Ian McKellen negatief over homofoob Hollywood

Ian McKellen negatief over homofoob Hollywood

Ook vindt de acteur het jammer dat 'Fantastic Beasts: The Crimes of Grindewald' niet laat zien dat Dumbledore homoseksueel is.

Ian McKellen maakt al decennia lang deel uit van Hollywood. In recentere jaren was de acteur bijvoorbeeld te zien als Gandalf in The Lord of the Rings en The Hobbit trilogieën, maar ook als Magneto in de X-Men films. Ook maakte hij bijna deel uit van de Harry Potter films, aangezien hem werd gevraagd of hij de na de eerste film overleden Richard Harris wilde vervangen als Dumbledore. Toch deed McKellen dit niet vanwege een belangrijke reden; Harris mocht McKellen niet zo...

Harris nam namelijk een negatieve houding tegenover holebi's hetgeen de openlijk homoseksuele McKellen ervan weerhield om het aanbod aan te nemen: ''Ik kon de rol niet overnemen van een acteur van wie ik wist dat die mij niet accepteerde als persoon''. Grappig genoeg bevestigde J.K. Rowling in 2007 dat Dumbledore homoseksueel is, maar dit is blijkbaar niet te zien in Fantastic Beasts: The Crimes of Grindewald, waarin Jude Law ditmaal een jonge Dumbledore speelt.

McKellen vindt dit jammer, maar kijkt er niet raar van op: ''Het is zonde, maar niemand verwacht sociaal commentaar vanuit Hollywood. Men heeft daar nog maar net door dat er zwarte mensen bestaan en dat vrouwen door de geschiedenis heen op allerlei mogelijke manieren mishandeld werden. Homoseksuele mannen hebben het niet makkelijk in Hollywood, beter gezegd ze 'bestaan' zogenaamd niet. Ik speelde in de film Gods and Monsters (een film uit 1998), wat volgens mij de eerste keer was dat men het bestaan van homo's toegaf en dat terwijl de helft van Hollywood zelf homoseksueel is''.

NieuwsFilm

meest populair