Disney overweegt James Gunn terug te halen voor 'Guardians of the Galaxy Vol. 3'

De toenemende druk is daar de reden voor.

Nadat Disney gisteren een brief ontving van de voltallige hoofdcast van de Guardians of the Galaxy-franchise, over het opnieuw aanstellen van regisseur James Gunn, is er nu weer een nieuwe ontwikkeling. Naar het schijnt overweegt de studio overstag te gaan en Gunn alsnog een kans te geven.

Variety schreef een uitgebreid bericht over de brief van de cast aan Disney. In dat bericht lezen we echter ook dat Disney sinds het liet weten niet door te willen met Gunn, niets meer ondernomen heeft ten aanzien van het vinden van een vervanger. Dat komt vooral doordat er een groeiend gevoel zou zijn dat Gunn weer aangenomen moet worden.

Daarmee is er geen zekerheid, maar gezien de druk op de studio, klinkt dat niet heel onwaarschijnlijk. Er is een petitie die door meer dan 350.000 mensen getekend is en dan nog de cast, die als acteurs grote invloed hebben. Mocht de studio toegeven, dan moet studiobaas Alan Horn wel terugkomen op een eerdere opmerking.

Toen Gunn ontslagen werd, benadrukte Horn namelijk dat die beslissing gemaakt was, omdat Gunn op Twitter opmerkingen had geplaatst die - hoe lang geleden ook gemaakt - simpelweg niet te verenigen waren met de normen en waarden waar de studio voor staat. Dat was genoeg reden om hem weg te sturen.

Nu bestaat de kans dus wel dat Gunn alsnog terugkeert. Mocht dat zo zijn, dan zal de film vermoedelijk gewoon deze herfst opgenomen kunnen worden en in 2020 in première kunnen gaan.



NieuwsFilm

meest populair