Mira Sorvino verloor filmrol na intimidatie Oscar-winnende regisseur

Mira Sorvino verloor filmrol na intimidatie Oscar-winnende regisseur

Heftig! Op haar zestiende werd Sorvino ook al lastiggevallen met een condoom door een casting director.

Actrice Mira Sorvino (6 Below, The Dutch Masters) heeft in een podcast van de Hollywood Foreign Press Association nogmaals een boekje open gedaan over haar ervaringen met seksuele intimidatie in de filmindustrie. Eerder sprak Sorvino zich al uit over de gevallen Hollywoodproducent Harvey Weinstein, maar nu bekent ze ook lastig te zijn gevallen door een bekende, zelfs Oscar-winnende filmregisseur. Lees hieronder alle details!

Tijdens het interview beschreef Sorvino de desbetreffende regisseur, die ze niet nader bij naam noemt, als iemand die verschillende films heeft gemaakt over sociale rechtvaardigheid. Sorvino vertelt dat deze Oscar-winnende regisseur haar tijdens de laatste auditieronde van een van zijn films intimideerde. "Weet je, terwijl ik naar je kijk, gaan mijn gedachten van alle artistieke mogelijkheden naar alle seksuele mogelijkheden", zou hij tegen Sorvino hebben gezegd. Aangezien Sorvino daar niet op inging, kreeg ze de rol naar eigen zeggen niet.

Vergaande misbruik in Hollywood
"Mijn mond viel wagenwijd open en mijn stilte moet oorverdovend zijn geweest", vertelt de Amerikaanse actrice van Italiaanse afkomst. Sorvino vertelt dat het slechts één voorbeeld is van alle vele keren dat zij werd lastiggevallen tijdens audities. Tijdens een van haar eerste audities, toen ze net zestien was, zou een casting director haar bij het 'repeteren' van een horrorscène zelfs hebben vastgebonden op een stoel en een condoom in haar mond hebben gestopt.

Seks de sleutel tot succes?
Volgens Sorvino zouden haar vrienden haar ooit een opmerkelijke vooruitblik hebben gegeven. "Je zult sowieso seks moeten hebben met allerlei soorten mensen ten behoeve van je verdere carrière", luidde de boodschap. Sorvino beweert dat actrices dikwijls te horen krijgen dat het een 'normale gang van zaken' is in Hollywood om seks te hebben met mannen in machtige posities. De nu 50-jarige Sorvino is nooit ingegaan op dergelijke verzoekjes en dat is haar carrière niet ten goede gekomen. Zo is ze bijvoorbeeld ook een rol in The Lord of the Rings-films misgelopen.

NieuwsFilm

meest populair