Actrice Argento ontkent seksueel misbruik van kindster

Actrice Argento ontkent seksueel misbruik van kindster

Een van de prominente #MeToo gezichten zelf aangeklaagd!

De Italiaanse actrice Asia Argento was een van de eerste vrouwen uit de filmindustrie die Harvey Weinstein beschuldigde van seksuele intimidatie. Een paar dagen geleden verschenen er echter uitgelekte rechtbankdocumenten waaruit zou blijken dat Argento zelf ook al eens is aangeklaagd voor aanranding. Zo zou ze een voormalige kindster, Jimmy Bennett, zwijggeld hebben betaald. Bennett liet weten dat toen hij net zeventien was de actrice hem aanrandde in een hotelkamer; de twee zouden twee seks hebben gehad waardoor Bennett een trauma en emotionele schade zou hebben opgelopen.

Nu zegt Argento zelf dat dit niet waar is. Ze ontkent niet dat Bennett 380.000 dollar heeft gekregen, maar ze laat wel weten dat haar toenmalige vriend, tv-kok Anthony Bourdain (die twee maanden geleden zelfmoord pleegde), dat uit eigen beweging dat bedrag heeft betaald. Zij beweert dat zij slechts bevriend was met Bennett, maar dat deze vriendschap aan een eind kwam toen zij Weinstein beschuldigde. Op dat moment zou Bennett een exorbitant hoog bedrag hebben gevraagd aan Argento om zou uit zijn schulden te kunnen komen.

Zo zei de actrice: ''Ik ben diep geshockeerd en gekwetst. Ik ontken en verzet me dan ook sterk tegen de valse inhoud van het artikel dat maandag 20 augustus is gepubliceerd. Bennett wist dat mijn vriend, Anthony Bourdain, veel geld had. Dit leidde tot afpersing en omdat Bourdain vreesde voor de negatieve publiciteit die dit zou kunnen opleveren, besloot hij Bennett een flink bedrag te betalen. Anthony wilde dit ook achter gesloten deuren afhandelen, wat ook de wens van Bennett was''. Helaas liet Argento niet weten wat Bennett zou doen wanneer dit geld niet betaald zou worden.

The New York Times blijft er echter bij dat het verhaal over Argento en Bennett klopt. Volgens de krant hebben ze daarvoor de bewijzen in handen en zouden drie verschillende bronnen de echtheid van de betreffende documenten hebben bevestigd. Zo zou er ook een selfie bestaan van de twee bekendheden waarop te zien is hoe ze samen in bed liggen.



NieuwsFilm

meest populair