Blu-ray review 'The Hurricane Heist' - Rampenfilms uit de mode?

Blu-ray review 'The Hurricane Heist' - Rampenfilms uit de mode?

Dit keer door Rob Cohen.

Regie: Rob Cohen | Cast: Toby Kebbell (Will), Maggie Grace (Casey), Ryan Kwanten (Breeze), Ralph Ineson (Perkins), Melissa Bolona (Sasha), e.a. | Speelduur: 103 minuten | Bioscooprelease: 05.04.2018 | FilmTotaal recensie: 2,5 ster

Rampenfilms lijken zijn beste tijd te hebben gehad. Na de flop Geostorm wist ook de soort van Die Hard-orkanenfilm The Hurricane Heist geen indruk te maken. De film van Rob Cohen - ooit verantwoordelijk voor The Fast and the Furious (2001) en Dragon: The Bruce Lee Story (1993) - flopte aan de bioscoopkassa nadat de nodige critici de film al onderuit hadden gehaald. Er werd ook geen redding gebracht door namen als Toby Kebbell en Maggie Grace.

In het $40 miljoen kostende The Hurricane Heist bedenkt een groep jonge hackers een meesterlijk plan om 600 miljoen dollar te stelen van een financiële instelling, en deze overval valt precies samen met de grootste orkaan ooit geregistreerd in de VS. De stad is al geëvacueerd en alleen meteoroloog Will, zijn broer Toby en bewaakster Casey zijn nog over in de verlaten stad. Samen moeten ze niet alleen de orkaan zien te overleven, maar er ook voor zorgen dat de gehaaide dieven er niet met de roof van de eeuw vandoor gaan.

Dutch FilmWorks bracht The Hurricane Heist - goed voor zo'n $16 miljoen wereldwijd - onlangs uit op Blu-ray schijf. Hieronder een blik op de uitgave, inclusief het bonusmateriaal.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: augustus 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8719372006689 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Dutch FilmWorks

De schijf van deze Blu-ray uitgave van The Hurricane Heist zit verpakt in een standaard keepcase. De hoes toont voorop de chaos die in de film te zien is en achterop wordt duidelijk dat DFW de nodige extra's heeft toegevoegd. De leeftijd: 12 jaar.

Beeld

Dutch FilmWorks heeft voor een best knappe transfer gezorgd. Het beeld is vrij van storende / onnodige ruis en de kleur sluit prima aan bij de sfeer in de film: grauwigheid en duistere, onheilspellende luchten. De scherpte blijft doorlopend netjes en de details blijven prima zichtbaar in de vele donkere scènes. Minder zijn soms de vele visuele effecten, al zijn ze af en toe ook nog best aardig in elkaar gezet. Prima beeld dus.

Geluid

Dutch FilmWorks levert bij deze actiefilm een standaard DTS-HD 5.1 geluidstrack mee. Tegenwoordig zou je mogelijk minimaal een 7.1 track verwachten, of mogelijk zelfs al een Atmos-track, bij een actiefilm. Desondanks klinkt de track prima, met de nodige surround effects gedurende de actiescènes in de storm. De muziek werd verzorgd door Lorne Balfe, ook verantwoordelijk voor de muziek bij films als Pacific Rim Uprising en zowaar Geostorm.

Bonusmateriaal

Het gebeurt niet heel vaak dat Dutch FilmWorks een schijf vol zet met extra's. In dit geval is dit wel gebeurd; een overzicht:

Calm Before the Storm: Een zeer korte featurette welke zich richt op de orkaan. Rob Cohen legt uit hoe hij deze ziet en hoe hij dit heeft verwerkt in zijn film. Veel beelden uit de film.

Sweeping Across the Atlantic: Opnieuw een erg korte featurette, al zijn er nu veel beelden van achter de schermen. De cast heeft het kort over de personages en de start van de film.

The Dominator - A Hero's Journey: Ook nu maar een paar minuten snelle beelden. Nu staat de 'Dominator' centraal, de brute gepantserde wagen in de film.

Eye of the Storm: In nog geen twee minuten een blik gave actiescène met de rondvliegende personages, ook met een verwijt aan de mensheid die zelf zorgt voor de klimaatveranderingen.

Evacuation: Een blik op de overstroming met leuke beelden van achter de schermen. Gaaf gedaan.

Fighting the Storm: Een blik op hoe de storm werd nagebootst tijdens de opnames. Dus niet alles is afhankelijk van de visuele effecten.

Tough Work: Opnieuw veel beelden van achter de schermen waaruit blijkt hoe de stuntmensen werkten in toch best barre omstandigheden.

The Motivation: Deze featurette duurt zowaar vier minuten en onthult de reden van de personages bepaalde keuzes maken in de film.

The Aftermath: De cast & crew kijkt terug op de realisatie van de film.

Visual Effects: Deze laatste featurette geeft een blik op de computeranimaties, waarbij de clips met laagjes wordt uiteengezet.

Verstand op nul, biertje erbij

The Hurricane Heist is helaas niet meer dan wat je er na deze review (en de nodige andere reviews) van zult verwachten. Dat neemt niet weg dat je de schijf gewoon even in je Blu-ray speler kunt steken voor een avondje dom vermaak;en daar is nog nooit iemand echt veel slechter van geworden. Van regisseur Rob Cohen blijven overigens films verschijnen, met vermoedelijk in 2019 de $100 miljoen kostende autorace-actiefilm Speedhunters die zich in China moet afspelen. De trailer van The Hurricane Heist:



NieuwsFilm

meest populair