Vriendin dumpte Ben Affleck door hopeloos gevecht tegen alcoholverslaving

Affleck zou maar niet van de fles af hebben kunnen blijven.

FilmTotaal 25 augustus 2018 11:57 in Celebrity
Ongeveer een jaar geleden werd bekend dat Hollywoodster Ben Affleck (Justice League, Gone Girl) een nieuwe relatie had met Saturday Night Live-producente Lindsay Shookus. Vorige maand ging die relatie onverwachts uit. People weet nu te vertellen dat dit komt omdat Shookus Afflecks strijd tegen zijn alcoholverslaving niet meer aan kon zien. Wel is er ook een klein lichtpuntje te melden... Lees hieronder alle details!

Eerder deze week werd acteur Ben Affleck vrijwillig opgenomen in een verslavingskliniek om te werken aan het heftige drankprobleem waar hij al jaren mee bekend is. Het is de derde keer in zijn carrière dat hij probeert af te kicken. Zijn ex Jennifer Garner bracht hem deze keer naar het desbetreffende behandelingscentrum. Garner hoopt zo dat Affleck een goede vader voor hun drie kinderen kan blijven. Affleck werd recentelijk gekoppeld aan Playboy-model Shauna Sexton. Een maand eerder ging zijn relatie met televisieproducente Lindsay Shookus uit.

Shookus kon het niet meer aan
Een insider meldt aan People dat Shookus steeds moeilijker om kon gaan met de verslaving van Affleck. "Ze heeft hem altijd ondersteund in zijn strijd om weer sober te worden en is vaak meegegaan naar zijn behandelingen", vertelt de bron. Zo zou Affleck onder andere op advies van Shookus ook aan meditatie zijn gaan doen en zouden ze er echt samen voor zijn gegaan om Affleck weer beter te maken. "Zijn herstel is iets wat erg belangrijk was voor hen beiden", aldus de insider.

Moeilijk besluit
Desondanks lukte het Affleck maar niet om zijn drankgebruik serieus te minderen. De laatste maanden zou de acteur zelfs steeds meer zijn gaan drinken. Door deze onhoudbare situatie zou Shookus zich op een gegeven moment zo hulpeloos hebben gevoeld dat ze besloot haar relatie met Affleck te verbreken. Dat was een moeilijke beslissing, volgens de bron. "Ze probeerde zo dicht mogelijk bij hem te blijven en hem op het rechte pad te houden, maar niets mocht meer baten". Shookus zou Affleck ook hebben willen laten vallen om zo zijn ogen eindelijk te kunnen openen.

Klein lichtpuntje...
De voorbereidingen van de scheidingszaak tussen Affleck en Garner zouden inmiddels in een vergevorderd stadium zijn. De twee beroemdheden, die dus als goede vrienden uit elkaar zijn gegaan, zouden de afgelopen maanden goede afspraken hebben weten te maken. De scheiding zal waarschijnlijk definitief worden afgerond nadat Affleck is ontslagen uit de afkickkliniek. Er lijkt in ieder geval geen haast te zijn, want zijn familie en vrienden lijken Afflecks herstel voor nu zeker op de eerste plaats te zetten.

NieuwsFilm