Algemeen

James Gunn terug voor 'Guardians of the Galaxy Vol. 3'?

Een petitie moet het mogelijk maken.

door Bram de Groot om 06:38 in Algemeen
Ondanks al het nieuws vanaf Comic Con San Diego over vooral de toekomstige films van DC / Warner Bros. wist Marvel toch de meeste aandacht te trekken dit weekend. Het onverwachte ontslag van James Gunn, regisseur van de Guardians of the Galaxy-films, sloeg in als een bom en dreunt flink door. Bekendheden en fans springen voor de regisseur in de bres.

De voornaamste reden dat Gunn is ontslagen is omdat hij in het verleden provocerende grappen maakte over pedofilie en dergelijke zaken. Deze vallen bij velen - logischerwijs - niet in de smaak. Zijn oude tweets werden naar boven gehaald door Mike Cernovich / The Daily Caller, een naar verluidt pro-Trump beweging die er vooral op uit is om Trump-tegenstanders in een bepaald daglicht te zetten. Gunn heeft uitgebreid aangegeven de situatie te betreuren, maar accepteert dat Walt Disney hem heeft ontslagen.

Eerder gaven Dave Bautista en zijn broer Sean Gunn de situatie te betreuren. De afgelopen dagen is de steun verder toegenomen. Ondanks dat de tweet weer is verwijderd, schreef Michael Rooker wat cryptisch "James Gunn knows. That's all that matters." op Twitter. Ook namen als Ricky Gervais, Fede Alvarez en Patton Oswalt betuigden hun steun.


Nu, enkele dagen later, is "het internet" redelijk in opstand gekomen. Een snel opgestarte petitie om Gunn terug te krijgen is al door meer dan 100.000 mensen ondertekend en deze wordt gesteund door bekendheden uit Hollywood. Onder meer Joe Carnahan (The Grey, The A-Team) en Selma Blair (Mom and Dad, Hellboy) hebben hun steun betuigd.
En nog twee tweets Bautista:

29 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ereptile

Avatar

Ik heb maar getekend. Vind het erg onterecht dat iemand voor fouten uit het verleden wordt afgerekend op die fouten, omdat een pro-trump supporter het weer omhoog brengt. Terwijl hij zijn imago heeft veranderd in de afgelopen jaren.

Van mij mocht hij pas ontslagen worden als hij inderdaad vrouwen of zelfs kinderen heeft aangerand, of andere vormen van machtsmisbruik heeft geuit. Hoeveel daarvan zitten er nu in de politiek in Amerika?

Master Of Films

Avatar

Eens Ereptile, en ook eens met de meningen van akketa & Thiver.

Het is een smerig spelletje van alt-right, waar Disney in trapt.
Plus dat Disney met 2 maten meet tov andere Hollywood sterren.

Locotelli

Avatar

Ik teken niks. Heb te gemengde gevoelens bij deze.
Vond de “grappen” wel erg vreemd. Als Disney zijnde neem je dan blijkbaar het zekere voor het onzekere om met zo een persoon te willen werken. Vind dat ze dat recht mogen hebben. En ja aan de andere kant is het ook wel beetje belachelijk dat je uit iets uit het verleden word ontslagen,, dit is iets wat in het midden ligt en waar je als partij een keuze in moet maken en dat heeft disney vast wel met een beetje denkwerk gedaan.
Time to move on.. al kun je disney van gedachte proberen veranderen. Good luck.

Steve-O

Avatar

Prima dat hij ontslagen is. En ik denk echt niet dat Disney terug gaat krabbelen. Je moet je er maar overheen zetten. Gunn's werk bij Disney is gewoon voorbij. Hij zit er sowieso nog steeds gebakken bij en het feit dat Disney Fox overneemt betekend dat hij nog bij 60% van de hele film business terecht kan. Dus die heeft vrij weinig te klagen.

tariegb

Avatar

we zullen mensen maar veroordelen voor iets wat ze in het verleden gedaan of gezegd hebben....

Artificialis

Avatar

Er zijn zoveel mensen die controversiële en provocerende uitspraken doen. In gesprek, aan de telefoon, op het Internet. James Gunn is daar niet uniek in. Net als pubers die naaktfoto's naar elkaar doorsturen heeft hij slecht ingeschat wat achteraf de gevolgen van dit soort publieke opmerkingen konden zijn. Hij heeft alles verwijderd, is er open over geweest en heeft sindsdien op Internet een andere houding aangenomen.

Het had Disney gesierd als ze James Gunn hadden verdedigd en beoordeeld op de persoon die hij nu is. Ze zeggen eigenlijk dat Vol. 1 en Vol. 2 nooit gemaakt hadden mogen worden. Ze ontnemen hem nu immers ook de kans om Vol. 3 te maken, op basis van opmerkingen van jaren terug. Waarom worden de films niet teruggetrokken? Waarom wordt de merchandise niet uit de winkels gehaald? Je kunt niet deze regisseur als ongeschikte werknemer beschouwen en ondertussen wel profiteren van het werk dat hij geleverd heeft. Als ze bij Disney echte principes hebben trekken ze alles terug waar hij betrokken bij is geweest.

De paniekerige snelheid waarmee Disney deze man heeft ontslagen laat zien dat deze toko door complete malloten wordt gerund. Door John Lasseter, Roseanne Barr en James Gunn te ontslaan hebben ze zichzelf in een zeer kwetsbare positie gedrukt. Bij elke misstap van een werknemer (uit het verleden) moet nu eigenlijk al ontslag worden uitgedeeld om geen geloofwaardigheid te verliezen. Dat Robert Downey Jr. met zijn crimineel verleden de posterboy van het Marvel Cinematic Universe is kan met Disney's huidige standaard eigenlijk ook niet.

Locotelli "Time to move on.."

En de top van Disney hiermee laten wegkomen? Ik dacht het dus even niet. Dit is hét moment om de boel op stelten te gaan zetten. Laat ze maar even voelen wat voor contactgestoorde beslissing er genomen is.

ThomasOMalley

Avatar

^Ben benieuwd hoe lang het duurt voor jij weer in de bioscoop zit van de volgende Disney-productie om hun rekening te spekken. Als je durft te spreken over principes zullen de jouwe ook wel buigbaar zijn wanneer je dat beter uitkomt.

Prince John

Avatar

@Arti
Hoe jij altijd zo'n onzin kan bazelen maar er zelf heilig in gelooft is mij een raadsel...

benjamin

Avatar

Artificialis "Door John Lasseter, Roseanne Barr en James Gunn te ontslaan hebben ze zichzelf in een zeer kwetsbare positie gedrukt. "
Door die gevallen ondanks alle verschillen op één hoop te smijten, heb jij jezelf weer in een zeer zwakke situatie gedrukt wat geloofwaardigheid betreft.

Daanminator

Avatar

Blijf maar weg want misschien krijgen we nu een betere film dan die butfilm deel 2.

John Wayne

Avatar

Er wordt regelmatig Robert Downey Jr, aangedragen als crimineel die dan ook ontslagen zou moeten worden. RDJ beschadigde alleen zichzelf met overmatig drugsgebruik. Hij heeft bovendien zijn straf uitgezeten.

Lasseter is zeer getalenteerd, maar vertoonde grensoverschrijdend en ongepast gedrag. Zijn ontslag is dus terecht.

Barr meende racistische nonsens te kunnen roeptoeteren, met slappe excuses achteraf. Ontslag dus ook terecht.
Gunn's uitspraken zijn op generlei wijze goed te praten. Zijn uitspraken zijn zelfs hoe onnozel ook gewoonweg shockerend. Geen enkel zichzelf respecterend bedrijf wil hiermee geassocieerd worden. In dat licht is het ontslag terecht. Er wordt nu door aangegeven dat hij deze uitspraken in een ver verleden heeft gedaan (10 tot 7 jaar geleden), deze heeft verwijderd en excuses heeft aangeboden. Als dat inderdaad het geval is (maar ik heb op geen enkele nieuwsite hierover iets gelezen) vind ik dat ze hem onterecht hebben ontslagen. Meer dan verwijderen en excuses aanbieden kon hij immers niet.

benjamin

Avatar

Daanminator "Blijf maar weg want misschien krijgen we nu een betere film dan die butfilm deel 2."
Even los van het feit dat ik deel 2 juist uitstekend vond en één van de hoogtepunten van het MCU, zie ik absoluut niet in hoe dat hier relevant is.

ThomasOMalley

Avatar

+1 John Wayne voor het blik redelijkheid dat je zojuist opentrekt. Er worden inderdaad vergelijkingen met andere celebrities gemaakt die totaal ongerechtvaardigd zijn.

Artificialis

Avatar

Prince John "Hoe jij altijd zo'n onzin kan bazelen maar er zelf heilig in gelooft is mij een raadsel..."

Een hond zal er ook niets van begrijpen, maar daar heb ik ook geen boodschap aan. Dat jij het ontslag van James Gunn toejuicht moet je zelf weten, maar ik deel die visie absoluut niet.

benjamin "Door die gevallen ondanks alle verschillen op één hoop te smijten, heb jij jezelf weer in een zeer zwakke situatie gedrukt wat geloofwaardigheid betreft."

Dat is jou zienswijze. Het was een opsomming van drie onnodige ontslagen die de afgelopen tijd onder Disney-bewind zijn gevallen. Jij vindt dat wellicht prachtig, ik ben er eerlijk gezegd wel klaar mee.

benjamin

Avatar

Artificialis "Het was een opsomming van drie onnodige ontslagen die de afgelopen tijd onder Disney-bewind zijn gevallen."
En die drie ontslagen zijn allemaal compleet verschillende redenen gevallen (zie ook post van John Wayne) en dienen dus ook verschillend behandeld en/of besproken te worden.

Artificialis "Jij vindt dat wellicht prachtig"
Wat vind ik nu weer allemaal prachtig en wat heeft jou tot die conclusie gebracht? Of heb je weer "geen zin" om daarop te antwoorden?

ThomasOMalley

Avatar

ThomasOMalley "^Ben benieuwd hoe lang het duurt voor jij weer in de bioscoop zit van de volgende Disney-productie om hun rekening te spekken. Als je durft te spreken over principes zullen de jouwe ook wel buigbaar zijn wanneer je dat beter uitkomt."
Was deze te pijnlijk?

Artificialis

Avatar

benjamin "En die drie ontslagen zijn allemaal compleet verschillende redenen gevallen (zie ook post van John Wayne) en dienen dus ook verschillend behandeld en/of besproken te worden."

Wie bepaalt dat? Alle drie de ontslagen suggereren een overgevoeligheid bij de Disney-top als het gaat om zogenaamd ''wangedrag'' van het personeel. Dat jij dat verband niet ziet is jou probleem. Het staat jou vrij om ten alle tijden de zaken afzonderlijk te benaderen.

benjamin

Avatar

Artificialis "Wie bepaalt dat?"
Wie bepaalt wat? Dat er verschillen tussen de zaken zitten? Dat elke zaak afzonderlijk moet bekeken worden op basis van de specifieke details van die zaak? Dat zijn vrij logische zaken die nogal simpel kunnen afgeleid worden op basis van wat gezond verstand en hier al deels zijn aangetoond in posts. Het staat je trouwens altijd vrij toe te lichten waarom die verschillen niet relevant zouden zijn.

Artificialis "Jij vindt dat wellicht prachtig"
Een bisnummertje dan maar. Wat vind ik nu weer allemaal prachtig en wat heeft jou tot die conclusie gebracht? Of heb je weer "geen zin" om daarop te antwoorden? Nog zo'n voorbeeld van selectief reageren.

En over selectief gereageer gesproken, waarom deze keer geen reactie op de mensen die effectief hier in de eerste plaats zijn begonnen Gunn aan te klagen?

Master Of Films

Avatar

Artificialis "Dat jij het ontslag van James Gunn toejuicht moet je zelf weten, maar ik deel die visie absoluut niet."
Dat zegt Prince John helemaal niet. Zelfs een hond begrijpt wat Prince John bedoeld.

ThomasOMalley "Was deze te pijnlijk?"

Mompelt iets met ontwijking

Akke Moeka Hara

Avatar

Ik steun geen pedofilie. Dus oprotten met deze mafketel en neem die domme Bautista maar mee.

Artificialis

Avatar

Master Of Films "Dat zegt Prince John helemaal niet."

Prince John "Eens met Moffie en Chazilionair; waarom is Disney überhaupt in zee gegaan met Gunn? Dit komt bij mij ook als een klap aan aangezien ik toch had verwacht dat hij zijn GOTG trilogie zou mogen afmaken, die hij zo goed begonnen was... Maar logisch dat hij nu wordt ontslagen, veel van zijn tweets gaan echt te ver en kunnen niet als grappen beschouwd worden. Kan het begrijpen dat Disney niet met hem verder wil, al helemaal gezien het klimaat in Hollywood vandaag de dag. Vraag me af of hij nu nog echt aan de bak zal komen..."

Master Of Films

Avatar

Komt niet over als toe juichen. Dat is veel meer genuanceerder dan jij het laat klinken.

benjamin

Avatar

Master Of Films "Komt niet over als toe juichen. Dat is veel meer genuanceerder dan jij het laat klinken."
Eigenlijk is die post veel meer een bewijs van het belachelijk selectief reageren van bepaalde personen dan het zogenaamde toejuichen van Prince John.

Artificialis

Avatar

Master Of Films "Komt niet over als toe juichen. Dat is veel meer genuanceerder dan jij het laat klinken."

Details, details.. Prince John is voorstander van zijn ontslag, daar ging het om. Als we elkaars zinnetjes en woordjes gaan ontleden kun je voor eeuwig blijven discussiëren.

@benjamin
Zoals jij graag doet! ;) Je stelt allemaal vragen waarvan het antwoord al in vorige berichten terug te vinden is. Ik snap wel dat je aandacht nodig hebt, maar misschien kun je beter even een hotelletje met Master Of Films gaan boeken? Misschien een romantisch diner vooraf?

benjamin

Avatar

Artificialis "Je stelt allemaal vragen waarvan het antwoord al in vorige berichten terug te vinden is"
Wat jij nu zal aantonen aan de hand van die berichten... The floor is yours.

ThomasOMalley

Avatar

MoF "Mompelt iets met ontwijking"
Ach, wanneer comments als de mijne worden genegeerd en er teruggevallen wordt op homograpjes ben ik dik tevreden! Dan weet je dat je goed zit.

Het leukste is dat die jongen straks doodleuk in de bioscoop aan de popcorn zit tijdens GotG 3, niet denkende aan de betekenisloze woorden die hij eerder online zette:
Artificialis "En de top van Disney hiermee laten wegkomen? Ik dacht het dus even niet. Dit is hét moment om de boel op stelten te gaan zetten."
Wat in de praktijk zoiets betekent als:
Je moet ze geld geven ongeacht de mate waarin ze principieel en moreel afwijken van jouw eigen maatstaven.

Het moreel kompas van Artificialis zal altijd naar de richting van zijn eigen belangen wijzen, ongeacht of deze in conflict komen met de normen en waarden die hij hier uitspreekt.

Master Of Films

Avatar

Artificialis "Details, details.. Prince John is voorstander van zijn ontslag, daar ging het om. Als we elkaars zinnetjes en woordjes gaan ontleden kun je voor eeuwig blijven discussiëren."
Je neemt zijn woorden in zijn mond, dat is wat je doet. Ach ja de waarheid verbuigen is ook een vak.

Artificialis "Ik snap wel dat je aandacht nodig hebt, maar misschien kun je beter even een hotelletje met Master Of Films gaan boeken? Misschien een romantisch diner vooraf?"
Ah daar zijn ze weer, de homograppen.
Dacht dat je zo "intelligent" was :P
Maar het was weer lekker gezellig met je. Ik heb mij vermaakt met je selectieve discussie.

ThomasOMalley "Ach, wanneer comments als de mijne worden genegeerd en er teruggevallen wordt op homograpjes ben ik dik tevreden! Dan weet je dat je goed zit."

Helemaal met je eens.

ThomasOMalley "Het moreel kompas van Artificialis zal altijd naar de richting van zijn eigen belangen wijzen, ongeacht of deze in conflict komen met de normen en waarden die hij hier uitspreekt."
Ja, normen en waarden is een zeer ruim begrip bij die jongen. Zeg maar in de richting van Any way the wind blows (en hiermee bedoel ik niet de Vlaamse film).

ridjieddo

Avatar

*eet popcorn*
Is er niemand die Arti kan/wil steunen? Judge? Pete?
OT: weer een flutartikel, maar respect voor de geekism bij de Filmtotaal redactie

ridjieddo

Avatar

*eet popcorn*
Is er niemand die Arti kan/wil steunen? Judge? Pete?
OT: weer een flutartikel, maar respect voor de geekism bij de Filmtotaal redactie

NieuwsFilm

meest populair