Celebrity

Michael Jai White hoorde niet te sterven in opvallende 'The Dark Knight'-scène

"Het karakter was geschreven voor toekomstig gebruik."

door FilmTotaal om 08:51 in Celebrity
Met het tienjarige bestaan van The Dark Knight in zicht ging Michael Jai White een interview aan met The Hollywood Reporter. De 50-jarige Amerikaan speelt in de superheldenmisdaadfilm de rol van Gambol, een maffiabaas die zich bezighoudt met gokpraktijken en afpersing. In de film van Christopher Nolan vindt de crimineel zijn eind door de hand van de geschifte Joker, uiteraard gespeeld door de inmiddels overleden Heath Ledger. In het gesprek kwam ter sprake dat Gambol helemaal niet de pijp uit hoorde te gaan.

White meldde veel meer scènes te hebben gefilmd en zag de aanpassing van de film niet aankomen totdat hij het afgeronde product zag tijdens de première. Apart genoeg heeft hij er begrip voor, aangezien hij zowel voor als achter de camera gestaan heeft. White: "Ze hadden grotere bedoelingen voor Gambol. Het karakter was geschreven voor toekomstig gebruik, denk ik. Er waren andere plannen voor hem en dingen die eruit geknipt zijn. Ik denk dat het zo gekomen is door het spijtige verlies van Heath Ledger."


Volgens White moest Nolan hierdoor in The Dark Knight een eind breien aan het verhaal van Gambol, zie de scène hierboven. De acteur beweert dat het de bedoeling was dat de Joker hem een engelenlach zou geven (ook wel in het Engels een Glasgow of een Chelsea smile genoemd) - een niet te missen litteken. Zo gaat hij verder: "Ik denk dat mensen het wel kunnen zien, door de vreemde afbreking in de scène, dat ik nooit een sterfscène opgenomen heb. Het karakter hoorde nog niet weg te zijn. Dat gebeurde later tijdens het bewerken."

Zoals boven vermeldt had White er begrip voor, alhoewel hij even de shock van zijn "heengaan" moest verwerken. "Omdat ik aan beide kanten van de camera heb gestaan, begreep ik het. Net als iedereen was ik verrast. Nadat Gambol de grond raakte, verkeerde ik in een staat van verwarring. 'Wat is er in vredesnaam gebeurd? Ik gok dat ik niet terugkeer.' Maar ik bezit dezelfde gedachtegang als die van een producent en regisseur, dus ik kon er naar kijken en concluderen: 'Waarschijnlijk wilden ze deze kant opgaan.'"

NieuwsFilm

meest populair