Featured

Acht enorme filmspoilers! (dus let op!)

Maar eigenlijk ken je ze al.

door Bram de Groot om 22:30 in Featured
Spoilers zijn nooit leuk. Zeker als een film net is verschenen en je nog naar de bioscoop wilt om deze te zien. Bij sommige films weet je dat je maar beter snel kunt gaan, anders dan wemelt het online van de spoilers. Denk maar aan de spoilers voor Avengers: Infinity War en Star Wars: The Last Jedi. Hieronder geen recente titels, maar acht spoilers voor veelal klassiekers die direct na de verschijning van de films de doodsteek zouden zijn voor het kijkplezier. De kans is groot dat je de SPOILERS al kent.

Uiteraard zijn er nog heel veel meer grote spoilers aan te wijzen. Voel je vrij deze te bespreken op de gebruikelijke plaats. Als je geen spoilers wilt lezen?? WEGWEZEN HIER!!

#8. Star Wars: Episode V: The Empire Strikes Back (1980) - Wie is Darth Vader?

Iedereen weet het uiteraard: Luke Skywalker is de zoon van Darth Vader. Toen de film uitkwam was het uiteraard een enorme spoiler. Tegenwoordig is het één van de meest gebruikte filmquotes, overigens vaak verkeerd gebruikt...


#7. The Others (2001) - Wie zijn er dood?

De fraaie spookhuisfilm van Alejandro Amenábar en met Nicole Kidman, die niet alleen verschrikkelijk goed is, maar ook onverwacht eindigt. Niet Kidmans personages en haar kinderen worden opjaagd door geesten, maar zij zijn de geesten!


#6. Iron Man 3 (2013) - Wie is de Mandarin?

Deze Marvel-superheldenfilm had een enorme wending. De grote slechterik bleek helemaal niet de grote slechterik. Ben Kingsley's The Mandarin is een acteur... De echte slechterik verschijnt pas later echt in beeld. Een wending waar veel fans niet blij mee waren.


#5. Se7en (1995) - Wat zit er in de doos?

Een van de klassiekers van David Fincher met een gruwelijke eindscène die de film even voortreffelijk als bruut afsluit. Het hoofdpersonage van Brad Pitt krijgt te horen dat het hoofd van zijn vrouw in een doos zit...


#4. The Crying Game (1992) - Wie is zij eigenlijk?

Een man en een vrouw worden verliefd, een bekend gegeven in een film. In deze film van Neil Jordan blijkt de vrouw een tansgender. De liefde overwint, ondanks dat haar geliefde, een oud IRA -strijder, in de bak belandt.


#3. Fight Club (1999) - Wie is Tyler Durden?

Opnieuw een film van David Fincher, en opnieuw een moderne klassieker. Dit keer draait alles om Tyler Durden, gespeeld door Brad Pitt. Maar hij bestaat helemaal niet. Durden is de gespleten persoonlijkheid van Edward Nortons personage, de verteller.


#2. The Sixth Sense (1999) - Wat verzwijgt de kleine man?

"I see dead people" zegt Haley Joel Osments personage in het begin van de film. Later blijkt Bruce Willis' personage een van die doden te zijn. Zelf heeft hij het echter niet door, en de kijker ook niet. De topper van M. Night Shyamalan.


#1. The Usual Suspects (1995) - Wie is Keyser Söze?

Een van de mooiste moderne wendingen. Je hebt zitten kijken naar een film die compleet gelogen is, of althans het vraaggesprek tussen de personages van Kevin Spacey en Chazz Palminteri. Niet Dean Keaton, maar de "manke" Verbal Kint is Keyser Söze!17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SplashySleet20

Avatar

Het is heus geen spoiler hoor dat Thanos de helft van het leven in het universum heeft vernietigd hoor÷)

Mav Damian

Avatar

Grote fan van goeie plotwist in films.
Maar in deze lijst zijn zo'n twist die u niks doen, buiten dan de crying Game.
Als je een sterke plotwist wil zien dan raad ik u aan om Incendies te kijken. 10× beter dan die plotwist van Star Wars.

benjamin

Avatar

Mav Damian "Als je een sterke plotwist wil zien dan raad ik u aan om Incendies te kijken. "
Dat is sowieso in ieder geval aan te raden.

Frietgezicht

Avatar

Laatst The Usual Suspects weer gezien. Onwijs slechte film nog steeds die teert op een simpele twist.

De film begint met een leuke line-up scene(maar die duurt maar een minuutje) en dat is ook gelijk de leukste scene van de film.
Daarna krijg je een 90's film die qua beeldkwaliteit, schietpartijen en ontploffingen meer lijkt op een B-film uit de jaren 80.

Deze film lijkt alleen te leunen op het einde wat de film eigenlijk nog zwakker maakt omdat je kijkt naar een verzonnen verhaal. De film wil graag slim zijn maar houdt de kijkers juist voor de gek.
We hebben geen clue's om later te denken 'oh alles valt op zijn plaats',extra opletten en hints zien helpt niet dus een 2e kijkbeurt bied ook niks extra's.

Als het verzonnen verhaal waar we 2 uur naar moeten kijken dan nog van een erg hoog niveau is zou het al schelen maar het is vooral saai.
De cast is saai,zowel de criminelen als de agenten hebben amper diepgang en zijn ook typische karakters uit een simpele B-film.

Gabriel Byrne is nou echt het voorbeeld van een saaie acteur die ook nu weer een saaie rol speelt.
De slechtste Baldwin heeft een rol en ook de rest weet niet te imponeren.

De film vindt ook niet echt een balans in wat het wil zien. Een realistische misdaadfilm? Aan het begin pist iemand van hoog een vuurtje uit wat anders zal leiden tot een ontploffing,overdreven begin wat niet past bij de rest van de toon.
Maar later schiet Baldwin met 2 getrokken wapens ook 2 mannen door het hoofd die beiden in een worsteling zitten met zijn partners. Ook al een tenenkrommende scenes. Dit soort dingen kun je niet afschuiven op dat het verzonnen is want het beïnvloed de toon van de film op dat moment plus dat tijdens het pis-moment Spacey nog niks aan het vertellen was.

De film bied voor de rest ook geen enkele spannende scene,niks schokkends(de vondst van Del Toro's lichaam is ook erg simpel gebracht zonder enige impact) en geen enkel mooi gesprek met sterke dialogen.
De film is vooral saai.
Ik zag toevallig vorige week L.A. Confidential die maar 2 jaar later uitkwam en ook het misdaad-genre bewandeld vol verschillende personages en dat is een film die wel alles bied wat ik in deze film mis.
Sterke karakters, sterke dialogen, wat spanning en dat alles met een realistische toon en een veel beter acterende Spacey.

Op het einde blijkt dan alles verzonnen. Ok. Wat is daar zo slim aan bedacht? De kijker heeft naar een verzonnen verhaal gekeken en dat is zogenaamd een onwijs slimme twist?
The Sixth Sense had een twist waar je later over denkt,shit dit had ik kunnen merken. Zeker bij het terugkijken als je interacties ziet tussen Willis en anderen,erg slim gedaan omdat de kijker het door had kunnen hebben.
Bij The Usual Suspects is dat niet het geval. Als kijker 2 uur niet iets kijken wat niet klopt achteraf is eerder de kijker voor de gek houden.

Mas7

Avatar

En de originele Planet of the Apes dan?

Fantastisch verzonnen einde

Prince John

Avatar

+100 Mav Damian

Dat Iron Man 3 in dit lijstje staat is toch wel enigszins lachwekkend. Incendies was een betere optie geweest, en een veel betere film (net zoals Primal Fear, Donnie Darko, The Prestige, Memento, Atonement, Shutter Island, Orphan, Arrival, Oldboy). Maak maar een mooi tweede lijstje om het goed te maken Bram ;)

spooklift

Avatar

Memento (2000), The Prestige (2006), The Village (2004), Vanilla Sky (2001), Arrival (2016), ...

Ereptile

Avatar

@Mas7, Planet of the Apes is inderdaad een hele goeie!

lamoteg

Avatar

@friet, heel mooie revieuw en ik zal er niets aan toevoegen.

Toen de sixth sense uitkwam was dat toen een extreem populaire film. Zo populair dat iedereen de twist al “per ongeluk” moest vertellen.

Civilian Supreme

Avatar

Frietgezicht, ik krijg de indruk dat je the usual suspects geen goede film vindt...

Civilian Supreme

Avatar

Laatst Upgrade gezien, zit ook wel een leuke twist in.

John Wayne

Avatar

Als we het over films met een twist hebben wil ik nog 3 klassiekers niet onvermeld laten. Das Cabinett des Dr. Caligari is misschien wel de eerste film met een verrassende twist. Het is ook één van de eerste horrorfilms. Een man vertelt een ander het bizarre verhaal over de gevaarlijke dr. Caligari, die een slaapwandaar laat moorden. De man vertelt dat hij de dr. op het spoor is gekomen en dat Caligari de 'zieke' directeur is in psychiatrische inrichting. Als de verteller klaar is met zijn verhaal blijkt dat hij zelf patiënt is in de inrichting en dat Caligari zijn arts is.

De andere klassieker die iedereen wel zal kennen, maar die kijkers destijds volledig geschokt achter liet, is natuurlijk Psycho.

Een kleinere film met een bijzondere twist is de horrorfilm 'Carnival of Souls'. Een zeer beklemmende film en een aanrader voor wie hem nog niet gezien heeft.

Frietgezicht

Avatar

@ Lamoteg, thanks!

@ Supreme haha. Ja. Dat smaken verschillen ok maar dat een slechte film voor sommigen een ‘klassieker’ is snap ik dan geen reet van.

McKelly

Avatar

De lijst slaat inderdaad wel een beetje de plank mis. Moet zeggen dat ik de plottwist van Basic ook wel apart vond. Weet wel dat ik, de eerste keer dat ik de film zag, nog even het einde opnieuw heb gekeken.

Quini

Avatar

The Tenant vond ik ook wel een bizarre twist op het einde......ooit 1x gezien maar nooit meer vergeten

nieuwslaatste nieuws

meest populair