Hacker die naaktfoto's van Jennifer Lawrence stal moet acht maanden de cel in

Hacker die naaktfoto's van Jennifer Lawrence stal moet acht maanden de cel in

Het recht zal zegevieren.

Hollywoodster Jennifer Lawrence (Red Sparrow, mother!) werd in 2014 het slachtoffer van een grootschalige hackpartij waarbij naaktfoto's van meerdere vrouwelijke beroemdheden werden buitgemaakt. De rechter heeft onlangs een uitspraak in de zaak gedaan en de desbetreffende hacker, George Garofano, onder andere een celstraf van acht maanden opgelegd.

Een hacker die in 2014 naaktfoto's van diverse celebrities wist te ontfutselen, mag daarvoor gaan brommen in de gevangenis, zo heeft de rechter onlangs besloten. George Garofano wist onder andere toegang te krijgen tot een reeks gevoelige foto's van actrice Jennifer Lawrence en deze deelde hij ook nog eens op het wereldwijde web. Lawrence was destijds behoorlijk van slag door het voorval. "Ik ben dan wel een publiek figuur, maar dat betekent niet dat ik hier om gevraagd heb", zei Lawrence toen. "Het is mijn lichaam en het zou mijn keuze moeten zijn. Het feit dat ik deze keuze niet zelf heb gemaakt, is gewoonweg walgelijk".

Gevangenisstraf
In april dit jaar bekende Garofano schuld. Door zich voor te doen als medewerker van het online beveiligingsteam van Apple wist hij toegang te krijgen tot meerdere iCloud-accounts. Nu heeft de rechter hem een gevangenisstraf van acht maanden opgelegd. Na zijn vrijlating zal hij ook nog drie jaar onder supervisie staan om herhaling te voorkomen. Garofano is niet de enige hacker die werd aangeklaagd in dit omvangrijke hackingschandaal. Drie anderen kregen eerder al een gevangenisstraf van zo'n negen tot achttien maanden. Andere bekende slachtoffers zijn onder andere Kate Upton en Kirsten Dunst.

NieuwsFilm

meest populair