Algemeen

Ridley Scott verfilmt immens populaire boek 'Sapiens'

Een kleine geschiedenis van de mens...

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 09:16 in Algemeen
Sapiens is een populair boek over de oorsprong van de mens. Het boek werd geschreven door Yuval Noah Harari en komt nu naar het witte doek, of het kleine scherm. Welke vorm is nog niet helemaal zeker. Wel weten we dat het er komt, want dat laat The Hollywood Reporter vandaag weten.

Ridley Scott en documentairemaker Asif Kapadia (Amy) werken samen om het werk te verfilmen. Dat moet het verhaal van de mensheid van de prehistorie tot de 21ste eeuw vertellen. De kans is groot dat het uiteindelijk een serie wordt, maar tegelijk zou het ook zomaar een film kunnen worden. Welke van de twee weet men nog niet zeker.

Het boek is in 2011 uitgegeven en wereldwijd meer dan acht miljoen keer uitgegeven. Harari schreef ook al een vervolg: Homo Deus, waarin hij voorspellingen doet over waar de mensheid heen zal gaan. Sapiens wordt echter eerst verfilmd.

Volgens Scott is het overigens zo dat "Asif en ik al jaren op zoek zijn naar een project om samen te maken. Sapiens heeft alle elementen om enorm onderhoudend te worden, maar ook historisch belangrijk." Dat laatste benadrukt Kapadia: "Het is een boek dat verandert hoe je de wereld ziet en de verfilming zou datzelfde moeten doen."

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ThomasOMalley

Avatar

Mooi materiaal voor een serie. Ben benieuwd.

Akke Moeka Hara

Avatar

En aan het einde vliegt de derelict weg..

Goov25

Avatar

Het boek werd geschreven door Yuval Noah Harari en komt nu naar het witte doek, of het kleine scherm. Welke vorm is nog niet helemaal zeker.

De kans is groot dat het uiteindelijk een serie wordt, maar tegelijk zou het ook zomaar een film kunnen worden. Welke van de twee weet men nog niet zeker.

Jaja. Dat zei je al.

Sunspot

Avatar

Hmmmm, klinkt zeker interessant, kom maar op.

Wil dan ook het vervolg erop, de mogelijke toekomst.

nieuwslaatste nieuws