Bradley Cooper leerde Lady Gaga deze bijzondere les

Bradley Cooper leerde Lady Gaga deze bijzondere les

Door Gaga's eerste grote filmklus is zij een hele ervaring rijker.

Binnenkort gaat A Star Is Born, het regiedebuut van Bradley Cooper (Avengers: Infinity War, A Dog's Purpose), in première op het filmfestival van Venetië, Italië. Cooper is ook zelf in zijn muzikale dramafilm te zien en heeft voor de andere hoofdrol niemand minder dan zangeres Lady Gaga - bekend van haar hits als Poker Face, Bad Romance en Million Reasons - aangetrokken. In hun eerste interview met Entertainment Weekly heeft Gaga meer verteld over haar samenwerking met Cooper. Volgens Gaga is ze door hem anders anders gaan werken als artiest.

In het regiedebuut van Cooper staat de bijzondere relatie tussen de alcoholistische rockster Jackson Maine (Cooper) en de beginnende, getalenteerde singer-songwriter Ally (Gaga) centraal. Jackson helpt Ally naar een ongekende carrière - vergelijkbaar met hoe Cooper met zijn regie ook Gaga heeft geholpen naar een hoger niveau op acteergebied. "Het heeft me gewoon veranderd", vertelt Gaga in haar interview met het blad Entertainment Weekly. Gaga heeft dus veel van het doorgewinterde Hollywoodtalent kunnen leren. "Om hem aan het werk te zien was gewoon fenomenaal", aldus Gaga.

Hij gelooft in mij
In A Star Is Born speelt de popster voor het eerst een grote hoofdrol. Eerder was zij al wel te zien in enkele kleine bijrolletjes en had ze een met een Golden Globe bekroonde rol in de serie American Horror Story. Ook voor Gaga was dit project dus een nieuwe stap in haar carrière en het feit dat Cooper in haar geloofde, heeft haar veel goed gedaan. "Hij geloofde echt in me, waardoor ik zelf ook meer handvaten kreeg om meer in mezelf te geloven", zegt Gaga, die in het echt Stefani Germanotta heet. "Ik voel me ontzettend gezegend dat ik die ervaring rijker ben".

Een nieuwe manier van werken
Beide beroemdheden kijken dan ook terug op een prettige samenwerking. "Te groot dromen bestaat niet. Wat mensen samen kunnen bereiken is zoveel meer dan iemand in zijn eentje kan", verklaart Gaga. Volgens Gaga is de belangrijkste les die Cooper haar heeft geleerd zijn opvatting dat je als artiest volledig voor je idee moet gaan. "Hij leerde me dat het oké is om volledig zeker te zijn van je visie en om ervoor te vechten met alles wat je in je hebt", vertelt de 32-jarige Amerikaanse ster. "Soms blijf ik te veel hangen in mijn twijfels, maar hij leerde me om door te pakken". Daarmee doelt ze ook vast op het feit dat Cooper heeft moeten knokken voor dit project.

NieuwsFilm

meest populair