Algemeen

Dave Bautista steunt James Gunn; 'Thor: Ragnarok'-regisseur voor 'Guardians Vol. 3'?

Of moet Disney de situatie nog eens opnieuw bekijken?

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Gisteren werd bekend dat James Gunn is ontslagen door Walt Disney waardoor hij niet langer verantwoordelijk is over de regie van Marvel Studios' Guardians of the Galaxy Vol. 3. Ondanks dat er nog maar weinig mensen hun vingers durven te branden aan de situatie was Dave Bautista er als de kippen bij om zijn steun te betuigen aan Gunn.

"Ik zal er nog meer over gaan zeggen, maar voor nu wil ik alleen maar dit zeggen.. James Gunn is een van de meest liefhebbende, zorgzame, goedaardige mensen die ik ooit heb ontmoet. Hij is vriendelijk en geeft veel om mensen en dieren. Hij heeft fouten gemaakt, dat hebben we allemaal. Ik ben NIET oké met wat er met hem gebeurt," tweette Bautista - die in Gunns films het personage Drax speelt - nadat bekend werd dat Gunn was ontslagen.

Voorlopig lijkt Bautista de enige grote naam die heeft gereageerd. De fans laten uiteraard wel van zich horen. Er zijn voor- en tegenstanders, maar er wordt ook gekeken naar welke regisseur dan wel Guardians of the Galaxy Vol. 3 moet regisseren. Vele fans zien in Taika Waititi, die eind 2017 nog Thor: Ragnarok opleverde, de ideale kandidaat om Gunn op te volgen.

Ook de politiek bemoeit zich met de situatie. Zo vindt de senator Ted Cruz dat Gunn vervolgd moet worden, mochten de tweets van Gunn kloppen. Voor de duidelijkheid. Gunn doet de tweets af als stevige humor en als een vorm van provoceren.


Wat vind jij? Moet Walt Disney de situatie nog eens goed bekijken? Moet hij vervolgd worden? Of moeten ze snel een andere regisseur aantrekken, bijvoorbeeld Waititi?

Update: Ondertussen is er meer steun, van zijn broer Sean Gunn, met een reeks van tien tweets:25 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Daanminator

Avatar

De tijd zal het leren maar een andere regisseur is niet weg want ik vond deel 2 wel heel erg matig.

Judge

Avatar

Al dat politiek correcte gelul. Wat leven we toch in een walgelijke, door hypocriete Amerikaanse opvattingen gedomineerde samenleving. Vrouwen horen aan het aanrecht, Belgen zijn allemaal dom.Erg eigenlijk dat je niet kan zeggen wat je wil. Wát hij heeft getweet is natuurlijk een beetje sneu en inderdaad niet van een erg hoog niveau. Maar ontslag achteraf? James Gunn had beter onder een schuilnaam als "Hank Pistol" kunnen tweeten. Dat had hem een hoop ellende gescheeld.

horizon

Avatar

Opmerkingen van Gunn waren van ander niveau dan wat jij nu als voorbeeld stelt.

chefry1983

Avatar

Waitiki is een optie. Misschien de russo's voor een wat serieuze film

ThomasOMalley

Avatar

FT "Wat vind jij? Moet Walt Disney de situatie nog eens goed bekijken?"
Goede vragen! Deze discussie hebben we nog niet gehad.

@Judge
Net toen ik begon te denken dat er geen enkele goede reden is voor teelbalkanker kom jij met je comment. Hoe vind je die politieke correctheid?

ridjieddo

Avatar

Judge is Pete's vriendje! Nog zo'n slimme jongen Smiley face

Chris23

Avatar

Deel 2 was idd matig, en de meeste grappen waren flauw.
Maar ik hoop niet dat mijn werk ooit dingen die ik tientallen jaren geleden ooit erges gezegd hebt te lezen krijgt zeg.
Gelukkig was er toen geen twitter Smiley face (niet dat ik er nu op zit hoor, geef mij maar anoniem internet (op zn hoogst n account op facebook zodat ik ken zien hoe oude (school)maatjes zichzelf voor lul zetten. Maar zelf m`n hebben en houwen onder m`n eigen naam op het internet te grabbel zetten?; dach `t nie).

benjamin

Avatar

Judge "Al dat politiek correcte gelul. Wat leven we toch in een walgelijke, door hypocriete Amerikaanse opvattingen gedomineerde samenleving. Vrouwen horen aan het aanrecht, Belgen zijn allemaal dom en Surinamers zijn (dat kan ik niet zeggen want dan krijg ik een rechtszaak aan mijn kont).
Erg eigenlijk dat je niet kan zeggen wat je wil. "
Je kunt je vragen stellen bij dit specifieke geval - zeker als je kijkt welke uitspraken écht aan de basis van dit verhaal gelegen hebben - maar in het algemeen lijkt het mij toch niet zo bizar dat je niet gewoon alles kunt doen en zeggen wat je wil zonder daar consequenties voor te moeten ondervinden.

Michie_

Avatar

Probleem is dat Disney al in 2010 van de tweets wist, Gunn had zich verontschuldigt en daarna gingen we verder met ons leven.

Een extreem rechtse Trump aanhanger heeft de tweets opnieuw gepost op social media waarna Gunn zich opnieuw verontschuldigden. Het is bespottelijk dat Disney zich heeft laten manipuleren door iemand die veel ergere dingen heeft gepost.

Waren de "grappen" van Gunn grappig? Ik vind van niet maar in shows als South Park of Family Guy is de humor vaak veel meer over het randje en daar hoor je niemand over.

Moviewheels

Avatar

Dit wisten ze al veel eerder bij Disney; wat een hypocriet geouwehoer. Alsof de directeurtjes bij Disney zo politiek correct zijn..... Waarschijnlijk hebben ze dit gedaan uit voorzorg om de Fox deal niet te laten beïnvloeden van buitenaf

Moviemagic

Avatar

Er zijn nu eenmaal grappen die je beter onder je maten kan delen dan openbaar. Zeker in een tijd die we nu hebben waarin we professionele slachtoffers hebben die zoeken naar elke kans om zich beledigd te voelen.

Jammer maar grappig bedoeld of niet. Gunn had zijn grappen beter dus in besloten kring kunnen houden.

benjamin

Avatar

Moviemagic "Zeker in een tijd die we nu hebben waarin we professionele slachtoffers hebben die zoeken naar elke kans om zich beledigd te voelen."
Over welke groep mensen heb jij het nu? Ik hoop niet dat het is wat ik denk dat het is, want dat zou buitengewoon laag bij de gronds zijn.

Moviemagic

Avatar

benjamin "Over welke groep mensen heb jij het nu? Ik hoop niet dat het is wat ik denk dat het is, want dat zou buitengewoon laag bij de gronds zijn. "


Ik heb het over de SJW'ers. De mensen die o.a. een 'airconditioning' als vrouwonvriendelijk zien (serieus verhaal) . Wie dacht jij dat ik bedoelde?

benjamin

Avatar

Moviemagic "Ik heb het over de SJW'ers. De mensen die o.a. een 'airconditioning' als vrouwonvriendelijk zien (serieus verhaal) . Wie dacht jij dat ik bedoelde?"
Ik had gehoopt dat je het had over een groep die in deze context wat relevanter was, maar gevreesd dat het dus effectief dit flauwe en in mijn ogen zeer lage scenario was.

Thiver

Avatar

Michie_ "Een extreem rechtse Trump aanhanger heeft de tweets opnieuw gepost op social media waarna Gunn zich opnieuw verontschuldigden. Het is bespottelijk dat Disney zich heeft laten manipuleren door iemand die veel ergere dingen heeft gepost."

Om vervolgens een reactie te krijgen van Ted Cruz, wiens opvattingen hem (bij zowel links als rechts) misschien wel de meest gehate politicus in de Verenigde Staten maken. Congratulations, Disney, you played yourself.

Michie_ "Waren de "grappen" van Gunn grappig? Ik vind van niet maar in shows als South Park of Family Guy is de humor vaak veel meer over het randje en daar hoor je niemand over."

Daar hoor je genoeg mensen over (je wil niet weten hoeveel stof South Park twintig jaar geleden deed opwaaien), maar het verschil is dat Trey Parker & Matt Stone en Seth MacFarlane niet na jaren werk door de zenders ontslagen worden.

Moviemagic "Er zijn nu eenmaal grappen die je beter onder je maten kan delen dan openbaar. Zeker in een tijd die we nu hebben waarin we professionele slachtoffers hebben die zoeken naar elke kans om zich beledigd te voelen."

Maar dat is nu juist de grote paradox hier: Gunns tweets zijn niet opgerakeld door de zogenaamde 'liberal snowflakes', maar door trollen uit de extreem-rechtse hoek die er totaal niet door beledigd zijn, maar deze hebben ingezet om een ideologische opponent uit de weg te ruimen.

Moviemagic

Avatar

@ benjamin Ze zijn vrije relevant want ze klagen tegenwoordig over alles en nog wat. Ze hebben de vingertjes ook in de filmwereld gezet. Klein voorbeeldje: Scarlett Johansson.

benjamin

Avatar

Moviemagic "Ze zijn vrije relevant want ze klagen tegenwoordig over alles en nog wat. Ze hebben de vingertjes ook in de filmwereld gezet. Klein voorbeeldje: Scarlett Johansson."
Dit artikel gaat niet over Scarlett Johansson, maar over James Gunn en ik zei specifiek "een groep die IN DEZE CONTEXT wat relevanter was".

Ereptile

Avatar

Ik blijf er bij dat Disney fout bezig is geweest om hem zomaar te ontslaan. Ik begrijp de actie wel, alleen het had veel beter afgehandeld kunnen worden. Bovendien is dit inderdaad iets van JAREN geleden, niet zoals Roseanne Barr die recent een tweet de lucht in plaatst.

Alsof de politici in Amerika zo onschuldig zijn. Gunn heeft zich recent uitgesproken tegen verdeeldheid en racisme. Dat er hele oude koeien uit de sloot worden getrokken omdat hij tegen het been van een gestoorde president en zijn aanhang zit te trappen is dan ook bizar.

ThomasOMalley

Avatar

Ik heb zojuist vernomen dat de makers van Family Guy en South Park uit schaamte al hun afleveringen hebben verwijderd en spijt hebben betuigd.
Goed nieuws voor degenen die hier eerder de vergelijking met James Gunn hebben gemaakt.

Steve-O

Avatar

Leuk hoor, al die steun, maar die tweets gingen echt te ver. Disney gaat hem echt niet opnieuw aannemen. Maar voor de mensen die daarop hopen, blijf vooral verder dromen!

dondeestagb

Avatar

Leuk en al, maar google eens racisme en disney, dan vind je genoeg. Ik kan t verkeerd hebben, maar ik heb nooit excuses gehoord vanuit disney hierover. Heule slechte tweets, maar als je RDJ een tweede kans geeft, moet je hem zeker eens tweede kans geven. Hypocriet gedoe

Akke Moeka Hara

Avatar

Heb de tweets gelezen en weet niet waar de humor in zat, van die rare vage opmerkingen en allemaal gefocust op kinderen.
En die tweet van zijn broer slaat al helemaal nergens op “mijn broer is een lieve man...” etc das fijn voor je maar je draait ergens om heen.
Disney heeft goed gehandelt en vooral omdat het voornamelijk gefocust is op kids, wie weet wat die mafkees op zijn kerfstok heeft.

Thiver

Avatar

Akke Moeka Hara "En die tweet van zijn broer slaat al helemaal nergens op “mijn broer is een lieve man...” etc das fijn voor je maar je draait ergens om heen."

Misschien handig als je ook even de rest leest...

Kamajiisama

Avatar

Pfff.....de tweets lijken meer op "verlangens" dan op "grappen" ! I am Groot ....., precies vind ik ook!

Goku32

Avatar

Waarom is die man eingenlijk ontslagen. Omdat deel 2 van de gardians, iets minder goed is dan de eerste of zo

NieuwsFilm