Disney heeft plannen voor X-Men en Fantastic Four

Disney heeft plannen voor X-Men en Fantastic Four

Diversificatie?

Het zat er vet in: Disney CEO Bob Iger vertelt dat er al plannen zijn voor de X-Men en Fantastic Four, als de overname van 20th Century Fox eenmaal afgerond is. Sinds december wordt er al gewerkt aan de overname en nu die door kan gaan, krijgt Disney enkele grote franchises in handen. En in weerwil met eerdere statements, zijn er al plannen gemaakt voor als alles rond is.

Dat vertelde Iger tijdens de presentatie van de jaarcijfers van zijn studio. "20th Century Fox Film is een goed voorbeeld. Het geeft ons de kans om verbonden te raken aan, en enkele iconische filmfranchises zoals Avatar, Marvels X-Men, The Fantastic Four, Deadpool, Planet of the Apes, Kingsman en vele anderen, uit te breiden."

Kortom: de kans is groot dat Disney voort gaat zetten waar Fox al mee begonnen is, ten aanzien van enkele van zijn succesvolle franchises. Impliciet lijkt Iger te zeggen dat er vooral voortgezet wordt wat reeds ingezet is. Dat zou kunnen betekenen dat Disney de eigendommen van Fox dus niet familievriendelijk gaat maken, maar ruimte laat voor de wat gewelddadigere franchises van Fox.

De invulling zal per franchise verschillen. Zo is de kans groot dat Ryan Reynolds door mag met wat hij begonnen is in Deadpool, maar een deel van de X-Men en Fantastic Four zal vermoedelijk in het MCU gepast gaan worden.



NieuwsFilm

meest populair