op bed gelegd en is er overheen gekropen. Ja, hij heeft met allerlei mensen geflirt die daar geen behoefte aan hadden. Ja, hij is in omgang met anderen handtastelijk geweest. Excuses zijn op z'n plaats, het aannemen van andere omgangsvormen is ook geen overbodige luxe.

Maar laten we niet doen alsof we het hier over een soort monster hebben. Zijn complete verbanning uit de filmwereld is een ronduit hysterische reactie geweest. Guy Pierce heeft verder niks verkeerd gezegd, dus zijn excuses zijn onnodig. De ''boze reacties'' zijn veelal van mensen die zelf niet in orde zijn.

benjamin

Avatar

Artificialis "ben ik het met Frietgezicht eens dat Kevin Spacey met een interview schade kan herstellen."
Iets wat uiteraard nergens voor nodig is en dus perfect illustreert waarom zo'n interview terecht bekritiseerd zou worden.

Artificialis "Ja, hij heeft in de jaren 80 op een feestje in een dronken bui een tiener opgetild, op bed gelegd en is er overheen gekropen."
En dat is normaal gedrag volgens jou?

Artificialis "Zijn complete verbanning uit de filmwereld is een ronduit hysterische reactie geweest."
Wat erg toch dat ook voor bekende mannen gedrag niet vrij van consequenties kan zijn...

Artificialis "De ''boze reacties'' zijn veelal van mensen die zelf niet in orde zijn."
In welk opzicht zijn die mensen niet in orde? Dat ze vinden dat je van minderjarigen moet afblijven en anderen met respect dient te behandelen?

Sunspot

Avatar

Heeft Spacey nou gereageerd? Denk het niet, hoe kan je zoiets missen, zou allang dik in het nieuws moeten komen overal.

Haha, die gast moet echt balen, jammer dat we hem waarschijnlijk nooit meer zullen zien acteren.

Artificialis

Avatar

benjamin "Iets wat uiteraard nergens voor nodig is en dus perfect illustreert waarom zo'n interview terecht bekritiseerd zou worden."

Er wordt in de media immers voortdurend gesproken over seksuele aanranding, verkrachting en kindermisbruik, terwijl dat helemaal niet de aantijgingen zijn.

^ Daarom wel nodig wat mij betreft.

benjamin "En dat is normaal gedrag volgens jou?"

Excuses zijn op z'n plaats, het aannemen van andere omgangsvormen is ook geen overbodige luxe.

^ Volgens mij heb je hier overheen gelezen.

benjamin "In welk opzicht zijn die mensen niet in orde? Dat ze vinden dat je van minderjarigen moet afblijven en anderen met respect dient te behandelen?"

Guy Pearce heeft verder niks verkeerd gezegd, dus zijn excuses zijn onnodig. De ''boze reacties'' zijn veelal van mensen die zelf niet in orde zijn.

^ Het ging om de boze reacties richting Guy Pearce hè?

benjamin

Avatar

Artificialis "Volgens mij heb je hier overheen gelezen"
Weer fout.
Artificialis "Het ging om de boze reacties richting Guy Pearce hè?"
Als die er zijn (er lijkt mij op het eerste zicht in de hierbij aangehaalde artikels geen sprake van te zijn), zouden die inderdaad nergens voor nodig zijn. Al vind ik dat nog geen reden om plots de mensen die mensen als "niet in orde" te omschrijven. Maar ik dacht dat je het nog had over de groep mensen die je hier ten onrechte verwijt hysterisch te reageren.

nieuwslaatste nieuws

meest populair