Poll

POLL: Beste en slechtste blockbuster van 2018 (tot op heden)

We zijn alweer ruim een half jaar onderweg.

door Bram de Groot om 09:00 in Poll
De eerste helft van 2018 zit er al eventjes op. Het was een half jaar met een aantal enorme kaskrakers en andere grote titels. Middels onderstaande POLLs kijken we terug op de allergrootste films die we al hebben gehad. Uiteraard met de vraag: welke blockbuster is jouw favoriet, en minst favoriet?

Met de grootste kaskrakers wordt uiteraard verwezen naar de hits als Black Panther, Avengers: Infinity War en Jurassic World: Fallen Kingdom, de drie films die dit jaar al boven de $1 miljard zijn uitgekomen. Maar er waren meer titels die goed scoorden aan de wereldwijde bioscoopkassa's, nog los van of ze financieel succesvol genoemd mogen worden.

De drie regels bij het opstellen: 1. de opbrengst is minimaal $250 miljoen aan de wereldwijde bioscoopkassa, 2. het budget bedroeg minimaal circa $100 miljoen en 3. de film verscheen tussen 1 januari en 1 juli 2018 in de Nederlandse bioscoop.

Toch nog een andere titel aanstippen? Dit kan zoals altijd onderaan de POLLs! Wil je nog kijken welke films er al zijn verschenen; check dan het jaaroverzicht van begin 2018.

Succes met stemmen!

24 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Darthmar

Avatar

Ik heb er maar 3 gezien dus stem ik maar niet.

filmbijtje

Avatar

Ik verbaas me er over dat Solo het zo slecht doet. Ik bedoel het is Star Wars. Kan iemand me uitleggen waarom Solo het zo slecht doet? Is het echt zo’n slechte film?!?!

chefry1983

Avatar

^
Een boycot vanuit de fanbase is de grootste oorzaak van het falen van Solo

Ereptile

Avatar

Infinity War is by far de beste film van 2018 tot op heden. De 2e plek blijft voor mij Jurassic World 2. De 3e plek is voor Deadpool 2.

Slechtste film kan ik niet over oordelen want ik heb ze niet gezien, maar de meest onnodige vind ik Solo.

John Wayne

Avatar

Dat er nog steeds mensen zijn die geloven dat een boycot van de fanbase de oorzaak is van het floppen van Solo. Dat zou betekenen dat iedereen die geen fan is wel gegaan is want de film heeft $ 400 wereldwijd opgebracht. Ik weet dat is ver onder de norm voor een Star Wars film, maar zou dat niet meer komen omdat de film voor een groot deel van het publiek als overbodig aanvoelt, en dat het breed in de media uitgemeten productieproces het grote succes parten heeft gespeeld. Hmm...als ik het zo bedenk vermoed ik dat juist de fans degenen zíjn die wel zijn gegaan om daarna lekker te klagen over de feiten die ander zinnig mens al bij voorbaat wist.

benjamin

Avatar

chefry1983 "Een boycot vanuit de fanbase is de grootste oorzaak van het falen van Solo"
Nee hoor.

Decepticon

Avatar

De beste, Infinity War.

Ik heb alleen Solo en Tomb Raider niet gezien, maar mijn stem voor slechtste gaat naar Rampage.

benjamin

Avatar

Net wat te weinig gezien om te stemmen want veel titels uit dit lijstje zagen er toch niet te uitnodigend uit. Beste was voor mij Black Panther en minste dan Solo.

ThomasOMalley

Avatar

Net voor de release van Fallout...

Master Of Films

Avatar

Fallout nog niet meegerekend, dan wordt Avengers: Infinity War. Incredibles 2 is een goeie tweede.

Wat betreft de slechtste, dan zal ik moeten kiezen tussen Pacific Rim Uprising, Rampage,
Jurassic World: Fallen Kingdom & Solo.

Ik kies voor Solo, meest overbodige film van Star Wars, helemaal als je fan de OT bij hart kent.

chefry1983

Avatar

Ik zou voor infinity war als de beste kiezen maar ik heb er te weinig gezien om een oordeel te vellen

SuperRolo2011

Avatar

Er zijn 2 "schuldige" aan te wijzen voor de lage opbrengst (het floppen) van Solo - A Star Wars Story

1: Disney voor een klein deel, na de kritieken (terecht of onterecht) op The Last Jedi en daarbij een erg drukke filmmaand en het punt van misschien 2 Star Wars films te snel achter elkaar, hadden ze de film moeten verplaatsen naar komende december.

2: De Nep en/of overactieve Die Hard fans, ik bedoel dan niet fans zoals ik zelf ben van Star Wars (en films in het algemeen) maar die fans die voor het zien van de film al bepalen wat er moet gebeuren en hoe anders zint het hun niet.
Daarnaast ook nog de meelopers, die blind vertrouwen op wat hun vriendje zegt.

Waarom kom ik tot deze conclusie, zie de opbrengsten in het verleden toen er ook minder multimedia was en mensen meer hun eigen mening raadpleegde dan die van andere.

- The Phantom Menace: 1 miljard
- Attack of the Clones: 650 miljoen, stuk minder naar slecht ontvangen Episode 1 maar nog een aardig bedrag (tickets ook goedkoper dan nu).
- Revenge of the Sith: 850 miljoen na 2 minder goed ontvangen delen.

- The Force Awakens: 2 miljard
- Rogue One - A Star Wars Story: 1 miljard
- The Last Jedi: 1,3 miljard
- Solo - A Star Wars Story: 390 miljoen

Als 1/3 deel van iedereen die naar The Last Jedi was geweest ook een poging had gedaan voor Solo dan had de film al iets meer geld opgehaald.

Daarbij is Solo totaal geen slechte film, zitten er misschien meer links naar de originele Star Wars films in dan The Last Jedi deed en is Solo ook een degelijke en vermakelijke Space-Heist film waar men The Force geen enkele keer noemt.

Ook denk ik dat de mensen die de film gezien hebben misschien na het einde net als mij dachten, hmmmm daar kan je best een interessant vervolg op maken.

Dus erg jammer dat er zoveel mensen zijn die zonder gegronde reden en een soort gevoel van ze nemen mij niet serieus als fan (maak zelf dan een film) en al die meelopers het eigenlijk verpesten.

eltorro

Avatar

Beste Deadpool en slechtste Black Panther. Al moet ik zeggen dat ik nog wel wacht op 'de' blockbuster van 2018, vorig jaar was dat voor mij Logan.

Sunspot

Avatar

Infinity War en Deadpool 2. Te verschillend, beide beste.

Frietgezicht

Avatar

Rampage is echt bagger. Ik verwacht 'simpel' vermaak met zo'n film maar zelfs dat weet het amper te bieden.

Spanning sowieso ver te zoeken en de emotionele band tussen Rockie en die aap zoals in een King Kong lukt ze niet.Infinity War duidelijk de beste. Verdiend oscars!

Master Of Films

Avatar

^ Laatste Oscar gerucht is dat Disney/Marvel voor Black Panther gaan kiezen voor de Oscars. D.w.z. For Your Consideration promo campagne o.a best picture voor de Oscar stemmers.

chefry1983

Avatar

^
black panther was een vermakelijke film maar zeker niet oscar waardig. Infinity war verdient dan wel weer een oscar

benjamin

Avatar

Master Of Films "Laatste Oscar gerucht is dat Disney/Marvel voor Black Panther gaan kiezen voor de Oscars. D.w.z. For Your Consideration promo campagne o.a best picture voor de Oscar stemmers."
En dat blijft de meest logische keuze nog steeds in mijn ogen.

Tycho Nestoris

Avatar

Ik heb maar 3 van deze films gezien en ze waren alle 3 zeer teleurstellend. Ik stem maar niet deze keer.

benjamin

Avatar

SuperRolo2011 "Als 1/3 deel van iedereen die naar The Last Jedi was geweest ook een poging had gedaan voor Solo dan had de film al iets meer geld opgehaald."
Kun je niet eenzelfde besluit maken over Ant-Man And The Wasp en Infinity War? En betekent dat misschien niet dat er wat overdreven wordt over dat floppen van Solo?

Master Of Films

Avatar

chefry1983 "black panther was een vermakelijke film maar zeker niet oscar waardig."
Maar ik snap wel waarom Disney/Marvel Black Panther kiest boven Avengers: Infinity War voor best picture. Dat Black Panther vermakelijk is, is slechts een bonus (niet minderwaardig bedoeld).
Persoonlijk vind ik Avengers: Infinity War de betere. Maar jij, Friet, ik en de rest hier hebben niks in te brengen als het gaat om de Oscars. Daarnaast zijn het geruchten, dus voorlopig is het nothing yet confirmed. Jan 2019 gaan we de nominaties horen, wie weet zit daar een MCU film bij de hogere tier Oscars.

SuperRolo2011

Avatar

Heeeye benjamin, ik snap wat je bedoelt alleen als het grotendeels komt door wat ik denk dan zijn de Marvel fans niet zo erg als de Die Hard Star Wars fans.

Ant-Man and the Wasp gaat niet in de buurt komen van Infinity War maar heeft nu al meer opgehaald als Solo.

Maar het is een feit dat er veel mensen die de vorige Star Wars films hebben gekeken nu niet zijn gegaan, 2 films boven de 1 miljard en 1 het dubbele en Solo nog geen 400 miljoen.

Wat ik al zei ik hoop dat ze gewoon doorgaan met hun plannen en mensen de film thuis straks een kans geven.

Je andere vraag over het floppen, misschien overdrijft men maar financieel is het een flop.
Ik weet zo niet wat de kosten waren voor Solo, maar vervolgens is 70% opnieuw geschoten + de marketing eromheen dus ze hebben op deze film in ieder geval (op dit moment) geen winst gedraaid.

benjamin

Avatar

SuperRolo2011 "Je andere vraag over het floppen, misschien overdrijft men maar financieel is het een flop."
Absoluut, maar ik bedoelde het meer vanuit een andere hoek.

Om terug te keren naar het MCU, daar is het duidelijk dat ze net hun grote film voor dit jaar gehad hebben met Infinity War die gigantisch scoorde en volgend jaar een opvolger zal hebben die hetzelfde zal doen. Maar ondertussen is er voor de grootste liefhebbers nog een kleiner (minder "verplicht") avontuurtje in de wereld met Ant-Man wat dus ook logischerwijs minder volk lokt.

Solo lijkt mij zo'n gelijkaardig verhaal: je hebt de grotere Episodes en nu dus gewoon een kleiner verhaaltje voor wie nog meer Star Wars wil en eventueel iets meer wil weten over die personages - iets waar de meer casual fan niet van wakker ligt. Maar daar mag je ook een kleiner publiek voor verwachten en dat hebben we gezien. Tel daar nog de eerder aangehaalde redenen van het overbodig aanvoelen en negatieve buzz van reshoots bij op samen met niet gigantisch overtuigende recensies en je hebt een film die inderdaad niet te veel zal opbrengen.

Financiële flop? Absoluut, maar verder helemaal niet zo'n vreemd gegeven dat deze wat minder opbrengt.

Artificialis

Avatar

Hoewel Jurassic World: Fallen Kingdom extra pijn doet moet ik zeggen dat Pacific Rim: Uprising nog slechter was. Jammer om een opkomende franchise weer zo snel te laten instorten. Hopelijk worden de Godzilla vervolgen beter.

De beste film was uiteraard Avengers: Infinity War. Eveneens de moeite waard waren Deadpool 2 en Ready Player One.

NieuwsFilm