Video

Adembenemende trailer Alfonso Cuaróns 'Roma'

Na vijf jaar keert de regisseur terug.

door Jim Pedd om 07:15 in Video
Regisseur Alfonso Cuarón won in 2014 nog een Oscar voor zijn adembenemend mooie film Gravity. Spoel een paar jaar vooruit en we komen bij het heden en de eerstvolgende nieuwe film van de regisseur is Roma, die hij voor Netflix maakt. Vandaag is een bloedmooie trailer vrijgegeven voor de film, die er wel heel mooi en gestileerd uitziet.


Roma is de komende maand te zien tijdens het Toronto International Film Festival en zal later dit jaar uitgebracht worden op streamingdienst Netflix. De film draait om een turbulent jaar in het leven van een familie uit de Mexicaanse middenklasse en speelt zich af in de jaren zeventig.

Het is een portret van Cleo (Yalitza Aparicio) en haar collega Adela (Nancy García). Zij werken voor een klein gezin in de buurt Roma. Sofia (Marina de Tavira) is moeder van vier kinderen en moet hen te eten zien te geven, zonder haar man. Cleo krijgt ondertussen ook slecht nieuws te horen en dreigt daardoor de aandacht voor Sofia's kinderen te verliezen, die ze als die van haarzelf is gaan beschouwen.

Een drama dat vooral kijkt naar liefde en solidariteit, tegen de context van sociale hiërarchie, waarin klasse en ras verweven zijn.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

horizon

Avatar

Visueel inderdaad heel erg mooi.

NieuwsFilm

meest populair