Algemeen

[Gerucht] Disney werkt door aan 'Pirates of The Caribbean 6' ondanks beschuldigingen Johnny Depp

Er zouden meer mensen terugkeren naar de populaire piratenfranchise!

door Jeffrey Kouters om 22:30 in Algemeen
Volgens bronnen van Omega Underground werkt Disney achter de schermen flink door aan de productie van Pirates of The Caribbean 6. Regisseur Joachim Rønning zou voor dit vervolg weer terugkeren, evenals een veteranenploeg aan scriptschrijvers en hoofdrolspeler Johnny Depp. Vooral die laatste naam is natuurlijk redelijk opvallend. Lees hieronder alle details!

Vorig jaar zei producent Jerry Bruckheimer nog dat een Pirates-film zonder Depp waarschijnlijk niet gaat werken en gebeuren. De kans dat Depp terugkeert lijkt dus groot, maar door de recente gebeurtenissen rondom de ontslagen Guardians of the Galaxy-regisseur James Gunn lijkt dat tegelijkertijd een onverkoopbare boodschap voor Disney. Depp wordt namelijk door meerdere mensen beschuldigd van fysieke mishandeling. Gunn maakte in dat licht slechts wat foute grappen.

Het team keert terug
Rønning stond al eerder als co-regisseur aan het roer van Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge (2017) en zou het zesde deel in de populaire piratenfranchise nu in zijn eentje moeten gaan regisseren. Eerder betrokken schrijvers Ted Elliott, Terry Rossio en Jeff Nathanson zouden op dit moment al werken aan een script. Productiedesigner Nigel Phelps zou zijn handtekening ook al hebben gezet onder een nieuw contract.

Wel of geen Depp?
Aangezien Rønning momenteel voor Disney Maleficent 2 (2019) aan het maken is, zal Pirates of The Caribbean 6 waarschijnlijk op zijn vroegst pas in 2021 in de bioscopen verschijnen. Of Depp daadwerkelijk terugkeert voor het zesde deel is nog maar de vraag. Disney zou ook kunnen besluiten om de focus te verleggen op andere personages of om een andere acteur te zoeken voor de rol van Jack Sparrow.

Wellicht wacht de studio eerst nog even de resultaten van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018) af voordat Pirates of The Caribbean 6 daadwerkelijk groenlicht krijgt. Die productie van concurrent Warner Bros. licht namelijk ook behoorlijk onder vuur wegens de betrokkenheid van Depp, hetgeen zomaar eens de Box Office-prestaties zou kunnen schaden.

33 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

benjamin

Avatar

De kans dat Depp terugkeert lijkt dus groot, maar door de recente gebeurtenissen rondom de ontslagen Guardians of the Galaxy-regisseur James Gunn lijkt dat tegelijkertijd een onverkoopbare boodschap voor Disney. Depp wordt namelijk door meerdere mensen beschuldigd van fysieke mishandeling. Gunn maakte in dat licht slechts wat foute grappen.
Inderdaad. Als ze dan Gunn niet terugnemen zou dat één (misschien wel spijtige) zaak zijn , maar als je dan iemand wél terugvraagt die a) van ergere feiten wordt beschuldigd, b) het slachtoffer is van oprechte kritiek en c) zich ook nog eens op set de laatste tijd misdraagt, is dat inderdaad wel een beetje belachelijk.

Rich Art

Avatar

Disney zal vast een beetje spijt hebben van hun veel te snelle beslissing... Twee succesvolle franchises op hun gat...

Prince John

Avatar

Zoals Benji zegt, klopt natuurlijk helemaal: Gunn ontslaan voor een paar tweets (hoe vies en misselijkmakend ze ook waren) maar Depp, die meerdere malen van fysieke mishandeling is beschuldigd, wel nog laten terugkeren voor grote franchises is natuurlijk niet eerlijk. Maar ja, wat is eerlijk in Hollywood? Ik zeg het wel vaker, maar de laatste paar maanden zijn veel acteurs en regisseurs aangeklaagd voor van alles en nog wat, en ik vind het niet meer dan logisch dat ze hiervoor gestraft worden, maar het feit dat sommigen ermee weg komen (zoals Woody Allen, Roman Polanski en blijkbaar dus ook Depp) maar anderen hun carrières dag kunnen zeggen voor veel minder is natuurlijk zeer onterecht. Iedereen zou natuurlijk met gelijke munt betaald moeten worden.

horizon

Avatar

Da's inderdaad meten met twee maten.

/Dead Men Tell No Tales was na de eerste film de beste Pirates film dus nog een deel mag best.

Magnanimous

Avatar

Het is grappig om te zien dat je net als een succesvol politicus, ook als acteur een brandschoon verleden moet hebben. Fouten maken is tegenwoordig ook al niet mogelijk. En er van leren is ook al uit den bozen.

Frietgezicht

Avatar

^ hoezo brandschoon.
Mark Wahlberg heeft een Chinees blind geslagen, Tom Hardy heeft een verleden van drugs- en alcoholverslaving, wapenbezit, diefstal, enz.
En zo kun je nog zat succesvolle sterren vinden met een turbulent verleden.

benjamin

Avatar

Meganimous "Het is grappig om te zien dat je net als een succesvol politicus, ook als acteur een brandschoon verleden moet hebben. Fouten maken is tegenwoordig ook al niet mogelijk. En er van leren is ook al uit den bozen."
Leuk algemeen verhaaltje, maar doet toch allemaal weinig ter zake in dit geval. Er zijn nog wel gradaties tussen "een brandschoon verleden hebben" en "je vrouw geslagen hebben" en ik zie weinig tekenen dat Depp uit z'n fouten aan het leren is.

Master Of Films

Avatar

Frietgezicht "En zo kun je nog zat succesvolle sterren vinden met een turbulent verleden"

Danny Trejo was ooit een vaste bajesklant. Tim Allen smokkelde ooit cocaine en is opgepakt. Kiefer Sutherland was ooit aangeklaagd voor een ruzie dat eindige in een kopstoot dat Kiefer had gegeven. Matthew McConaughey was ooit aangeklaagd en opgepakt omdat hij 's nachts in zijn nakie een hoop lawaai zat te maken. Mijnheer zat te spelen op bongo. Hij verzette zich aan zijn aanhouding en kreeg zelfs een nog een extra aanklacht erbij vanwege het gebruik van marijuana.
Will Smith en zijn bodyguard deze een Markie Mark na. Ze hebben tijdens een ruzie een man geweldig aangevallen, het slachtoffer was bijna blind geraakt aan zijn linkeroog.
Zal ik maar niks zeggen over voorbeeld engeltje Lindsay Lohan. Kortom genoeg voorbeelden te vinden.

Rich Art

Avatar

En dus is het overduidelijk dat Gunn het slachtoffer geworden is van heel iets anders dan zijn verleden... Want de voorbeelden zijn eindeloos van mensen die, nog veel ergere, dingen hebben gedaan in hun verleden, maar duidelijk daar van geleerd hebben en een tweede kans hebben gekregen...

donniebrasco

Avatar

En Nicolas Cage niet te vergeten, voor al z'n misdadig slechte films! ; ) *beter 'n Lone Ranger deel 2 maken(zelfde humor)!

Mav Damian

Avatar

Vergeet de grote man van de MCU Robert Downey Jr niet! Hij had ook vroeger problemen.

Artificialis

Avatar

''Mishandeling'', laat mij niet lachen. Johnny Depp heeft ruzie met mensen. Ruzies kunnen uitlopen tot fysieke aanvaringen. Dat is heel vervelend, niet in de laatste plaats voor Depp zelf, maar laten we daar niet hysterisch op reageren. Het wordt tijd voor wat meer relativisme. ''Beschuldigingen'' zijn geen rechtelijke uitspraken. Controversiële opmerkingen en provocerende uitspraken zijn geen strafbare feiten. Seksueel getinte opmerkingen en handtastelijkheid zou geen reden voor overdreven verontwaardiging moeten zijn. Fysieke ruzies zouden niet meteen als mishandeling moeten worden beschouwd. En dit alles zou vooral niet tot het beëindigen van carrières moeten leiden.

Ondanks de kwalitatieve verschillen kijk ik met plezier terug op de vorige vijf films van Pirates of the Caribbean. En tenzij Johnny Depp rechtelijk wordt vervolgd voor een zwaar misdrijf zie ik geen enkele reden om deze man te ontslaan. (Lasseter, Roseanne en Gunn ook terughalen graag)

Marklar

Avatar

die laatste was echt abominabel slecht met 0 originaliteit. Dat ze zich maar storten op nieuwe films

Guyon2002

Avatar

Naast dat ik het niet vind kunnen om Depp terug te laten komen en Gunn niet moeten ze maar gewoon stoppen met Pirates. DMTNT was een goede film maar mijn gevoel zegt dat Pirates bij een deel 6 in een 2e Star Wars gaat veranderen. Sowieso sluiten de films (op 2 en 3 na) ontzettend slecht op elkaar aan met bepaalde karaktertrekken en ''in-world regels''.

Daanminator

Avatar

Who cares, gewoon die fucking film maken. Prive en werk lekker gescheiden houden net zoals het gros van de mensen ook doet.

ridjieddo

Avatar

Art: je kan relativeren, maar je kan dingen ook gewoon goedpraten. Jij doet vooral aan dat laatste. En dat vind ik gevaarlijk.
OT: Voor mij geen PoC meer, saaie franchise

meanrat

Avatar

Bottom line, veel acteurs zijn allemaal niet zulke lieverdjes. Ik vind dat men het gewoon simpel moet houden en privelevens gescheiden moeten houden van werk. Daarmee bedoel ik, als je je op de set niet gedraagt en daar mensen mishandelt of illegale shit doet: opzouten. Je bent dan gewoon niet geschikt om mee samen te werken.Als je je misdraagt buiten de set om, laat het dan afgehandeld worden door de personen om wie het gaat en de eventuele rechters en advocaten. Je kunt dan wel in principe blijven werken, afhankelijk van hoe erg de aanklachten zijn.Dan heb je natuurlijk wel een groot grijs gebied daartussen. Mensen die anderen verkrachten wil je liever niet op de set werken. Maar ook daar heb je weer...als de problemen in het priveleven van de acteur invloed hebben op de sfeer van de set, dan is dat dus ook een reden om te ontslaan.Kortom, pas ontslaan als er echt werkproblemen ontstaan door de problemen die de acteur veroorzaakt. En niet zoals Gunn zijn misselijke grappen ooit op twitter plaatste. Dat slaat echt totaal nergens op. Hij verrichte zijn werk goed. Klaarblijkelijk vonden de acteurs dat ook en was er dus geen probleem op de set. Dus gewoon houden die vent.Maar daarom kies ik er ook voor om van Depp te genieten als hij in een goede film speelt. Want hij kan dan een lul zijn, hij acteert goed en ik hoef geen vrienden met hem te worden als ik zijn films wil zien.

benjamin

Avatar

Artificialis "Het wordt tijd voor wat meer relativisme"
Zijn relativisme dan uitspraken of verwijzingen als
Artificialis "de empathieloze trut"
,
Artificialis "En ja, ik steek mijn ding nog liever in een dode hond dan dat ik met dit kwaadaardige mens naar bed zou moeten. Wat een afschuwelijke vrouw."
,
Artificialis "duivelachtige vrouw"
,
Artificialis "achterbakse gier"
,
Artificialis "Amber Heard is een monster. De enige mishandeling die heeft plaatsgevonden is dat Johnny Depp jarenlang een relatie met dit mens heeft gehad."
,
Artificialis "dit egoïstische, hypocriete en opportunistische individu"
of
Artificialis "Amber Heard is een demoon, daar heb je geen rechters meer voor nodig, maar een exorcist."
?
Artificialis "Lasseter, Roseanne en Gunn ook terughalen graag"
Zou iemand die oproept om zaken goed van elkaar te onderscheiden misschien zelf niet beter beginnen het juiste voorbeeld te geven en niet meer deze compleet verschillende gevallen op één hoop smijten? Gunn verdient echt wel beter om gelijk gesteld te worden aan die twee andere gevallen.

meanrat "Daarmee bedoel ik, als je je op de set niet gedraagt en daar mensen mishandelt of illegale shit doet: opzouten. Je bent dan gewoon niet geschikt om mee samen te werken."
Zoals dit?

Artificialis

Avatar

@benjamin
John Lasseter, Roseanne Barr en James Gunn werkten allemaal indirect voor Disney en zijn in mijn ogen alle drie onterecht ontslagen. Het is voor mij toch volstrekt logisch om ze in combinatie op te noemen?

Nu kom jij zelf aan met een reeks aan opmerkingen die ik over Amber Heard heb gemaakt (uitspraken die bovendien 100% accuraat zijn). Terwijl dit helemaal niets met mijn betoog te maken heeft?

Misschien moet je het gewoon even bij de inhoud van het artikel houden. En voor de verandering eens kijken of je in de berichten van anderen ook raakvlakken kunt vinden. We zijn hier niet op Artificialistotaal, je hysterische reactie slaat weer helemaal nergens op.

benjamin

Avatar

Artificialis "John Lasseter, Roseanne Barr en James Gunn werkten allemaal indirect voor Disney en zijn in mijn ogen alle drie onterecht ontslagen. Het is voor mij toch volstrekt logisch om ze in combinatie op te noemen?"
John Lasseter, Roseanne Barr en James Gunn werden nochtans om verschillende redenen ontslagen en er zijn duidelijke verschillen tussen deze drie gevallen op te merken die al eerder werden aangehaald net zoals er verschillen zijn tussen die zaken en die van Depp. Dit zijn compleet verschillende gevallen waar verschillende conclusies mogelijk zijn - bij jou nu niet omdat jij een vorm van onschendbaarheid wil zien voor mensen die je graag denkt te hebben of zoiets maar daarom niet bij nuchter denkende mensen. Ze op één hoop gooien en al die verschillen negeren kan misschien een belachelijke agenda steunen maar helpt verder niemand vooruit.

Artificialis "Nu kom jij zelf aan met een reeks aan opmerkingen die ik over Amber Heard heb gemaakt (uitspraken die bovendien 100% accuraat zijn). Terwijl dit helemaal niets met mijn betoog te maken heeft?"
"100% accuraat", laat mij niet lachen. Jij hebt problemen met Amber Heard. Dat moet heel vervelend zijn, niet in de laatste plaats voor jezelf, maar laten we daar niet hysterisch op reageren. Het wordt tijd voor wat meer relativisme. Slachtoffers van huiselijk geweld zijn geen daders. Een scheiding aanvragen is geen strafbaar feit. De pech hebben dat die scheiding samenvalt met een overlijden zou geen reden voor overdreven verontwaardiging moeten zijn. De ruzies die zij met Depp zou kunnen gehad hebben zouden niet meteen als mishandeling van hem moeten worden beschouwd en van hem een slachtoffer maken. En dit alles zou vooral niet tot een online lastercampagne met het doel haar imago te besmeuren moeten leiden.

Snap je zelf echt niet hoe dat overdreven gedrag je betoog om redelijkheid compleet ondermijnt?

Master Of Films

Avatar

Artificialis "John Lasseter, Roseanne Barr en James Gunn werkten allemaal indirect voor Disney"
Als je een keer je huiswerk doet, werkte John Lasseter wel direct voor Disney. Naast Pixar (dochteronderneming van Disney) werkte hij ook voor Walt Disney Animation Studios & voor Walt Disney Imagineering (verantwoordelijk voor Disney theme parks).

Artificialis "Nu kom jij zelf aan met een reeks aan opmerkingen die ik over Amber Heard heb gemaakt (uitspraken die bovendien 100% accuraat zijn)"
Je kent haar persoonlijk niet eens :P
Maar vooruit ik doe met je mee. Artificialis is een racistische homofoob met misogyniste trekjes. Een uitspraak dat bovendien 100% accuraat is.

Artificialis "We zijn hier niet op Artificialistotaal"
Jawel. Wie anders komt met de meeste idiote uitspraken op Artificialistotaal. We moeten we kunnen blijven lachen om je.

Artificialis "je hysterische reactie slaat weer helemaal nergens op."
Al er 1 hysterische reacties maakt.

Thiver

Avatar

Frietgezicht "Mark Wahlberg heeft een Chinees blind geslagen..."

Het was een Vietnamese man en het ene oog waarvan Wahlberg meende dat hij het blind had geslagen, had de man al verloren in de Vietnamoorlog.

kokosnoot

Avatar

Disney mag met twee maten meten, ze zijn immers geen rechtbank! Wat meteen laat zien dat het dubieus is als bedrijven doen alsof ze moraalridders zijn want uiteindelijk gaat het om de pegels, ofwel eigenbelang.

ThomasOMalley

Avatar

@Benjamin @MoF
Waarom nog reageren op die gast? Hij heeft geen verstand van films en is er alleen op uit de boel op te ruien. Ik kan me niet voorstellen dat na al die discussies er ook maar één iemand rijker is geworden van zijn bijdragen hier. Hij is niet in staat een eerlijke, intellectuele discussie te voeren, dus waarom zou je het nog proberen?
Bovendien zijn het steeds dezelfde topics met steeds dezelfde ongefundeerde en ongenuanceerde comments. Ik ken serieus niemand die zo vaak met 2 maten meet en zelf te dom is om het te zien.

Laat hem lekker gal spuwen joh. Vergeet niet dat de term "Artificialistotaal" door hemzelf verzonnen is. Als je hem negeert haal je al zijn plezier en invloed weg.

Artificialis

Avatar

Man, man, man, hoe druk kunnen jullie je maken om de mening van een ander? Los van je verwijten richting mij ben ik het verder met je eens, ThomasOMalley, jullie houden er duidelijk een andere wereldvisie op na en dat is prima. Dus ik begrijp niet waarom jullie keer op keer als een stel wilde beesten op mij reageren. benjamin voorop, met Master Of Films erachter (no pun intended).

Verder denk ik dat het heel goed en leerzaam is dat jullie digitaal iemand zijn tegengekomen waar jullie het volstrekt mee oneens zijn. En daarmee moeten leren leven. Je kunt nou eenmaal niet bij iedereen je gelijk halen.

donniebrasco

Avatar

@Kokosnoot, precies dat ja! Hoogste tijd om Disney te boycotten. Het publiek heeft 't recht om 'n film links te laten liggen. door 't niet eens te zijn met wat 'n acteur in z'n privéleven doet. Maar Disney loopt daar om de verkeerde redenen al op vooruit! En de enige reden is 't geld, en nergens anders om.

benjamin

Avatar

Artificialis "Man, man, man, hoe druk kunnen jullie je maken om de mening van een ander."
Ik zie niemand zich druk maken of als een wild beest ergens op springen en ik heb zeker geen probleem met geïnformeerde, consequente, eerlijke en onderbouwde meningen.

Steve-O

Avatar

De grote fout die ze na At World's End gemaakt hebben is dat ze Sparrow de hoofdrol hebben gegeven. Het was altijd een bijrol. De trilogie draaide om Will en Elizabeth en hun verhaal was mooi afgerond met At World's End.
En daar komt ook nog eens bij dat Marshall nou niet bepaald een goede keus was en Rønning en Sandberg de plank ook mis hebben geslagen.

Voor mijn part stoppen ze ermee, het is een gepasseerd station.

chefry1983

Avatar

ik heb deel 5 niet gezien maar ik vond pirates 1 een leuke film en vooral captain jack sparrow was geweldig als bijrol. daarna werd het minder en deel 4 was gewoon slecht. dus liever geen nieuw deel maar als het geld opleverd zal Disney het vast wel doen

Master Of Films

Avatar

Ik geef je helemaal gelijk Oh wijze Thomas :D
Rotte appels vind je altijd in een fruitmand.

Hierbij geef ik Artificialistotaal helemaal terug aan Artificialis. Smiley face
We weten ondertussen wel dat deze zwakbegaafde arrogante racistische homofoob met misogyniste trekjes gewoon een trol is die niemand, maar ook niemand meer serieus neemt ook niet van achteren (no pun intended). Aangezien ik een echte leven heb, is het niet mijn levensdoel om gelijk te halen bij huilbaby Artificialis. Ik leer sowieso al niets van deze aansteller.

benjamin "en ik heb zeker geen probleem met geïnformeerde, consequente, eerlijke en onderbouwde meningen."
Dat soort meningen kan je zelfs nog op Dumpert vinden. Maar never nooit zal je dat niet vinden op Artificialistotaal, zo blijkt uit eerdere conclusies.

TheBatman

Avatar

De reden dat men Depp sneller zal terughalen dan Gunn, is de simpele reden dat de hele Pirates-franchise al een hele hoop meer geld heeft opgebracht dan die 2 Guardians-films. (Waarvan de laatste ook al niet van superhoge kwaliteit was, alhoewel de kwaliteit van sommige Pirates-films zeker ook voor discussie vatbaar is.)

Malloy de Beer

Avatar

Een Pirates-film zonder Depp zie ik niet echt zitten, hoewel ik zijn personage in de laatste film wel vond tegenvallen.

Ik ben wel geinteresseerd in een film over Anamaria, het personage van Zoe Saldana uit de eerste film. Heb het altijd jammer gevonden dat zij na de eerste deel nooit meer is gezien.

NieuwsFilm

meest populair