Acht enorme filmspoilers! (dus let op!)

Acht enorme filmspoilers! (dus let op!)

Maar eigenlijk ken je ze al.

Spoilers zijn nooit leuk. Zeker als een film net is verschenen en je nog naar de bioscoop wilt om deze te zien. Bij sommige films weet je dat je maar beter snel kunt gaan, anders dan wemelt het online van de spoilers. Denk maar aan de spoilers voor Avengers: Infinity War en Star Wars: The Last Jedi. Hieronder geen recente titels, maar acht spoilers voor veelal klassiekers die direct na de verschijning van de films de doodsteek zouden zijn voor het kijkplezier. De kans is groot dat je de SPOILERS al kent.

Uiteraard zijn er nog heel veel meer grote spoilers aan te wijzen. Voel je vrij deze te bespreken op de gebruikelijke plaats. Als je geen spoilers wilt lezen?? WEGWEZEN HIER!!

#8. Star Wars: Episode V: The Empire Strikes Back (1980) - Wie is Darth Vader?

Iedereen weet het uiteraard: Luke Skywalker is de zoon van Darth Vader. Toen de film uitkwam was het uiteraard een enorme spoiler. Tegenwoordig is het één van de meest gebruikte filmquotes, overigens vaak verkeerd gebruikt...


#7. The Others (2001) - Wie zijn er dood?

De fraaie spookhuisfilm van Alejandro Amenábar en met Nicole Kidman, die niet alleen verschrikkelijk goed is, maar ook onverwacht eindigt. Niet Kidmans personages en haar kinderen worden opjaagd door geesten, maar zij zijn de geesten!


#6. Iron Man 3 (2013) - Wie is de Mandarin?

Deze Marvel-superheldenfilm had een enorme wending. De grote slechterik bleek helemaal niet de grote slechterik. Ben Kingsley's The Mandarin is een acteur... De echte slechterik verschijnt pas later echt in beeld. Een wending waar veel fans niet blij mee waren.


#5. Se7en (1995) - Wat zit er in de doos?

Een van de klassiekers van David Fincher met een gruwelijke eindscène die de film even voortreffelijk als bruut afsluit. Het hoofdpersonage van Brad Pitt krijgt te horen dat het hoofd van zijn vrouw in een doos zit...


#4. The Crying Game (1992) - Wie is zij eigenlijk?

Een man en een vrouw worden verliefd, een bekend gegeven in een film. In deze film van Neil Jordan blijkt de vrouw een tansgender. De liefde overwint, ondanks dat haar geliefde, een oud IRA -strijder, in de bak belandt.


#3. Fight Club (1999) - Wie is Tyler Durden?

Opnieuw een film van David Fincher, en opnieuw een moderne klassieker. Dit keer draait alles om Tyler Durden, gespeeld door Brad Pitt. Maar hij bestaat helemaal niet. Durden is de gespleten persoonlijkheid van Edward Nortons personage, de verteller.


#2. The Sixth Sense (1999) - Wat verzwijgt de kleine man?

"I see dead people" zegt Haley Joel Osments personage in het begin van de film. Later blijkt Bruce Willis' personage een van die doden te zijn. Zelf heeft hij het echter niet door, en de kijker ook niet. De topper van M. Night Shyamalan.


#1. The Usual Suspects (1995) - Wie is Keyser Söze?

Een van de mooiste moderne wendingen. Je hebt zitten kijken naar een film die compleet gelogen is, of althans het vraaggesprek tussen de personages van Kevin Spacey en Chazz Palminteri. Niet Dean Keaton, maar de "manke" Verbal Kint is Keyser Söze!



NieuwsFilm

meest populair