Celebrity

Waarom Dwayne Johnson zijn worstelnaam 'The Rock' een tijdlang niet gebruikte

Dat heeft alles te maken met zijn carrièreswitch van destijds!

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jeffrey Kouters om 17:20 in Celebrity
Nadat hij jarenlang gewerkt had aan het opbouwen van zijn WWE-merknaam 'The Rock', besloot Dwayne Johnson (Skyscraper, Rampage) in het begin van zijn acteercarrière die beroemde worstelnaam te laten vallen en voortaan alleen zijn echte naam te gebruiken. Daar kreeg hij echter al snel spijt van, zo vertelt hij in een interviewgesprek aan collega-acteur Jamie Foxx.

"Vroeger werd er tegen me gezegd dat ik niet over het worstelen mocht praten en niet mijn bijnaam mocht gebruiken", vertelt Johnson over de adviezen van zijn managementteam die hij kreeg in het begin van zijn acteercarrière. Ten behoeve van zijn carrière op het witte doek, moest hij zijn worstelpersona 'The Rock' dus laten vallen. De reden? Als acteur mocht hij niet zo afgetraind zijn als in zijn hoogtijden als professioneel showworstelaar.

Desondanks heeft Johnson zijn beroemde worstelnaam niet lang aan de wilgen laten hangen. "Ik was er klaar mee om iets te moeten zijn wat ik niet was", vertelt Johnson tegen zijn collega Foxx. Volgens Johnson voelde de naamswijziging niet alleen voor zichzelf verkeerd, maar was het ook niet eerlijk en netjes tegenover zijn fans. Uiteindelijk besloot hij dan ook zijn worstelnaam weer te omarmen.

"Op een gegeven moment bereikte ik een punt waarop ik de touwtjes weer zelf in handen wilde nemen", zegt Johnson. Hij stuurde daarom zijn toenmalige managementteam de laan uit en zocht een nieuwe groep mensen om hem heen. "Ik maakte mezelf duidelijk dat ik lekker mezelf moest blijven", vervolgt hij. "Als je me The Rock wil noemen, dan noem je me The Rock".

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Als je me The Rock wil noemen, dan noem je me The Rock
Nee, ik noem bij je echte naam. Candy Ass.

Sunspot

Avatar

Dwayne 'The Rock' 'Candy-ass' Johnson

Soweiso kan die naam 'The Rock' makkelijk erbij, iedereen weet nu allang dat het ook Dwayne Johnson.

Xenolicker

Avatar

Een acteur mag er niet afgetraind uitzien? Die gasten zou ik ook de laan uit sturen! Alleen... hij ziet er de laatste tijd niet erg afgetraind uit... heeft ook nog maar één been, geloof ik...

Sunspot

Avatar

^

Hij past zich gewoon aan het karakter aan qua fysiek. In Pain and Gain is hij weer even huge.

Echt grappige droge film overigens, aanrader!

GreenHornet

Avatar

Waar heeft hij zijn been kwijt geraak?

Xenolicker

Avatar

^ Grote krokodil, Green Hornet. Hij is er eigenlijk nog goed vanaf gekomen. Had erger kunnen zijn, veel erger.

Goku32

Avatar

Hij is de Rock en niks anders

nieuwslaatste nieuws

meest populair