Blu-ray

Blu-ray review 'Red Sparrow' - Jennifer Lawrence! Mooi en dodelijk!

Na 3 keer Hunger Games nu deze spionagethriller voor de twee Lawrence's.

door Bram de Groot om 12:49 in Blu-ray
Regie: Francis Lawrence | Cast: Jennifer Lawrence (Dominika Egorova), Matthias Schoenaerts (Vanya Egorov), Joel Edgerton (Nate Nash), Charlotte Rampling (Matron), Jeremy Irons (General Korchnoi), Thekla Reuten (Marta), e.a. | Speelduur: 140 minuten | Bioscooprelease: 01.03.2018 | FilmTotaal recensie: 3,5 ster

Samen maakten de naamgenoten al drie Hunger Games-films en eerder dit jaar was er de samenwerking tussen Francis Lawrence en Jennifer Lawrence (geen familie) voor de thriller Red Sparrow. De nodige mensen vonden het een soort onofficiële herkomstfilm voor Marvels Black Widow, maar het is een verfilming van het gelijknamige boek van Jason Matthews. Een succes was de film zeker, met een prima ontvangst en financieel gezien een redelijke score.

In het $69 miljoen kostende Red Sparrow wordt Dominika Egorova tegen haar wil opgeleid tot superspion die haar lichaam moet gebruiken als wapen. Haar eerste doelwit is een CIA-agent, maar ze gaan steeds meer voor elkaar voelen, waardoor zowel de VS als Rusland in gevaar komen.

20th Century Fox Home Entertainment bracht Red Sparrow - goed voor ruim $150 miljoen wereldwijd - onlangs uit op Blu-ray schijf. Hieronder een blik op de uitgave, incl. het bonusmateriaal.


Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: juli 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 7.1 | Ondertitels: oa. Nederlands | EAN: 8712626052395 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | 4K Blu-ray | Met dank aan: 20th Century Fox Home Entertainment

De schijf van deze Blu-ray uitgave van Red Sparrow zit verpakt in een standaard Blu-ray keepcase. De stijlvolle hoes laat op de voorkant uiteraard Jennifer Lawrence's dodelijke Dominika Egorova zien, met achterop een beschrijving van de extra's op de schijf. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld

Het beeld van deze stevige spionagethriller heeft redelijk bewerkte kleuren, met een grauwe uitstraling. Dit doet de sfeer in de film zeker goed en in High Definition pakt het ook erg sterk uit. De kleuren zijn misschien wat grauw, maar het beeld doet erg filmisch aan en de scherpte is sterk. Iets minder zijn de donkere scènes. De wat monotone kleuren lijken de details iets te drukken. Verder een uitstekende doorgaans stijlvolle transfer van Fox.

Geluid

De doorgewinterde James Newton Howard (Fantastic Beasts and Where to Find Them, Batman Begins) is verantwoordelijk voor de muzikale ondersteuning in de film. En dit is iets wat je over kan laten aan Howard. Het is een sfeervolle track als op momenten de actie en spanning flink toeneemt. Zo nu en dan overheerst de muziek de actie, maar dan mag de pret niet drukken. Er zijn voldoende surround effects, om zo volop te genieten van je surround set. De audiotrack is overigens DTS-HD 7.1.

Bonusmateriaal

20th Century Fox Home Entertainment plaatste een aantal featurettes op de schijf. Hieronder een beschrijving:

A New Cold War: Origination and Adaptation: Een brede featurette waarin wordt gekeken naar de verfilming.

Agents Provocateurs: The Ensemble Cast: Een uitgebreidere featurette over de cast.

Tradecraft: Visual Authenticity: Deze featurette richt zich op het complete design van de film, en het mag gezegd worden; het ziet er prachtig uit, van de locaties tot de aankleding!

Heart of the Tempest: Locations: Altijd fraai om een complete featurette te zien die zich richt op de verschillende opnamelocaties. In tegenstelling tot vele grote blockbusters zijn er opnames in echte steden en omgevingen gemaakt.

Welcome to Sparrow School: Ballets and Stunts: Dit is een erg aardige featurette over de scènes die zich afspelen in de school. Er zijn veel beelden van Jennifer Lawrence, maar ook de ballerina Isabella Boylston.

A Puzzle of Need: Post-Production: Tijdens de productiefase wordt de film opgenomen en daarna start de post-productie voor de montage, de muziek en visuele effecten. Deze featurette besteedt hier aandacht aan.

Overig: Er zijn een aantal verwijderde scènes te bekijken met commentaar van de regisseur. Hij spreekt ook de track met audiocommentaar in.

Gave thriller met een mooie, maar dodelijke Jennifer Lawrence

Red Sparrow heeft een uitstekende sfeer en Jennifer Lawrence toont opnieuw aan dat ze naast de grote blockbusters ook prima uit de verf komt in kleinere thrillers. Ook Joel Edgerton heeft een prima rol en Matthias Schoenaerts doet griezelig goed zijn best in zijn rol als de oom van het personage van Lawrence. Laat de trailer je eventueel nog overtuigen:2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

benjamin

Avatar

Een succes was de film zeker, met een prima ontvangst
Zo prima was die ontvangst toch niet met 47% op RT en een B op CinemaScore.

John Wayne

Avatar

Toevallig gisteravond op Blu-ray gezien. Ik vond het een verrassend goede film.

NieuwsFilm

meest populair