Ridley Scott verfilmt immens populaire boek 'Sapiens'

Ridley Scott verfilmt immens populaire boek 'Sapiens'

Een kleine geschiedenis van de mens...

Sapiens is een populair boek over de oorsprong van de mens. Het boek werd geschreven door Yuval Noah Harari en komt nu naar het witte doek, of het kleine scherm. Welke vorm is nog niet helemaal zeker. Wel weten we dat het er komt, want dat laat The Hollywood Reporter vandaag weten.

Ridley Scott en documentairemaker Asif Kapadia (Amy) werken samen om het werk te verfilmen. Dat moet het verhaal van de mensheid van de prehistorie tot de 21ste eeuw vertellen. De kans is groot dat het uiteindelijk een serie wordt, maar tegelijk zou het ook zomaar een film kunnen worden. Welke van de twee weet men nog niet zeker.

Het boek is in 2011 uitgegeven en wereldwijd meer dan acht miljoen keer uitgegeven. Harari schreef ook al een vervolg: Homo Deus, waarin hij voorspellingen doet over waar de mensheid heen zal gaan. Sapiens wordt echter eerst verfilmd.

Volgens Scott is het overigens zo dat "Asif en ik al jaren op zoek zijn naar een project om samen te maken. Sapiens heeft alle elementen om enorm onderhoudend te worden, maar ook historisch belangrijk." Dat laatste benadrukt Kapadia: "Het is een boek dat verandert hoe je de wereld ziet en de verfilming zou datzelfde moeten doen."

NieuwsFilm

meest populair