Robert Redford (81) stopt met acteren

Robert Redford (81) stopt met acteren

Hij vindt het wel welletjes.

Acteur Robert Redford (Pete's Dragon, Captain America: The Winter Soldier) zegt Hollywood na bijna zestig jaar trouwe dienst gedag. Zijn laatste film zal het in oktober dit jaar te verschijnen Old Man and the Gun zijn. Is zijn pensioen als acteur definitief? Redford lijkt stiekem de deur niet helemaal achter zich dicht te durven gooien.

In een interview met Entertainment Weekly bevestigt de Amerikaanse acteur Robert Redford dat zijn aankondiging van twee jaar geleden nu werkelijkheid wordt. Redford wil namelijk afscheid nemen van de filmindustrie na een glansrijke carrière van bijna zestig jaar. Voor nu is het aankomende Old Man and the Gun zijn laatste acteerklus geweest.



"Dit voelt als het juiste moment. Het is goed zo"
[quote=Robert Redford][/quote]



"Zeg nooit nooit, maar ik heb de weloverwogen keuze gemaakt om na deze rol te stoppen met acteren", deelt Redford mede. Redford is dus van plan om aan het einde van dit jaar, na het uitkomen van zijn laatste film, met pensioen te gaan. Prima, op 81-jarige leeftijd. "Ik doe dit al sinds m'n 21ste en vond dit wel het juiste moment". Redford vertelt dat hij dan ook genoeg heeft kunnen genieten van het vak.

Volgens Redford is Old Man and the Gun bovendien de ideale afsluiter van zijn carrière. "Het is een optimistische en positieve film", zegt hij. Redford werd in zijn langlopende carrière vier keer voor een Oscar genomineerd voor zijn acteer- en regiewerk. In 1980 won hij voor zijn eerste speelfilm Ordinary People het beeldje voor de beste regie. In 2001 werd hij geëerd met een speciale 'Lifetime Achievement Award'.


In Nederland kun je Redford (hoogstwaarschijnlijk) voor de laatste keer vanaf 8 november in de bioscoop zien. Dan gaat Old Man and the Gun hier namelijk in première. Of Redford ook stopt met zijn regiewerk, weet hij zelf nog niet helemaal zeker. "Dat zien we nog wel", aldus Redford.

NieuwsFilm

meest populair