Jeffrey Wright opent de jacht op wolven in trailer Netflix-film 'Hold the Dark'

Jeffrey Wright opent de jacht op wolven in trailer Netflix-film 'Hold the Dark'

Naar het gelijknamige boek van William Giraldi uit 2014.

De eerste, bewegende beelden van Jeremy Saulnier's nieuwste thriller Hold the Dark zijn eindelijk online gezet door Netflix. Jeffrey Wright vervult de hoofdrol als een expert in wolven die naar Alaska reist, nadat een kind is meegenomen door een groep roofdieren. Macon Blair - een goede vriend van Saulnier die al vaker in zijn films te zien is geweest als acteur - is verantwoordelijk voor het scenario. Deze is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2014 van auteur William Giraldi. In Nederland is deze uitgekomen als Toen Kwamen de Wolven.

De gepensioneerde natuuronderzoeker en schrijver Russell Core reist naar de rand van de beschaving in het verre noorden van Alaska. Zijn hulp is ingeschakeld door de jonge moeder Medora Slone, wier zoon door een roedel wolven is gedood en meegenomen. Ze wil dat Core de verantwoordelijke wolf vindt, voordat haar man Vernon - een soldaat die in Irak vecht - terugkeert. Een vreemde en gevaarlijke relatie ontstaat weldra tussen Core en Medora, terwijl het nieuws van haar gestorven kind een gevaarlijke reeks van gebeurtenissen aanwakkert.


Wright wordt bijgestaan door een cast die o.a. bestaat uit Riley Keough, Alexander Skarsgård en James Badge Dale. Hold the Dark, die vanaf 29 september online te zien zal zijn, is Saulnier's vierde film. Voorheen maakte hij Green Room en Blue Ruin. Voordat de thriller op het platform van Netflix verschijnt, gaat de film in première tijdens het Internationaal filmfestival van Toronto.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair