'Star Wars: The Last Jedi' verkoopt de meeste Blu-rays in 2018

'Star Wars: The Last Jedi' verkoopt de meeste Blu-rays in 2018

Ondanks de kritiek ook de best scorende HD-uitgave in 2018 tot op heden.

Met een opbrengst van ruim 1,3 miljard dollar wereldwijd haalde Star Wars: The Last Jedi dan wel zo'n $700 miljoen minder op dan Star Wars: The Force Awakens, maar het was wel de best verdiende film van 2017. Ondanks alle kritiek van fans en andere criticasters voert de Blu-ray uitgave van The Last Jedi ook de ranglijsten aan. Dit blijkt uit het staatje van de website The Numbers.

In de States verkocht de High Definition-thuisversie van de achtste Star Wars-sagafilm al meer dan drie miljoen exemplaren. En geen andere film wist dit jaar zo hoog te komen. Op de tweede plaats staat op dit moment Black Panther met 2,6 miljoen exemplaren en op de derde stek staat Thor: Ragnarok met 2,3 miljoen verkochte Blu-ray uitgaven. Ook in de Top 10 staan Justice League (1,5 miljoen), It (900 duizend) en Blade Runner 2049 met 800 duizend exemplaren. Overigens zijn de cijfers van Avengers: Infinity War nog niet bekend.

The Force Awakens kwam in 2016 uit op 5,9 miljoen verkochte exemplaren, terwijl ook Rogue One zo'n 3 miljoen Blu-ray exemplaren wist te slijten.



NieuwsFilm

meest populair