Jude Law reageert op kritiek 'Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald'

Jude Law reageert op kritiek 'Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald'

Mensen zijn teleurgesteld dat de homoseksualiteit van Dumbledore niet belicht wordt...

Eind dit jaar komt Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald dan eindelijk uit; daarin zal Jude Law gestalte geven aan Albus Dumbledore. Dit personage werd door schrijfster J.K. Rowling bedacht als homoseksueel. In de boeken had Dumbledore namelijk een relatie met Grindelwald (Johnny Depp) toen ze beiden nog jong waren. Maar de film gaat hier niet op in; dit werd al eerder bevestigd door regisseur David Yates. Hierdoor krijgt de film nu al, zelfs vóór de bioscooprelease, heel wat kritiek te verduren, o.a. ook van Ian McKellen. Nu reageert Law voor het eerst zelf op de controverse.

Zo zegt de 45-jarige acteur: ''Dumbledore wordt, net zoals gewone mensen, niet gekenmerkt door zijn geaardheid. Hij heeft meerdere facetten. Toch vragen nog steeds veel mensen zich af waarom Dumbledore's seksuele geaardheid niet getoond wordt, maar je moet onthouden dat dit slechts de tweede film is in een reeks van vijf. Rowling is zo'n geweldige schrijfster omdat ze de ware aard van haar personages beetje bij beetje onthult. In deze film leer je de jonge Albus pas net kennen en uiteraard zullen we nog veel meer over hem te weten komen in de vervolgen''.

Yates zei al eerder dat de relatie van beide mannen nog niet aan het licht zal komen, aangezien Law en Depp geen enkele scene zullen delen, maar Law zegt dat dat wel nog zal gebeuren: ''Dumbledore en Grindelwald kennen elkaar niet meer, ze zijn beiden flink veranderd en hebben zich al jaren niet meer gezien. Dat maakt hun relatie complex, maar het wordt interessant om daar verder op in te gaan in de volgende delen, wat zeker gaat gebeuren: het verleden zal aan het licht komen!''



NieuwsFilm

meest populair