Celebrity

Jude Law reageert op kritiek 'Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald'

Mensen zijn teleurgesteld dat de homoseksualiteit van Dumbledore niet belicht wordt...

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Wouter Drummen om 13:44 in Celebrity
Eind dit jaar komt Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald dan eindelijk uit; daarin zal Jude Law gestalte geven aan Albus Dumbledore. Dit personage werd door schrijfster J.K. Rowling bedacht als homoseksueel. In de boeken had Dumbledore namelijk een relatie met Grindelwald (Johnny Depp) toen ze beiden nog jong waren. Maar de film gaat hier niet op in; dit werd al eerder bevestigd door regisseur David Yates. Hierdoor krijgt de film nu al, zelfs vóór de bioscooprelease, heel wat kritiek te verduren, o.a. ook van Ian McKellen. Nu reageert Law voor het eerst zelf op de controverse.

Zo zegt de 45-jarige acteur: ''Dumbledore wordt, net zoals gewone mensen, niet gekenmerkt door zijn geaardheid. Hij heeft meerdere facetten. Toch vragen nog steeds veel mensen zich af waarom Dumbledore's seksuele geaardheid niet getoond wordt, maar je moet onthouden dat dit slechts de tweede film is in een reeks van vijf. Rowling is zo'n geweldige schrijfster omdat ze de ware aard van haar personages beetje bij beetje onthult. In deze film leer je de jonge Albus pas net kennen en uiteraard zullen we nog veel meer over hem te weten komen in de vervolgen''.

Yates zei al eerder dat de relatie van beide mannen nog niet aan het licht zal komen, aangezien Law en Depp geen enkele scene zullen delen, maar Law zegt dat dat wel nog zal gebeuren: ''Dumbledore en Grindelwald kennen elkaar niet meer, ze zijn beiden flink veranderd en hebben zich al jaren niet meer gezien. Dat maakt hun relatie complex, maar het wordt interessant om daar verder op in te gaan in de volgende delen, wat zeker gaat gebeuren: het verleden zal aan het licht komen!''

18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ninsh

Avatar

Ha Gay!

Artificialis

Avatar

Als het in de komende delen nog geadresseerd gaat worden is dat prima. Uit eerdere berichtgeving leek de suggestie te worden gewekt dat de verhouding compleet genegeerd zou worden.

Dat zou hetzelfde zijn als George Lucas in de media had gezegd dat Luke de zoon van Darth Vader zou blijken te zijn. Maar daar vervolgens in de films niets mee zou hebben gedaan. Het gaat hier niet om Dumbledore's homoseksualiteit, het gaat er om dat hij een verhouding met dé schurk van de nieuwe films heeft gehad. Dat is nogal wat.

23VDV23

Avatar

In hoeverre is die daadwerkelijke verhouding echt bevestigd? Dat is volgens meer iets dat werd geïmpliceerd. Dat er een kortstondige, maar sterke vriendschap was met een zeer sterke wederzijdse aantrekkingskracht is bevestigd. Meer niet. Het feit dat van Perkamentus wel is bevestigd dat hij homoseksueel is geeft de mogelijkheid dat in ieder geval híj gevoelens voor Grindelwald heeft ontwikkeld die verder gaan dan vriendschap tijdens die periode dat ze met elkaar optrokken. Maar dat hoeft natuurlijk ook niet persé het geval te zijn geweest en het hoeft tevens niet wederzijds te zijn geweest.

Ninsh

Avatar

In de boeken werd er naar suggereert. Maar stond er niet letterlijk. Wij de fans hebben er leven in geblazen. Later heeft Rowlin het bevestigd volgens mij....? Maar werd nergens duidelijk beschreven. Dussss boeie of het nu wel of er niet in zit.

Ninsh

Avatar

Ah gevonden:

On 19 October 2007, Rowling was asked by a young fan whether Dumbledore finds "true love." Rowling said that she always thought of Dumbledore as being homosexual and that he had fallen in love with Gellert Grindelwald, which was Dumbledore's "great tragedy"; Rowling did not explicitly state whether Grindelwald returned his affections.[14][15][16] Rowling explains this further by elaborating on the motivations behind Dumbledore's flirtation with the idea of wizard domination of Muggles: "He lost his moral compass completely when he fell in love and I think subsequently became very mistrustful of his own judgement in those matters so became quite asexual. He led a celibate and a bookish life."[17]

Bron: https://en.wikipedia.org/wiki/Albus_Dumbledore

Dus nee hij was niet gay. Rowlin dacht het... Lekker vaag

ThomasOMalley

Avatar

Zo zegt de 45-jarige acteur: ''Dumbledore wordt, net zoals gewone mensen, niet gekenmerkt door zijn geaardheid."

Het is dat ik het zelf al gezegd heb in het vorige artikel over dit topic, maar slimme vent die Jude Law.

Monojaxx

Avatar

Ik word er helemaal gay van! Happy happy thoughts

benjamin

Avatar

Off-topic, hier is weer een trailer:

JackyMax

Avatar

schrijf een apart boek JK Rowling ::
"50 shades of Dubledore"

Moviemagic

Avatar

Ik hoop dat iedereen na dit schokkende nieuws nog wel kan slapen.

Goov25

Avatar

Goeie quote idd Thomas. Hij slaat de spijker op z'n kop. Evenwichtige reactie inderdaad. Maak je niet druk, wacht eerst de volgende delen maar af.

Colruiter

Avatar

Waar men zich allemaal druk om maakt de dag van vandaag... wat doet dat er nu toe of hij nu homo is of niet, dat definieert hem niet. Allen die daar zo zwaar aan tillen, kunnen intussen terecht bij honderden andere films en series waaruit heel duidelijk blijkt dat de industrie geen probleem heeft met homoseksualiteit.

Frietgezicht

Avatar

Blijkbaar zijn er gewoon wat reetspleetatleten die de toverstok van Law graag willen zien.

Moviemagic

Avatar

Is het wel netjes om rugridders reetspleetatleten te noemen? ;-)

benjamin

Avatar

Off-topic, hier is weer een trailer:

Frietgezicht

Avatar

Moviemagic, mag kringspiermusketier of bilnaadacrobaat wel?

Gyros regime

Avatar

In hoeverre is dit nou belangrijk, hier zouden mensen zich toch niet druk om moeten maken.. alsof ik eerder naar die film zou gaan als er een homosexuele relatie in voor komt.. wat een onzin!

benjamin

Avatar

Gyros regime "alsof ik eerder naar die film zou gaan als er een homosexuele relatie in voor komt.."
Daar gaat het toch helemaal niet over. Waarom dit weer verkeerd beginnen voor te stellen?

nieuwslaatste nieuws