Blu-ray review 'Game Night' - Rachel McAdams is grappig!

Blu-ray review 'Game Night' - Rachel McAdams is grappig!

Uiteraard ook Jason Bateman.

Regie: John Francis Daley, Jonathan Goldstein | Cast: Jason Bateman (Max), Rachel McAdams (Annie), Kyle Chandler (Brooks), Sharon Horgan (Sarah), Billy Magnussen (Ryan), Lamorne Morris (Kevin), Kylie Bunbury (Michelle), Jesse Plemons (Gary), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Bioscooprelease: 05.04.2018 | FilmTotaal recensie: 3 sterren

Met een opbrengst van dik $100 miljoen is Game Night de volgende snelle komedie die redelijk in de smaak viel bij critici en publiek. Met rollen voor namen als Jason Bateman en Rachel McAdams is het daarom vreemd dat het duo Daley / Goldstein nog niet werkt aan een tweede deel, bijvoorbeeld Game Week of gewoon Game Night 2.

In het $37 miljoen kostende Game Night verzamelt een groep met koppels zich om een aantal spelletjes te spelen, iets wat ze geregeld doen. Hun bijeenkomst verloopt echter anders dan ze zouden denken. Wanneer iemand komt te overlijden, en iedereen denkt dat het om een moord gaat, zullen ze samen moeten werken en zien te achterhalen wie de dader is.

Warner Bros Home Entertainment bracht Game Night - goed voor zo'n $117,4 miljoen wereldwijd - onlangs uit op Blu-ray schijf. Hieronder een blik op de uitgave, inclusief het bonusmateriaal.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: augustus 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5051888236031 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Warner Bros Home Entertainment

De schijf van deze Blu-ray uitgave van Game Night zit verpakt in een standaard keepcase. De hoes toont de twee hoofdrolspelers en de achterkant onthult dat er wat extra's te bekijken zijn. De leeftijd: 12 jaar.

Beeld

Uiteraard is dit niet de productie waarbij je hoopt dat de transfer van de allerhoogste plank komt. Toch is deze ruimschoots de moeite waard. De kleuren zijn vol en pakkend en het zwart is ook echt mooi zwart. Er lijkt wel een minimale laag onnodige ruis op het beeld te liggen, dat is jammer. Dit houdt de scherpte overigens niet tegen, maar bij meer donkere scènes valt de ruis wel iets meer op... En ja, de spelletjes worden wel 's nachts gespeeld. Al met al een degelijke schijf.

Geluid

Met best aardige muzikale ondersteuning van Cliff Martinez is de standaard DTS-HD 5.1 geluidstrack vooral opvallend door de surround effects. De film heeft een aantal grootsere actiescènes/-momenten en dat levert ook wat surround geluiden op. Al ligt de nadruk hier niet altijd op. Net als het beeld degelijk.

Bonusmateriaal

Warner Bros. heeft een paar extra's op de schijf gezet, maar veel stelt het niet voor. Als eerste is er An Unforgettable Evening: Making Game Night van nog geen vier minuten. Dit is een bijzonder matige making of met snelle interviews, veel gelach en gelukkig ook beelden van achter de schermen. De tweede extra is de Gag Reel met de nodige bloopers en andere ongein vanaf de set.

Prima komedie, leuke acteurs, gewoon lachen

Een lekker avondje lachen is nooit verkeerd en met Game Night zit je eigenlijk wel goed. Uiteraard worden (zeer) geslaagde grappen afgewisseld met mindere situaties, maar dat maakt doorgaans niet uit omdat de film bijvoorbaat al niet als memorabel werd aangeduid. In dit geval is het leuk om te zien dat Rachel McAdams ook nog eens erg lollig kan zijn. Check de trailer!



NieuwsFilm

meest populair