Algemeen

Netflix haalt met reclames woede abonnees op de hals

Reclames zijn weinig chill. Uiteraard.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Gisteren berichtten we al over het feit dat Netflix experimenteert met reclames na afloop van content. Deze reclames zijn bij de test enkel voor andere Netflix-producties en dus geen reclames voor bijvoorbeeld een pak wasverzachter of een nieuw soort autodrop.

Dat de abonnees hier niet enorm blij van zouden worden, was uiteraard te voorspellen. Ondertussen lopen de klachten op en zal Netflix achter zijn oren gaan krabben of zij verder moeten gaan met de test. Overigens kan het ook om een soort (onnodige) promotiestunt gaan, want ja, hoe lekker is het kijken naar een film of serie zonder reclame!

In ieder geval dreigt een Nederlandse Netflix-abonnee al met het opzeggen van zijn account. "Als nu Netflix ook met reclame begint zeg ik in elk geval mijn abonnement meteen op! En ik zal niet de enige zijn denk ik..." En zo zijn er inderdaad velen met hem die zo reageren.Ook buiten Nederland wordt er flink negatief gereageerd. En dat is ook wel terecht als je net lekker chill ligt te bingen... plop reclame...

20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

mofo83

Avatar

Als het alleen gedurende de 15 seconden tussen episodes is, het gepersonaliseerd is én je ze kan skippen dan zou het mij geen ruk uitmaken.

horizon

Avatar

Zie het probleem niet. Ja, vaak zul je iets zien wat je niet interesseert maar soms misschien iets waar je anders nooit naar gezocht zou hebben en de reclame boeiend genoeg is.

Veel erger is de Netflix bubbel waar ze je in gieten. Ik bedoel: als ik de lijst trending op Netflix zie dan wil ik dat die precies voor iedereen gelijk is. Maar nee, elke account heeft z'n eigen trending lijst.
Door die bubbel mis je minimaal 85% van de content die op Netflix staat.

ThomasOMalley

Avatar

Rampzalig. Ik kijk geen tv en één van de redenen is reclame. Als ze dit doorzetten ben ik ook weg in ieder geval.

Master Of Films

Avatar

ThomasOMalley "Ik kijk geen tv en één van de redenen is reclame."
Dat maakt het kijken naar films en TV series ontzettend vervelend. Ik erger mij ook aan vele reclame en trailers in de bios, maar gelukkig is dat voor de film. Daar kan ik tenminste wel op anticiperen.

Prince John

Avatar

Ik vind het veel gezeur om niets. Volgens mij kan je deze reclames toch ook gewoon overslaan? Gaan we nu dan zeiken over het feit dat we op een knopje moeten duwen op de afstandsbediening om deze te skippen?

Hoe dan ook, tussen de afleveringen in even een korte pauze, kan je gelijk even naar de wc, wat te bikken pakken, etc. Het is niet te vergelijken met de Nederlandse televisie, waar we om de 15 min film 10 min pauze door de strot krijgen geduwd, en vaak zelfs tijdens de film komt er een gigantisch icoon of bord in beeld om iets te promoten...

comkees

Avatar

Als er reclame komt zeg ik mijn abonnement op !
En het gelul van het is maar 15 sec en je kan het doorklikken .
Reclame op de normale zenders begon ook zo tegenwoordig duurt daar een film van 1,5 uur daar nu 3 uur .
Ik betaal ervoor dus geen reclame !

ThomasOMalley

Avatar

Prince "Volgens mij kan je deze reclames toch ook gewoon overslaan? Gaan we nu dan zeiken over het feit dat we op een knopje moeten duwen op de afstandsbediening om deze te skippen?"
Ik denk niet dat het alleen gaat om die extra click (die ik eerlijk gezegd wel irritant vind bij YouTube bijvoorbeeld). Zoals ik heb begrepen betreft het momenteel alleen Netflix-producties en je kan je afvragen wat deze vorm van reclame aan meerwaarde toevoegt.
Op het moment krijg ik bij nieuwe releases een e-mail, meldingen/updates die je via het belletje kan raadplegen en er zijn categorieën in je zoeklijst waarin zowel nieuwe releases als persoonlijke suggesties worden gebundeld. Dat zijn drie verschillende wegen waarop je ongeveer dezelfde informatie tot je kan nemen en een vierde lijkt me voor de customer experience nogal overkill.
Mocht je via deze reclames bijvoorbeeld toegang krijgen tot trailers of informatie die exclusief voor Netflix-gebruikers vroegtijdig beschikbaar worden gesteld kan ik me de meerwaarde nog enigszins voorstellen. Het is misschien maar een klein doorn in het oog, maar wel eentje die Netflix zich volgens mij op het moment niet kan veroorloven.

Civilian Supreme

Avatar

Wat Comkees zegt denk ik ook. Het begint op deze manier maar ze zullen steeds een stapje verder gaan, ook op een gegeven moment met reclames van andere producten, onder het mom van meer inkomsten dan kunnen we meer content aanbieden.

chefry1983

Avatar

Nee geen reclames aub! Ik vind het juist zo fijn zonder reclames kijken. Het mooie van Netflix is dat je zelf op de pauzeknop kunt drukken wanneer jij dat wil

RoberPaulsen

Avatar

Belachelijke zet inderdaad van Netflix, zoals velen aangeven is dat letterlijk de reden om een abonnement op Netflix te nemen.

Kamajiisama

Avatar

Stel je eens voor.....reclames tijdens de hoofdfilm in de Bios !
Gelukkig is dat (nog) niet het geval..., iedereen vind reclames vervelend met of zonder het knopje "skip ad" ! Als Netflix het doorzet..., zou ik het heel jammer vinden.

Thiver

Avatar

comkees "Ik betaal ervoor dus geen reclame !"

Oké... Heb je ook dvd's teruggebracht naar de winkel omdat er voor de film trailers vertoond werden van andere films? Want dat is net zo goed reclame, ook al heb je betaald voor de dvd.

chefry1983 "Het mooie van Netflix is dat je zelf op de pauzeknop kunt drukken wanneer jij dat wil"

Dat kan nog steeds.

Kamajiisama "Stel je eens voor.....reclames tijdens de hoofdfilm in de Bios !"

Je krijgt al jaren reclames in de bioscoop, alleen zitten die niet tijdens de film, maar ervoor. Net zoals je deze 'reclames' bij Netflix pas na afloop te zien krijgt. Er is geen enkele reden om aan te nemen dat films en serieafleveringen in de toekomst onderbroken zullen worden.

McGraig

Avatar

Woede is van mijn kant een groot woord. Ergernis zeker wel. En ze weten heel goed dat toch bijna niemand opzegt. De meeste leden zijn toch al verslaafd.

benjamin

Avatar

Kamajiisama "Stel je eens voor.....reclames tijdens de hoofdfilm in de Bios !"
Dat noemt product placement.

Prince John

Avatar

@Thomas
Ik kan me vinden in je tweede reactie: ik heb liever ook geen reclames, maar ik vind het nogal overdreven hoe veel mensen hier op reageren. Oke, het is vervelend, maar je kan de reclames makkelijk overslaan. Het voegt misschien niet zo heel veel toe, want zoals je zelf ook al aangeeft, informatie over nieuwe series en films krijgen we eigenlijk al genoeg. Maar ik vind het veel gezeur om niks, tot nu toe experimenteert Netflix er alleen maar mee. Het moet altijd allemaal makkelijker en beter, maar een kleine 'tegenslag' als deze, daar heb ik geen moeite mee.

ThomasOMalley

Avatar

^Duidelijk.
Ik kan me overigens goed voorstellen dat de reacties nogal aangedikt overkomen hoor. Het is gewoon een beetje pijnlijk dat, terwijl iedereen aan het wachten is op de volgende stap vooruit (betere, actuelere content?), er een focus ligt op iets waar niemand op zit te wachten. Maar goed, we zullen zien. Voor wat ik nu betaal vind ik het prima.

chefry1983

Avatar

Netflix wil meer inkomsten creëren dus ik geef ze geen ongelijk voor het tonen van reclame. Alleen niemand heeft daar zin in.
In de usa is het normaal om elke 3 minuten film of programma een reclameblok te krijgen van 10 minuten. Als dat hier in NL gaat gebeuren ben ik heel snel klaar ben tv kijken

comkees

Avatar

@ Thiver
Ik hou echt van film dus nee ik breng mijn dvd niet terug naar de winkel .
Dat neemt niet weg dat ik mij mateloos irriteer aan de Waarschuwing en de trailers die ik opgedrongen krijg voor ik een film kan bekijken .

kokosnoot

Avatar

Als het content bevat van nieuwe series&films voor Netflix is het ok (ook dan nog met mate). Anders niet. Het voegt dan voor de Netflix gebruiker niks toe. Tuurlijk je kan skippen maar wat voegt het nou echt toe als het merendeel skipt.

NieuwsFilm

meest populair