[Gerucht] Alec Baldwin speelt een Trump-achtige Thomas Wayne in 'Joker'

[Gerucht] Alec Baldwin speelt een Trump-achtige Thomas Wayne in 'Joker'

De lijst met namen wordt steeds groter en indrukwekkender.

Meerdere bronnen hebben het bericht naar buiten gebracht dat acteur Alec Baldwin (Mission: Impossible - Fallout, BlacKkKlansman) is gecast in Todd Phillips' Joker-film. Baldwin zou de rol van Thomas Wayne (ja, de vader van) moeten gaan spelen.

Volgens de laatste planning begint volgende maand de draaiperiode van Joker, een solofilm over de beruchte criminele clown van DC Comics. Gisteren is de naam van Alec Baldwin aan de cast toegevoegd. Meerdere bronnen berichten dat Baldwin de rol van Thomas Wayne gaat spelen. Hij is de vader van Bruce Wayne alias de Batman in de stripboeken. Warner Bros. heeft dit echter nog niet bevestigd.

The Hollywood Reporter omschrijft zijn rol als een simpele, zongebruinde zakenman die meer lijkt op Donald Trump uit de jaren tachtig dan op de Thomas Wayne uit de stripboeken. Grappig genoeg kruipt Baldwin regelmatig in de huid van Trump in het satirische programma Saturday Night Live. Onlangs werd hij voor de tweede keer genomineerd voor een Emmy voor die rol.

Over Joker
De titelrol zal worden vertolkt door Joaquin Phoenix. Andere rollen zijn onder andere voor Robert De Niro, Zazie Beetz en Marc Maron. Deze duistere film, welke dus zal worden geregisseerd door Todd Phillips, verschijnt in oktober 2019 in de bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair