Gaat 'Mission: Impossible' de ruimte in?

Gaat 'Mission: Impossible' de ruimte in?

Moet alles groter en beter?

De site Collider wist Tom Cruise kort te spreken op de rode loper voor Mission: Impossible - Fallout. Daar vroeg hoofdredacteur Steve Weintraub Cruise iets interessants: zou de franchise in een volgende film eventueel de ruimte in kunnen gaan? De stunts worden immers steeds groter, dus de ruimte zou wel een interessante optie zijn.

In zijn antwoord op de vraag vertelde Cruise dat het wat hem betreft niet altijd een kwestie van alsmaar grotere stunts uithalen is. Elke stunt moet in dienst van het verhaal staan en praktisch te filmen zijn. Als Cruise het niet zelf kan doen, of er moeten teveel visuele effecten gebruikt worden, doet hij het immers liever niet.

De grote uitdagingen van een ruimtescène liggen dan ook in twee zaken wat Cruise betreft: de praktische kant (hoe neem je dat mooi op?) en de verhaalkant: hoe past het in het geheel? Stunts mogen wat Cruise betreft alleen in dienst van het verhaal staan en dus niet uitgevoerd en gemaakt worden omdat ze gewoon een cool shot opleveren.

Wellicht is dat overigens ook de kracht van de franchise; stunts hebben toegevoegde waarde en zijn ook praktisch. Nu in de bioscoop te zien!



NieuwsFilm

meest populair