Anthony Anderson ontkent cateringmedewerkster te hebben mishandeld

Anthony Anderson ontkent cateringmedewerkster te hebben mishandeld

Er is een strafrechtelijk onderzoek gestart.

Anthony Anderson is de volgende naam die met mishandeling gekoppeld is. De acteur uit The Departed en tv-serie Black-ish is door een cateringmedewerkster ervan beschuldigd. Iets langer dan een jaar geleden zou de handeling door de 47-jarige Amerikaan zijn uitgevoerd, nadat de vrouw een evenement verzorgde dat Anderson had gepland. Daarna zouden ze een keer hebben afgesproken om over zakelijke mogelijkheden te discussiëren. Toen is het fout gegaan.

De details zijn schaarser dan schaars. Wat er precies gebeurd is, is niet onthuld. Politieagenten uit Los Angeles hebben aan het begin van dit jaar de verklaring van de vrouw vastgelegd. Dat zou ze gedaan hebben vanwege de groeiende MeToo-beweging. Anderson staat genoteerd als een verdachte in het lopende onderzoek.

Via een woordvoerder ontkent de acteur alles. "Het is betreurenswaardig dat iedereen bij de politie aangifte kan doen, of het nou waar is of niet. De autoriteiten hebben over deze kwestie nog geen contact met Anthony en zijn vertegenwoordigers opgenomen. Anthony gaat overduidelijk de beweringen aanvechten."

Voor Anderson is dit niet de eerste keer dat hij in opspraak komt. Terug in 2004 werden hij en regie-assistent Wayne Witherspoon van verkrachting beschuldigd door een figurant die aan het Oscarwinnende Hustle & Flow werkte. Dit zou in Memphis, Tennessee hebben plaatsgevonden in een trailer. De zaak werd uiteindelijk door een rechter geseponeerd omdat er geen gegronde reden was.

NieuwsFilm

meest populair