Er komt geen vierde 'Back to the Future'

Er komt geen vierde 'Back to the Future'

Echt niet.

Hoorden we gisteren nog dat Christopher Lloyd staat te popelen om een vierde film in de Back to the Future-reeks te maken, moeten we nu je verwachtingen temperen. Lloyd benadrukte het gisteren al een beetje: Robert Zemeckis moet ervoor open staan. En dat staat hij niet.

Zemeckis vertelde in het kort tegen het Italiaanse blad Bad Taste dat we geen verwachtingen hoeven te hebben. "Er komt geen nieuwe Back to the Future", aldus de regisseur. Wellicht is dat ook maar goed ook: de trilogie wordt nog altijd gezien als een mooi in elkaar passend geheel. Daarmee rommelen zou zonde zijn, al laat het einde van de derde film wel de mogelijkheid voor meer open.

Tegelijk is het ook zo dat de acteurs een stuk ouder zijn geworden. Zo is Lloyd tegen de tachtig en worstelt tegenspeler Michael J. Fox met Parkinsons. De kans dat zij een nieuwe film gaan maken is dus vrij klein, hoe graag Lloyd ook wil.

Overigens zou er zomaar eens een vierde film kunnen komen, als Zemeckis er niet meer is. Botweg heeft Zemeckis in het verleden ooit opgemerkt dat als hij en mede-bedenker Bob Galen er niet meer zijn, de weg open is voor een nieuwe film. Maar tot die tijd komt die er zeker niet.



NieuwsFilm

meest populair