Algemeen

Definitief: Disney maakt ontslag James Gunn niet ongedaan!

De regisseur mag zijn 'Guardians of the Galaxy'-trilogie niet afmaken.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jeffrey Kouters om 11:09 in Algemeen
Bijna een maand geleden werd filmmaker James Gunn (Guardians of the Galaxy, Slither) onverwachts ontslagen als regisseur van Marvels Guardians of the Galaxy Vol. 3 (2020) wegens een reeks controversiële Twitter-berichten. De afgelopen weken kreeg Gunn volop steun van de Guardians-castleden en zijn fans, maar dat heeft niet mogen baten. Ondanks gesprekken tussen beide partijen, heeft studiobaas Alan Horn van Disney volgens Variety besloten het ontslag van Gunn niet terug te draaien. Lees hieronder alle nieuwe details!

De kogel is door de kerk! Regisseur James Gunn zal officieel niet terugkeren als regisseur voor Guardians of the Galaxy Vol. 3. Gunn regisseerde het eerste deel uit 2014 en het vervolg uit 2017 en wist de avonturen over deze relatief onbekende groep helden met succes op de kaart te zetten. Zo'n maand geleden werd Gunn echter onverwachts ontslagen toen een reeks oude tweets, waarin hij smakeloze grappen maakte over pedofilie en verkrachting, weer opdook na het speurwerk van Gunns politieke tegenstanders van de Republikeinse partij.

De voorzitter van Disney Studios, Alan Horn, besloot Gunn daarop direct te ontslaan om het familievriendelijke imago van Disney, waar Marvel Studios onderdeel van uitmaakt, in stand te houden. Gunn bood zijn excuses aan en na heuse campagne om Gunn terug te krijgen, heeft er afgelopen dinsdag toch nog een gesprek plaatsgevonden tussen Horn en Gunn volgens insiders. Tijdens dat gesprek zouden Gunn en zijn management hebben gesmeekt om een tweede kans, maar Horn hield voet bij stuk. Kevin Feige, president van Marvel Studios, was niet aanwezig bij dat gesprek en zou zich inmiddels ook neerleggen bij het ontslag van Gunn.

Toekomst
Het project zit nu dus zonder regisseur. Of Guardians of the Galaxy Vol. 3 hierdoor ook productievertraging gaat oplopen, is niet zeker. Disney zou het onlangs afgeronde script van Gunn wel willen gebruiken voor Vol. 3. Acteur Dave Bautista (Drax) zei eerder al op te willen stappen als Gunns script niet wordt gebruikt. Naar verluidt hebben andere grote studio's overigens nog wel volop interesse in Gunn en heeft hij al diverse aanbiedingen gehad, dus zijn dagen in Hollywood zijn heus nog niet geteld.

22 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

Toch verrassend!

Prince John

Avatar

@Rich
Ik vind van niet; ik had eerlijk gezegd wel verwacht dat Disney voet bij stuk zou houden. Als het een andere studio was, geloof ik wel dat ze Gunn hadden kunnen vergeven, maar ik kan begrijpen dat Disney niet gelinkt wil worden aan zulke types en grapjes; denk niet dat het hun image goed zou doen...

Hoe dan ook, blijf het toch een wat raar verhaal vinden; wist Disney dit nu echt niet al lang voordat ze hem überhaupt vroegen voor GotG? Ook het feit dat Feige niet aanwezig was bij dat uiterst belangrijke gesprek is ook vreemd...

Guyon2002

Avatar

En vervolgens wel Depp terug laten komen voor Pirates 6...

Sunspot

Avatar

Maar goed, Bautista blijft sowieso toch, zolang het script van Gunn wordt gebrui

GreenHornet

Avatar

ik zou voor Ron Howard gaan...

GreenHornet

Avatar

als WB slim is vragen ze hem voor DCEU

Rich Art

Avatar

@John: vooral dat laatste stoort me... Daar had ik gedacht dat er toch een soort compromis zou komen.

Maar goed, Gunn zal zijn weg wel vinden in Hollywood. Benieuwd wanneer hij weer zijn social media op zal pakken.

ThomasOMalley

Avatar

Aah eindelijk een eindconclusie. Of dit ook direct betekent dat we geen artikelen meer krijgen hierover lijkt me dan weer erg onwaarschijnlijk.

Frietgezicht

Avatar

Het imago van Disney maar voor wie? De kenners weten dat het oude tweets zijn en de gemiddelde bioscoop fan weet niet eens wie de regisseur van Guardians is.

benjamin

Avatar

Frietgezicht "Het imago van Disney maar voor wie? De kenners weten dat het oude tweets zijn"
En voeg daar aan toe dat er ook wat mensen zijn die weten uit welke kant de kritiek kwam wat ook zeker niet het imago van Disney echt helpt.

benjamin

Avatar

Also +1 Guyon2002

Civilian Supreme

Avatar

Mooi! Nu snel een contract tekenen bij DC en daar een paar leuke films maken.
Vind Green Lantern of Suicide Squad wel wat voor hem.

snowkrash

Avatar

Was Disney nog maar alleen een tekenfilmstudio met twee pretparkjes, zich richtend op de leeftijd 3-10 ... had Hollywood er minder vervelend uit gezien.

Master Of Films

Avatar

Frietgezicht "Het imago van Disney maar voor wie?"
Voor Mike Cernovich & zijn alt-right aanhang die een nieuwe vorm van Punk'd maakte voor Alan Horn.

horizon

Avatar

Wat frietgezicht schrijft: de meeste bioscoopgangers weten toch niet wie de regisseurs zijn.
Slechts select aantal heeft die status.

Prog64

Avatar

@Civilian Supreme ben je gek?! Waarom zou je NOG een Green Lantern film willen! En Suicide Squad was wat mij betreft geen sequel material.

Prog64

Avatar

@Civilian Supreme ben je gek?! Waarom zou je NOG een Green Lantern film willen! En Suicide Squad was wat mij betreft geen sequel material.

nieuwslaatste nieuws

meest populair