Celebrity

Details rond gewelddadige aanval op 'Kong: Skull Island'-filmmaker bekendgemaakt

Jordan Vogt-Roberts werd in een nachtclub door tien gangsters belaagd.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Rik Timmer om 06:00 in Celebrity
Toen Jordan Vogt-Roberts de taak kreeg om Kong: Skull Island te maken, moest hij filmstudio Legendary Pictures overhalen om de opnames in Vietnam uit te voeren. Ze gaven hem een duim omhoog en niet lang daarna werd de 33-jarige Amerikaan verliefd op het land. Met name Ho Chi Minhstad. Vogt-Roberts besloot zelfs na de productie het leven in Hollywood te verlaten en daar te gaan wonen. Helaas kwam hij hierdoor wel in contact met plaatselijke bendeleden. Door tien man werd hij op 9 september 2017 aangevallen in een nachtclub. Hij liep o.a. een schedelbreuk op.

In een brief aan de Amerikaanse ambassade maakte de filmmaker het nieuws bekend, maar nu pas is hij op de details ingegaan. Dat deed Vogt-Roberts tegenover GQ Magazine. Om het volledige beeld te snappen, verwijzen we jullie dan ook naar hun grootschalige stuk. De regisseur meldt videobeelden van de aanval te hebben gezien. Tien minuten lang wordt er op hem en zo'n acht anderen getimmerd door een groep criminelen. Begrijpelijk heeft de aanval hem getraumatiseerd. Zie hier hoe hij er nadien uitzag.

Het incident vond plaats in de nachtclub XOXO. Vogt-Roberts was daar met de Hollywoodse stuntman Ilram Choi en Vietnamees-Amerikaanse filmmakers Timothy Linh en Danny Do. Aanwezig waren ook tien gespierde mannen, met opgeschoren kapsels en gouden kettingen. Eén van hen zou op een gegeven moment twee vrouwen hebben lastgevallen die bij Vogt-Roberts aan tafel zaten. Deze bebaarde man met een hoed op wilde dat de dames hem zouden vergezellen. Zij wisten wel van zich af te bijten. Vogt-Roberts niet. Kort daarna zag Choi hoe de filmmaker opeens elleboogstoten in het gezicht ontving, uitgedeeld door het bovengenoemde tiental.

Terwijl een pijnlijdende Vogt-Roberts op de grond lag, zijn hoofd beschermde en de foetushouding aannam, sprong Choi hem te hulp. Niemand anders leek dat te willen doen. Elleboogstoten veranderden in kwellende trappen tegen Vogt-Roberts' ribbenkast, maar hier kwam een eind aan toen Choi op de groep sprong. De aanvallers dreven uiteen en Vogt-Roberts kon opgelucht overeind komen. Hij zou hebben gevraagd: "Wat is er in vredesnaam gebeurd?" Maar Choi kreeg geen tijd om te antwoorden - één van de mannen was teruggekeerd met een champagnefles en sloeg deze kapot op het hoofd van de filmmaker. De gangsters zouden daarna het hazenpad hebben gekozen. Tijdens hun vlucht maakten ze wel andere slachtoffers en lieten weinig heel van XOXO.

In een plaatselijk ziekenhuis kreeg Vogt-Roberts te horen dat hij een hersenschudding had opgelopen, evenals kneuzingen en hersenbloedingen. Hij verbleef daar tien dagen. Toen hij naar Californië terugging voor verdere, medische behandeling, werd hem meegedeeld dat de schade erger was. Na het binnenhalen van de videobeelden opperden meerdere mensen dat het verstandig was om niet verder te gaan met een eventueel onderzoek.

De daders zouden bekend zijn in Ho Chi Minhstad en beschermd worden door de politie. Laatstgenoemden hielden hun mond dicht als het aankwam op de identiteit van de belagers. Jordan Vogt-Roberts gaf daar geen gehoor aan en wist uiteindelijk met hulp van de Canadese autoriteiten een mogelijke verdachte te identificeren die destijds soortgelijke aanvallen uitvoerde. Meer is er niet uit voortgekomen, maar de filmmaker is nochtans blij. Het zou veel voor zijn herstel hebben betekend. Lees het gedetailleerde verhaal hier.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ereptile

Avatar

Dapper hoor, met z'n 10en op iemand inslaan...

Akke Moeka Hara

Avatar

Soort van 10 kleine transformers die dan 1 grote transformer vormen, en de dreiging zo te lijf gaan.

nieuwslaatste nieuws

meest populair