Bruce Willis zoekt mee naar een jonge John McClane voor 'Die Hard: Year One'

Bruce Willis zoekt mee naar een jonge John McClane voor 'Die Hard: Year One'

Ook zal er een jonge versie van McClane's vrouw Holly Gennero in de film te zien zijn.

Is er iemand die uitkijkt naar een nieuwe Die Hard-film? Zo ja, dan hebben we een nieuwtje voor je. Nieuwswebsite /Film sprak onlangs met regisseur Len Wiseman (Live Free or Die Hard, 2007) over het geplande zesde deel binnen de actiereeks: Die Hard: Year One. Hij vertelde onder meer dat Bruce Willis meehelpt met zoeken naar een jonge versie van zijn iconische personage John McClane. Ook meldde Wiseman dat er tevens een jonge versie van McClane's vrouw Holly Gennero in Year One te zien zal zijn.

De kans is groot dat er naast een flashback in Year One ook een reünie in het heden zal plaatsvinden tussen John en Holly, in de eerste twee Die Hard-films gespeeld door Bonnie Bedelia. Het is niet bekend of hun kinderen Lucy (Mary Elizebeth Winstead) en Jack (Jai Courtney), die werden geïntroduceerd in latere sequels, ook in deze film een rol van betekenis spelen.

Die Hard: Year One zal zich afspelen in het jaar 1979 en gaat in op McClane's tijd bij de NYPD toen hij nog politie-agent was. De film zal op en neer springen tussen verleden en heden, waardoor fans zowel een jonge versie van McClane als de vertrouwde kop van Willis kunnen zien. Volgens regisseur Wiseman krijgen we zo te zien hoe de jaren zeventig de huidige McClane hebben gevormd.

Wiseman is nog in afwachting van het script van Carey W. Hayes en Chad Hayes (The Conjuring, 2013) en zal daarna pas van start gaan met de opnames.

Wiseman: "We gaan snel met Die Hard aan de slag. Ik weet nog geen exacte datum en als ik daarop inga, zit ik er meestal naast. We beginnen pas als het script goed is. Hier zijn we al een tijd mee bezig en we willen gewoon dat het perfect is. We begonnen met het voorbereiden van Live Free or Die Hard toen het scenario nog niet klaar was en ik kan je vertellen dat dit niet echt een leuke ervaring was. Het is uiteindelijk wel gelukt, maar niemand wil dat nog eens meemaken."

Het is nog niet bekend wanneer Die Hard: Year One moet uitkomen.



NieuwsFilm

meest populair