Roseanne Barr walgt van steun aan James Gunn

Roseanne Barr walgt van steun aan James Gunn

De twee bekendheden werden beiden recentelijk door Disney ontslagen.

Een paar dagen geleden werd James Gunn door Walt Disney ontslagen. Het huis van de muis ontsloeg de regisseur om zijn uitspraken over onderwerpen als verkrachting en pedofilie, die hij jaren geleden via Twitter verspreidde en die onlangs weer opdoken. Ondanks het feit dat Gunn hiervoor meteen zijn verontschuldigingen aanbood, waren deze uitspraken desalniettemin aanleiding voor Disney om in actie te komen. Toch heeft de regisseur al heel wat steun gekregen uit de filmindustrie en daarbuiten en gaat er een petitie rond om zijn ontslag terug te draaien. Roseanne Barr, de ster van de sitcom Roseanne, werd eveneens door Disney aan de deur gezet. Zij vindt het onterecht dat zo veel mensen het opnemen voor Gunn.

Barr, die ontslagen werd nadat ze een racistische tweet op internet geplaatst had met betrekking tot een voormalig staflid van het Witte Huis, liet zich erover uit: ''Ik vind het walgelijk om te lezen hoeveel steun Gunn krijgt voor zijn pedofilie-moppen, terwijl dezelfde mensen voorstanders ervan waren om mij op de zwarte lijst te zetten vanwege een grap die ze niet eens begrepen''. Barr verontschuldigde zich ook voor haar uitspraken, maar dat mocht niet baten. Barr trok haar excuses in een later stadium weer in en is sindsdien meer in de aanval gegaan, daarbij aangevend dat haar ontslag een politieke achtergrond heeft.

De petitie om Gunn terug in de regiestoel te krijgen van Guardians of the Galaxy Vol.3 heeft al bijna 300.000 handtekeningen weten te verzamelen, terwijl een gelijkaardig initiatief om Barr in ere te herstellen heel wat minder goed werkte; die petitie verzamelde er net iets meer dan 4.000.



NieuwsFilm

meest populair