Regisseur 'Mission: Impossible - Fallout' prijst Tom Cruise

Regisseur 'Mission: Impossible - Fallout' prijst Tom Cruise

Christopher McQuarrie is onder de indruk van zijn hoofdrolspeler.

De nieuwste Mission: Impossible, genaamd Fallout, weet nu al te overtuigen. Filmcritici en bioscoopgangers vinden de film namelijk erg goed. Schrijver en regisseur Christopher McQuarrie, denkt dat hoofdrolspeler Tom Cruise daar een belangrijke rol in speelt. De acteur mag dan wel al 56 zijn, toch doet hij nog steeds zeer extreme stunts. Zo zei McQuarrie: ''We denken altijd eerst aan de beleving van het publiek, die we zo optimaal mogelijk willen maken. Dat is één van de redenen waarom Tom al die gekke dingen doet. Hij is absoluut geen waaghals of opschepper, maar door al zijn stunts zelf te doen, biedt hij zijn publiek altijd de beste mogelijke ervaring ''.

Dat dit niet zonder risico is, blijkt wel uit het feit dat Cruise tijdens de opnames zijn enkel brak, toen hij van het ene dak naar het andere sprong. De dokters zeiden dat hij negen maanden moest stoppen om volledig te genezen, maar Cruise nam enkel 6 weken vrij en ging toen meteen weer aan de slag. ''Het was ongelooflijk'' gaat McQuarrie verder. ''Hij werkte de scène af met een gebroken enkel; telkens wanneer hij er gewicht op uitoefende zei ik zelf 'auw'. Maar Tom deed er niet kinderachtig over en zette gewoon door''. Cruise was zelfs nog niet volledig genezen voor zijn volgende stunt, een parachutesprong vanaf zeven kilometer hoogte. Voor deze scène moest ook een nieuwe uitrusting bedacht worden die het mogelijk maakte om Tom zijn gezicht te kunnen zien: ''Het duurde maanden om de helm te ontwerpen'' zegt McQuarrie. ''Alles wat Tom draagt in die scene bestond nog niet voor de shoot''.

Een van de hoogtepunten van de film speelt zich af in een helikopter, die Cruise ook alleen bestuurt. Normaal gesproken duurt het zo'n drie maanden om een vliegbrevet te halen voor de gebruikte soort helikopter, maar Cruise slaagde ervoor in zes weken: ''Tom vroeg waarom er drie maanden nodig waren met lessen van acht uur per dag. Hij stelde voor om 16 uur per dag te trainen. Er werd dus een tweede helikopterploeg aangenomen. Zo kon hij trainen met de eerste ploeg en als zij moe waren en hun acht uur hadden gedaan deed hij meteen de volgende acht uur met de tweede ploeg. Op die manier kon hij zijn brevet in slechts zes weken tijd halen. Alles wat je in de scene ziet is echt en zo konden we overal met de camera bij, aangezien Tom niet alleen stuurde maar ook de camera bediende. En dat doet hij allemaal om de bioscoopgangers een bijzondere ervaring te bezorgen''.



NieuwsFilm

meest populair