Onzekerheid en duidelijkheid over 'Man of Steel 2'

Onzekerheid en duidelijkheid over 'Man of Steel 2'

En wat was het oorspronkelijke plan?

Het klinkt raar, maar in de wereld van DC Extended Universe is al eventjes niets meer raar. Er is nu duidelijkheid over de oorspronkelijke insteek van Man of Steel 2, maar ook onzekerheid. Het is namelijk nog helemaal niet zeker of het vervolg op de aftrap van het DC-filmuniversum er nog wel gaat komen.

Hoofdrolspeler Henry Cavill sprak met Square Mile over de insteek van het vervolg: "Het doden van Zod zou hebben geleid tot de prachtige reden waarom Superman nooit doodt. Nee, hij vermoordt niemand niet alleen maar omdat zijn vader dat ooit zei. Hij nam de beslissing zelf vanwege een onmogelijk scenario, waarna hij zelf zei: 'Het kan me niet schelen of het weer onmogelijk is, ik ga een manier vinden om het mogelijk te maken in het onmogelijke.'"

En: "We kregen niet de kans om de andere kant ervan te laten zien, de 'ik ben nu klaar om Superman te zijn en ik ben klaar om de wereld het beste voorbeeld te geven'. Dat is waar de vreugde en vrolijkheid vandaan komt, en het warme gevoel van het personage, wat zijn echte superkracht is - hij laat mensen in zichzelf geloven. Het zou een mooie koppeling zijn geweest met de ernst en de diepgang van Man of Steel."

Deze versie lijkt er dus niet te gaan komen. Het was waarschijnlijk onderdeel van het gecancelde DC-plan van regisseur Zack Snyder. Cavill lijkt sowieso onzeker of er nog een vervolgfilm gaat komen. Tegenover journalist Erik Davis zei de acteur grappend dat het zeer waarschijnlijk is dat we "ergens tussen 2019 en 2045 een andere Superman-film te zien zullen krijgen." Eerder liet Laurence Fishburne al doorschemeren dat hij denkt dat hij niet meer te zien zal zijn in een DC-film.



NieuwsFilm

meest populair