Blu-ray review 'Death Wish' - Willis wordt Bronson

Blu-ray review 'Death Wish' - Willis wordt Bronson

De "remake" van de Charles Bronson-film uit 1974.

Regie: Eli Roth | Cast: Bruce Willis (Paul Kersey), Vincent D'Onofrio (Frank Kersey), Camila Morrone (Jordan Kersey), Dean Norris (Detective Kevin Raines), Kimberly Elise (Detective Leonore Jackson) e.a. | Speelduur: 108 minuten | Bioscooprelease: 08.03.2018 | FilmTotaal recensie: 1,5 ster

Eli Roth is een filmmaker die zich de laatste jaren graag verdiepte in horrorpulp. Dit jaar maakte hij de overstap naar iets grotere Hollywood-titels. Van de twee titels die dit jaar van hem te zien zijn, is Death Wish de eerste. De remake van de gelijknamige Charles Bronson-film uit 1974 was niet het succes waarop waarschijnlijk werd gehoopt. Bruce Wilis, Vincent D'Onofrio en Elisabeth Shue konden niet voorkomen dat de film werd gekraakt en licht flopte aan de bioscoopkassa's.

In het $30 miljoen kostende Death Wish heeft Chirurg Dr. Paul Kersey dagelijks te maken met de gruwelijke gevolgen van geweld in zijn woonplaats Chicago. Het wordt voor hem persoonlijk wanneer zijn vrouw en dochter slachtoffer worden van een overval. Wanneer zijn vrouw overlijdt aan de verwondingen en de politie niets voor hem kan betekenen, weet Kersey één ding zeker: de daders mogen niet ongestraft blijven. Hij besluit het heft in eigen handen te nemen. Vanaf dat moment is geen enkele crimineel in Chicago meer veilig.

Dutch FilmWorks bracht Death Wish - goed voor $48,6 miljoen wereldwijd - onlangs uit op Blu-ray schijf. Hieronder een blik op de uitgave, inclusief de extra's.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: juli 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8719372006207 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Dutch FilmWorks

De schijf van deze Blu-ray uitgave van Death Wish zit verpakt in een standaard blauwe keepcase, met daaromheen een insteekhoes. Op de voorkant Bruce Willis' personage, met achterop meer Bruce en het overzicht met extra's. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld

Dutch FilmWorks levert een prima beeld op via deze High Def-uitgave, met een mooie verhouding van 2.39 : 1. De veelal donkere film behoudt goed de details met een sterk contrast, al zijn de kleuren wat grauwig. Iets dat duidelijk past bij de film en daarom waarschijnlijk de bedoeling is geweest van de makers. De scherpte blijft doorlopend optimaal en dit levert een prima kijkervaring op. Een prima beeldkwaliteit dus!

Geluid

De geluidstrack is DTS-HD 5.1 en deze is niet enorm opvallend aanwezig. Je zou bij een actie/wraakfilm een wat steviger geheel verwachten, doordat er weinig surround effects worden verspreid via de surround speakers. De muziek komt van Ludwig Göransson, de componist die ook samenwerkt met onder meer Ryan Coogler (Creed, Black Panther). Wat dat betreft zit het dus wel snor!

Bonusmateriaal

Dutch FilmWorks heeft een aantal extra's op de schijf gezet:

Deleted Scenes: Dit zijn vier verwijderde scènes die achter elkaar te bekijken zijn. Er is geen optie tot commentaar van bijvoorbeeld de regisseur.

2 x Extended Scene: Met de titels 'Sway in the Morning' en 'The Mancow Show' zijn dit twee verlengde scènes van het programma dat terugkeert in de film.

Vengeance & Vision - directing Death Wish: De enige inhoudelijke extra op de schijf. Eli Roth is degene die een soort making of presenteert en de uitdagingen bij de realisatie onderbouwt.

Een ander soort Death Wish

Wie de films van Eli Roth een beetje kent, wist al wat hij kon verwachten. Het niveau ligt vaak niet echt hoog en er wordt flink geprovoceerd. Ook met Death Wish stapt hij hier niet vanaf. Desondanks is het een aardig filmpje voor tussendoor. Binnenkort verschijnt van Roth de fantasyfilm The House with a Clock in Its Walls met Cate Blanchett en Jack Black. Echt iets anders! Hieronder nog even de trailer voor Death Wish:



NieuwsFilm

meest populair