Waarom er geen derde 'National Treasure' komt

Waarom er geen derde 'National Treasure' komt

Regisseur Jon Turtletaub legt het uit.

Regisseur Jon Turteltaub legt uit waarom Disney nooit een derde National Treasure-film met Nicolas Cage besteld heeft. De twee films waren succesvol en leverden flink wat geld op. Interessant genoeg bracht de tweede zelfs meer geld op dan de eerste, waarmee het pad geëffend leek voor een derde film. Maar die kwam er maar niet. Waarom?

"Toen de eerste National Treasure werd gemaakt, ging er veel meer geld rond," begon Turteltaub. "Iedereen kreeg goed betaald. Het probleem met de derde film lag niet bij de mensen die betaald kregen en weigerden te werken voor minder geld, maar Disney dat het gevoel had het geld beter te kunnen steken in een film waarvan ze dachten dat het winstgevender zou zijn."

Daar is hij het bepaald niet mee eens. "Ik denk dat ze goede keuzes maken als het aankomt op de films die ze maken. Het moge duidelijk zijn dat ze heel goed werk verrichten en heel wat goede films maken. Ik denk dat dit er een van zou kunnen zijn, maar dat ze zich niet realiseren hoeveel mensen smeken om een derde National Treasure."

Behoor jij tot die laatste categorie, of ben je blij dat er geen nieuwe National Treasure-film meer is gekomen?



NieuwsFilm

meest populair