Celebrity

Mira Sorvino verloor filmrol na intimidatie Oscar-winnende regisseur

Heftig! Op haar zestiende werd Sorvino ook al lastiggevallen met een condoom door een casting director.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jeffrey Kouters om 09:34 in Celebrity
Actrice Mira Sorvino (6 Below, The Dutch Masters) heeft in een podcast van de Hollywood Foreign Press Association nogmaals een boekje open gedaan over haar ervaringen met seksuele intimidatie in de filmindustrie. Eerder sprak Sorvino zich al uit over de gevallen Hollywoodproducent Harvey Weinstein, maar nu bekent ze ook lastig te zijn gevallen door een bekende, zelfs Oscar-winnende filmregisseur. Lees hieronder alle details!

Tijdens het interview beschreef Sorvino de desbetreffende regisseur, die ze niet nader bij naam noemt, als iemand die verschillende films heeft gemaakt over sociale rechtvaardigheid. Sorvino vertelt dat deze Oscar-winnende regisseur haar tijdens de laatste auditieronde van een van zijn films intimideerde. "Weet je, terwijl ik naar je kijk, gaan mijn gedachten van alle artistieke mogelijkheden naar alle seksuele mogelijkheden", zou hij tegen Sorvino hebben gezegd. Aangezien Sorvino daar niet op inging, kreeg ze de rol naar eigen zeggen niet.

Vergaande misbruik in Hollywood
"Mijn mond viel wagenwijd open en mijn stilte moet oorverdovend zijn geweest", vertelt de Amerikaanse actrice van Italiaanse afkomst. Sorvino vertelt dat het slechts één voorbeeld is van alle vele keren dat zij werd lastiggevallen tijdens audities. Tijdens een van haar eerste audities, toen ze net zestien was, zou een casting director haar bij het 'repeteren' van een horrorscène zelfs hebben vastgebonden op een stoel en een condoom in haar mond hebben gestopt.

Seks de sleutel tot succes?
Volgens Sorvino zouden haar vrienden haar ooit een opmerkelijke vooruitblik hebben gegeven. "Je zult sowieso seks moeten hebben met allerlei soorten mensen ten behoeve van je verdere carrière", luidde de boodschap. Sorvino beweert dat actrices dikwijls te horen krijgen dat het een 'normale gang van zaken' is in Hollywood om seks te hebben met mannen in machtige posities. De nu 50-jarige Sorvino is nooit ingegaan op dergelijke verzoekjes en dat is haar carrière niet ten goede gekomen. Zo is ze bijvoorbeeld ook een rol in The Lord of the Rings-films misgelopen.

18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

dit is toch altijd al bekend dat Sex de sleutel is tot succes.

Master Of Films

Avatar

Zo jammer weer hé dat ze geen namen noemt. Het is een verkapte bescherming van de Oscar-winnende filmregisseur.
Geld ook voor de casting director. Noem die gasten bij de naam als je toch je verhaal doet.

23VDV23

Avatar

Ik begrijp ook niet zo goed waarom die namen dan niet genoemd worden. Heeft íemand hier uitleg voor?

Moviemagic

Avatar

De nu 50-jarige Sorvino is nooit ingegaan op dergelijke verzoekjes en dat is haar carrière niet ten goede gekomen. Zo is ze bijvoorbeeld ook een rol in The Lord of the Rings-films misgelopen.


Als namen niet genoemd worden zullen er mensen kunnen zijn die na deze regel aan Peter Jackson denken. Waarschijnlijk niet erg goed om te doen dus.

benjamin

Avatar

Moviemagic "Als namen niet genoemd worden zullen er mensen kunnen zijn die na deze regel aan Peter Jackson denken. "
In het bronartikel staat
Since then, Peter Jackson said that Sorvino, along with fellow Weinstein accuser Ashley Judd, lost roles in his “Lord of the Rings” films after Weinstein and his studio, Miramax, told him that they were a “nightmare to work with.”
dus dat lijkt eerder te doen denken dat Jackson niet de persoon in kwestie was.

Artificialis

Avatar

Weet je, terwijl ik naar je kijk, gaan mijn gedachten van alle artistieke mogelijkheden naar alle seksuele mogelijkheden.

Dit is inderdaad niet netjes om te zeggen, maar laten we eerlijk zijn.. Dit is wel wat veel mannen denken. In gesprek met een (schaars) geklede vrouw word je als man nou eenmaal afgeleid. Het lijkt mij dat je toch liever hebt dat een man zegt wat hij denkt, dan dat hij dit soort gedachtes voor zich houdt, maar ze wel heeft..

Je zult sowieso seks moeten hebben met allerlei soorten mensen ten behoeve van je verdere carrière.

Volgens mij begrijpt Mira Sorvino het niet helemaal. Als je verder komt met je filmcarrière door seks te hebben, dan ben je dus niet aangenomen vanwege je talent. Als je zonder seks niet verder komt met je filmcarrière, mis je dus blijkbaar de andere kwaliteiten waarmee je verder had kunnen komen.

Wat ik mij afvraag is hoeveel vrouwen er onterecht filmcarrière hebben gemaakt omdat ze seks hadden met de juiste mannen, terwijl ze talenttechnisch gezien dus nooit carrière hadden moeten maken.

benjamin

Avatar

Artificialis "Dit is inderdaad niet netjes om te zeggen"
Het blijft mij verbazen wat jij allemaal als normaal ziet.

Artificialis "Het lijkt mij dat je toch liever hebt dat een man zegt wat hij denkt, dan dat hij dit soort gedachtes voor zich houdt, maar ze wel heeft."
Dat kan nu toch amper dat je dit soort excuusjes zelf gelooft.

Artificialis "Volgens mij begrijpt Mira Sorvino het niet helemaal."
Het probleem is niet dat zij het niet helemaal begrijpt, maar dat jij het helemaal niet begrijpt. Want als jij uit

Artificialis "Als je zonder seks niet verder komt met je filmcarrière, mis je dus blijkbaar de andere kwaliteiten waarmee je verder had kunnen komen. "
Since then, Peter Jackson said that Sorvino, along with fellow Weinstein accuser Ashley Judd, lost roles in his “Lord of the Rings” films after Weinstein and his studio, Miramax, told him that they were a “nightmare to work with.”
Als je niet kunt lezen, is het natuurlijk ook logisch dat je het niet begrijpt.

ThomasOMalley

Avatar

Artificialis "In gesprek met een (schaars) geklede vrouw word je als man nou eenmaal afgeleid. Het lijkt mij dat je toch liever hebt dat een man zegt wat hij denkt, dan dat hij dit soort gedachtes voor zich houdt, maar ze wel heeft.."
Kom op, dit geloof je zelf ook niet. De kans dat jij altijd zegt wat je denkt tegen vrouwen (of mannen) is exact 0%. Mensen die altijd zeggen wat ze denken zijn contactgestoord en worden terecht uitgekotst door de maatschappij. Je behoudt nog geen dag een baan of een relatie als je dat doet.

Artificialis

Avatar

@benjamin
Normaal? Ik vond het ''niet netjes'', dat ligt juist dichter in de buurt bij abnormaal. Kun je zelf eigenlijk wel lezen? Verder reageerde ik op de inhoud van het artikel, niet op jou nutteloze gewauwel.

@ThomasOMalley
Je begrijpt niet helemaal wat ik probeer te zeggen. Het alternatief was dat de man in kwestie zijn mond had gehouden. Dan had Mira Sorvino dus nooit geweten dat hij bij haar alleen op seks uit was. Dat lijkt mij een onveilige gedachte. Nu wist ze in ieder geval met wie ze te maken had.

benjamin

Avatar

Artificialis "Normaal? Ik vond het ''niet netjes'', dat ligt juist dichter in de buurt bij abnormaal"
Tussen 'niet netjes' en 'abnormaal' zitten toch ook een hele hoop gradaties. Je hoeft niet altijd alles minimaliseren hoor.

Artificialis "Verder reageerde ik op de inhoud van het artikel, niet op jou nutteloze gewauwel."
Geen idee wat deze (uiteraard behoorlijk beargumenteerde en op de inhoud van het artikel gerichte) uitspraak zou moeten verklaren of betekenen.

ThomasOMalley

Avatar

@Artificialis
Dat was me inderdaad niet duidelijk, ik vond het al erg onwaarschijnlijk.

Frietgezicht

Avatar

Discussie tussen Arti en Benjamin in 3, 2 1, oh.. al begonnen

Prince John

Avatar

Gouden reactie Friet :')

Master Of Films

Avatar

Frietgezicht "Discussie tussen Arti en Benjamin in 3, 2 1, oh.. al begonnen"
Ja Friet, de climax was al geschoten. Hadden ze ons nog even van te voren toch wel mogen gaan waarschuwen.

benjamin

Avatar

Frietgezicht "Discussie tussen Arti en Benjamin in 3, 2 1, oh.. al begonnen"
Ook al afgelopen wellicht.

Tycho Nestoris

Avatar

Iemand toevallig 6 Below met deze actrice gezien? Echt een verschrikkelijke film.

Guido96

Avatar

Kan mij best voorstellen dat dit verhaal klopt. Ik vind het alleen maar zo "vaag". Nooit worden namen genoemd, of tijdens welke film etc. Zo haal je een beetje de betrouwbaarheid eruit en lijkt het soms op de Story.

nieuwslaatste nieuws

meest populair