James Gunn terug voor 'Guardians of the Galaxy Vol. 3'?

Een petitie moet het mogelijk maken.

Ondanks al het nieuws vanaf Comic Con San Diego over vooral de toekomstige films van DC / Warner Bros. wist Marvel toch de meeste aandacht te trekken dit weekend. Het onverwachte ontslag van James Gunn, regisseur van de Guardians of the Galaxy-films, sloeg in als een bom en dreunt flink door. Bekendheden en fans springen voor de regisseur in de bres.

De voornaamste reden dat Gunn is ontslagen is omdat hij in het verleden provocerende grappen maakte over pedofilie en dergelijke zaken. Deze vallen bij velen - logischerwijs - niet in de smaak. Zijn oude tweets werden naar boven gehaald door Mike Cernovich / The Daily Caller, een naar verluidt pro-Trump beweging die er vooral op uit is om Trump-tegenstanders in een bepaald daglicht te zetten. Gunn heeft uitgebreid aangegeven de situatie te betreuren, maar accepteert dat Walt Disney hem heeft ontslagen.

Eerder gaven Dave Bautista en zijn broer Sean Gunn de situatie te betreuren. De afgelopen dagen is de steun verder toegenomen. Ondanks dat de tweet weer is verwijderd, schreef Michael Rooker wat cryptisch "James Gunn knows. That's all that matters." op Twitter. Ook namen als Ricky Gervais, Fede Alvarez en Patton Oswalt betuigden hun steun.


Nu, enkele dagen later, is "het internet" redelijk in opstand gekomen. Een snel opgestarte petitie om Gunn terug te krijgen is al door meer dan 100.000 mensen ondertekend en deze wordt gesteund door bekendheden uit Hollywood. Onder meer Joe Carnahan (The Grey, The A-Team) en Selma Blair (Mom and Dad, Hellboy) hebben hun steun betuigd.




En nog twee tweets Bautista:





NieuwsFilm

meest populair