Definitief: Disney maakt ontslag James Gunn niet ongedaan!

De regisseur mag zijn 'Guardians of the Galaxy'-trilogie niet afmaken.

Bijna een maand geleden werd filmmaker James Gunn (Guardians of the Galaxy, Slither) onverwachts ontslagen als regisseur van Marvels Guardians of the Galaxy Vol. 3 (2020) wegens een reeks controversiële Twitter-berichten. De afgelopen weken kreeg Gunn volop steun van de Guardians-castleden en zijn fans, maar dat heeft niet mogen baten. Ondanks gesprekken tussen beide partijen, heeft studiobaas Alan Horn van Disney volgens Variety besloten het ontslag van Gunn niet terug te draaien. Lees hieronder alle nieuwe details!

De kogel is door de kerk! Regisseur James Gunn zal officieel niet terugkeren als regisseur voor Guardians of the Galaxy Vol. 3. Gunn regisseerde het eerste deel uit 2014 en het vervolg uit 2017 en wist de avonturen over deze relatief onbekende groep helden met succes op de kaart te zetten. Zo'n maand geleden werd Gunn echter onverwachts ontslagen toen een reeks oude tweets, waarin hij smakeloze grappen maakte over pedofilie en verkrachting, weer opdook na het speurwerk van Gunns politieke tegenstanders van de Republikeinse partij.

De voorzitter van Disney Studios, Alan Horn, besloot Gunn daarop direct te ontslaan om het familievriendelijke imago van Disney, waar Marvel Studios onderdeel van uitmaakt, in stand te houden. Gunn bood zijn excuses aan en na heuse campagne om Gunn terug te krijgen, heeft er afgelopen dinsdag toch nog een gesprek plaatsgevonden tussen Horn en Gunn volgens insiders. Tijdens dat gesprek zouden Gunn en zijn management hebben gesmeekt om een tweede kans, maar Horn hield voet bij stuk. Kevin Feige, president van Marvel Studios, was niet aanwezig bij dat gesprek en zou zich inmiddels ook neerleggen bij het ontslag van Gunn.

Toekomst
Het project zit nu dus zonder regisseur. Of Guardians of the Galaxy Vol. 3 hierdoor ook productievertraging gaat oplopen, is niet zeker. Disney zou het onlangs afgeronde script van Gunn wel willen gebruiken voor Vol. 3. Acteur Dave Bautista (Drax) zei eerder al op te willen stappen als Gunns script niet wordt gebruikt. Naar verluidt hebben andere grote studio's overigens nog wel volop interesse in Gunn en heeft hij al diverse aanbiedingen gehad, dus zijn dagen in Hollywood zijn heus nog niet geteld.

NieuwsFilm

meest populair