Bobcat Goldthwait wil banden met Disney breken vanwege James Gunn

Bobcat Goldthwait wil banden met Disney breken vanwege James Gunn

De filmmaker mag de nieuwe 'Guardians of the Galaxy' niet maken vanwege lugubere grappen.

Het moge wel duidelijk zijn dat niet iedereen in Hollywood het ontslag van James Gunn accepteert. De regisseur, die Guardians of the Galaxy Vol. 3 zou gaan maken, is onderlaatst door Walt Disney Pictures ontslagen nadat oude Twitter-berichten van Gunn opdoken en sommige mensen deed choqueren: grappen over verkrachting en pedofilie. Gunn accepteerde de beslissing, die gemaakt werd omdat Disney zulk soort gedrag en uitspraken niet accepteert, en plaatste zelf nog een verontschuldiging waarmee hij wilde ophelderen dat het enkel grappen zijn.

Sindsdien hebben o.a. de castleden van Guardians of the Galaxy via sociale media laten weten dat ze zich achter Gunn scharen. Inmiddels heeft Police Academy-grappenmaker Bobcat Goldthwait ook van zich laten horen. De 56-jarige Amerikaan noemt Gunn met een Instagram-bericht een loyale vriend, iemand die zeer getalenteerd, passievol en vriendelijk is. Daarna begint de lol.



Als laatst meldt Goldthwait dat hij slachtoffers van seksueel misbruik steunt, maar tegelijkertijd zich ook afvraagt of Disney nog steeds geld verdient aan het door hen geproduceerde Powder uit 1995. Het drama is namelijk geregisseerd door Victor Salva, die in 1991 voor een periode van drie jaar de bak in moest vanwege seksueel wangedrag met een minderjarige en het bezitten van kinderporno. Hij bracht uiteindelijk maar 15 maanden door in de bajes. Disney beweerde dat ze dit pas ontdekten nadat de productie al begonnen was, vermoedelijk in 1994. Salva werd niet ontslagen, in plaats daarvan pleitte Disney dat er geen minderjarigen op de set waren.



NieuwsFilm

meest populair