Rose McGowan reageert op aanklacht tegen Asia Argento

Rose McGowan reageert op aanklacht tegen Asia Argento

De twee waren erg goede vriendinnen, maar dat lijkt nu voorbij...

Als je een beetje filmnieuws volgt, weet je vast en zeker dat een van de prominentste #MeToo figuren, namelijk de italiaanse actrice Asia Argento, zelf is aangeklaagd wegens seksueel misbruik. Zo zou ze seks hebben gehad met de voormalige kindster, Jimmy Bennett, waardoor de jongen een trauma en emotionele schade zou hebben opgelopen. Nu laat ook Rose McGowan zich uit over de zaak.

McGowan en Argento waren erg goede vriendinnen geworden, doordat ze alle twee veel deden voor de #MeToo beweging. Beide actrices waren een van de eersten die Harvey Weinstein beschuldigden en het klikte meteen tussen hen. Zo zegt McGowan: ''Asia begreep beter dan wie ook wat ik had meegemaakt. Iedereen weet dat ik vrij direct en recht voor de raap ben en daarom klikte het zo goed met haar. We trokken ons niets aan van de mening van anderen. Zo'n vrouw kom je maar zelden tegen in de filmsector''.

Ook kwam McGowan op voor Argento: zo zegt ze dat Argento het misbruik had toegegeven aan een gemeenschappelijke kennis en dat Bennett haar sinds zijn twaalfde ongevraagd naaktfoto's stuurde. Argento zou toen geen actie hebben ondernomen, maar zou ondertussen naar de politie gestapt zijn. Toch nam McGowan in dezelfde brief afstand van haar vriendin. Hoogstwaarschijnlijk doet ze dit ook om zichzelf te verdedigen, aangezien sommige mensen denken dat McGowan ervan afwist. Nu laat de actrice weten dat dat niet waar is: ''Ik ben niet medeplichtig enkel omdat we bevriend zijn''.

McGowan liet ook weten verdrietig te zijn dat hun vriendschap op zo'n manier tot een einde komt, maar dat dat in het niets valt vergeleken met Bennetts situatie. Zo zei ze: ''Je was mijn vriendin en ik hield van je. Je hebt veel op het spel gezet voor de MeToo-beweging. Ik hoop dat je een manier vindt om een beter mens te worden. Iedereen kan beter worden, jij dus ook. Doe wat juist is. Wees eerlijk. Wees rechtvaardig. Wees de persoon waarvan jij had gehoopt dat Harvey hem was".



NieuwsFilm

meest populair