Geen kwaad bloed meer tussen Quentin Tarantino en Sharon Tate's zus

Geen kwaad bloed meer tussen Quentin Tarantino en Sharon Tate's zus

Zijn nieuwste film zou mogelijk de Manson-moorden verheerlijken.

Quentin Tarantino kan weer opgelucht ademhalen. In maart voegde hij Leonardo DiCaprio en Brad Pitt aan zijn nieuwste film toe, Once Upon a Time in Hollywood, maar dit werd al snel afgekraakt door Debra Tate, de zus van de overleden actrice Sharon Tate. Ze noemde de hele onderneming smakeloos en vond het belachelijk dat filmmakers op deze manier de moord op haar zus wilden exploiteren. Als we roddelwebsite TMZ mogen geloven is dat nu verleden tijd. Tarantino en Debra Tate hebben elkaar ontmoet en het bijgelegd.

De 55-jarige filmmaker zou Tate hebben benaderd en wilde haar bezorgdheden sussen. Dat deed hij o.a. door te vertellen waar de film precies om gaat en dat het de Manson-moorden niet verheerlijkt. Kennelijk heeft dit succes geboekt - Tate ziet het project nu wel zitten. Ze beweert dat Tarantino eerzame bedoelingen bezit. "Deze film wordt niet zoals mensen verwachten, wanneer je de namen Tarantino en Manson combineert," aldus Tate.

Eerder zei ze nog: "Voor bekendheden is het een loonstrookje en het kan die mensen gewoon niets schelen. Ze doen de families van de overleden slachtoffers verschrikkelijk pijn. Het maakt ze geen reet uit." Het gesprek dat Tate met Tarantino gehad heeft is nog niet het einde. Ze meldt hem nog een keer te zullen ontmoeten, zodat ze over het script kunnen discussiëren. Overigens is Tate ook blij dat de releasedatum van de film met twee weken is verschoven. Sony Pictures wilde de misdaadfilm eerst in augustus brengen, vijftig jaar na de moord op Sharon Tate. Destijds omschreef ze die zet als "smakeloos en uitbuitend."

Once Upon a Time in Hollywood volgt tv-acteur Rick Dalton (DiCaprio) en zijn vriend Cliff Booth (Pitt), een stuntman. In 1969, ten tijde van de moorden die uit naam van cultleider Charles Manson gepleegd zijn, proberen ze het in Hollywood te maken. Margot Robbie zal optreden als Sharon Tate. Voorheen maakte Tarantino al publiekelijk dat de film niet om Manson draait, maar eerder om het jaar waarin het verhaal zich afspeelt.

NieuwsFilm

meest populair